Sandra sandra Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) Hej Miałam wymieniany wyświetlacz w swoim Redmi 3 note na nowy. I mam teraz wątpliwości co do jego oryginalności ... Otóż po pierwsze - jest bardzo ciemny na zewnątrz. W pomieszczeniach jest ok, ale na słońcu to już kompletnie nic nie widać. Poprzedni, fabryczny wyświetlacz miał świetną widoczność na podwórku. Po drugie, telefon bardzo długo się włącza! Coś około 10-15 minut. Ten wyświetlacz kosztował około 22$ na alliexpress. Czy to jest podróba? By mieli podrabiać coś chińskiego? Gdzie wgl można kupić porządny wyświetlacz? Edytowane 5 Lipca 2017 przez Sandra sandra
tpawel Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Nie ma oryginalnych części zamiennych. Dobry sklep na zamienniki to dragon-tt. Na Ali loteria niestety
Acid Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Są. Mam takie do kenzo z ramką w serwisie. Oryginalne z pełnym podświetleniem klawiszy. Drogo ale coś za coś. 1
SLiM Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 @Acid koledze pewnie chodziło że nie kupi się oryginalnych części w sieci, raczej zamienniki lepszej lub gorszej jakości. Uważam że jeśli padnie wyświetlacz to jeśli serwis nie posiada faktycznie oryginalnego to szkoda tracić czas na zamienniki, lepiej kupić nowy telefon.
Rekomendowane odpowiedzi