l_mike Opublikowano 5 Czerwca 2014 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Cześć, w MIUI jestem nowy. Wczoraj odpakowałem swojego Redmi 1s i od razu zainstalowałem najnowszy rom MIUI Polska. Poznaję jego funkcjonalność, która mi się bardzo podoba, jednak... nie mogę znaleźć opcji ustawienia karty SD jako domyślnej pamięci dla wszelkich operacji (instalacji aplikacji, robienia zdjęć i nagrywania filmów, nagrywania połączeń). Szukam, klikam, a ciągle wszystko idzie w pamięć telefonu (i tak niewielką...). Jak można to zmienić? Pozdrawiam
StrangeFruit Opublikowano 5 Czerwca 2014 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Może sprawdź w ustawieniach konkretnych aplikacji,np.: zdjęcia i filmy - aparat, nagrywanie - dyktafon itd.
Aquila Opublikowano 5 Czerwca 2014 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Np i ustawienia->pamięć, tam sobie poustawiaj. Tylko ja mam tutaj THL W200?
Acid Opublikowano 5 Czerwca 2014 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Niewielką? 6G to całkiem sporo. Zakładając, że muzykę, filmy czy gry masz na SD to dla samych zdjęć + dane aplikacji masz te 6GB. W ustawieniach pamięci nie ma takiej opcji.
l_mike Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2014 Bardzo dużo rozmawiam. Nagrywane rozmowy tylko z dziś to ok. 20 mb (a dziś akurat rozmawiałem mniej...), do tego zdjęcia, nagrywane filmy... 6GB zaraz może okazać się mało. Nikt nie wmówi mi, że zapisywanie zdjęć i filmów na pamięci urządzenia w chwili gdy do dyspozycji jest 32GB karta klasy 10 jest normalne Stąd moje pytanie czy jest możliwość zmiany, bo słyszałem, że pierwsza wersja Redmi (na MTK) sama decydowała o przełączeniu domyślnej pamięci na SD gdy ją wykryło (ale tylko o tym czytałem - w MIUI jestem świeży i moja wiedza jest na razie raczej tylko teoretyczna).
Acid Opublikowano 5 Czerwca 2014 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Nie ma w tym MIUI takiej funkcji. Zmienił się format pamięci w Androidzie 4.3. Nie wiem czy będzie się dało. Nagrywanie rozmów dużo zajmuje bo 4 krotnie zwiekszylem jakość nagrywania w MIUI. Zawsze mogę to cofnąć Wysłane z MI3
pablitto83 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 http://xiaomi.eu/community/index.php?threads/22100/ Na koncu masz linka do xda, gdzie do pobrania jest apka folder mount. Przenioslem pliki navigona na sd i dziala. Nie wiem jak ze stabilnoscia tej apki, na razie nie uzywam w pelni nowego tel. Na razie zewnętrzne a apki do emulowania pamiecina sd to jedyna metoda Tap tap from MI2
Numb Opublikowano 19 Lipca 2014 Opublikowano 19 Lipca 2014 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi