robert45 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Nie wyraziłem zgody przy uruchamianiu, na dostęp aplikacji kompas do" lokalizacji" i " aparatu". W rezultacie aplikacja uruchamia się na ułamek sekundy i wyłącza się. Jak to naprawić. Czy w przypadku innych aplikacji muszę wyrażać zgodę na dostęp bo inaczej zablokują się , jak wymieniony kompas? Proszę o wyrozumiałość moderatorów, telefon posiadam od kilku dni i nie mogę przyzwyczaić się do obsługi. Dotychczas korzystałem z Microsoft Mobile.
FromWP Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 2 minuty temu, robert45 napisał: Jak to naprawić. Ustawienia, Zainstalowane aplikacje, Kompas, Uprawnienia aplikacji i tam zaznacz aparat i lokalizację. Jak aplikacja potrzebuje uprawnień do swojego działania, to jak odmuwisz, to albo nie będzie działać, albo będzie działała źle. Zależy jak ważne to uprawnienie.
robert45 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2017 Dziękuję. Miałem wyłączony aparat i dlatego nie działała aplikacja.
fred Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Jest to rozwiązanie, tylko po co obowiązkowo dostęp kompasu do aparatu? Pełno jest takich dziwacznych (?), niepotrzebnych zależności.
FromWP Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 10 minut temu, fred napisał: tylko po co obowiązkowo dostęp kompasu do aparatu? Tu akurat potrzebny, użyj tego kompasu, to zobaczysz po co. Tylko obróć telefon do pionu.
mrosi Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
fred Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 9 godzin temu, FromWP napisał: Tu akurat potrzebny, użyj tego kompasu, to zobaczysz po co. Tylko obróć telefon do pionu. Wcale tak nie uważam. Może być przydatny, ale brak aparatu nie powinien wywalać kompasu. Jestem za dowolnością. Podobnie apka SMS mogłaby uruchamiać przedni aparat i dołączać zdjęcie. Ale po co?
Rekomendowane odpowiedzi