Szponix Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Witam. Napiszę krótką historię swojego telefonu. Kupiłem go na Allegro z normalnie wyglądającego i zdobywającego sporo pozytywów sklepu Xiaomi Redmi 4 PRO. Z fakturą vat, gwarancją producenta i wysyłką z Polski. Wszystko było super, telefon przyszedł, zero problemów. Jakiś miesiąc temu postanowiłem go zrootować. Zrobiłem wszystko z instrukcji, wgrałem SU. Wszystko super. Wczoraj jednak zdecydowałem się przywrócić go do ustawień fabrycznych. Zrobiłem to i po włączeniu pojawia się komunikat, że moja wersja MIUI została zmodyfikowana, narażając mnie na bezpieczeństwo. Nie wiem jak usunąć ten komunikat i ewentualnie przywrócić telefon do stanu normalnego. Wydaje mi się, że jest wgrana najnowsza wersja solidnego oprogramowania (choć mogę się mylić).
Acid Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Wgrywając roota prawdopodobnie zmieniły się podpisy aplikacji systemowych lub jednej z nich. Stąd komunikat. Prawdopodobnie wystarczy wgrać na nowo system po pełnym flash z MiFlash po odblokowaniu bootloadera. No bawiłeś się w super su to teraz tak masz niestety. Coś za coś. Albo wgraj MIUIPolska. Tam nie ma przeszkód w modyfikacji.
Rekomendowane odpowiedzi