Skocz do zawartości
  • 0

Kopiowanie kontaktów z SIM1 na SIM2

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Skopiuj z SIM1 na konto Google lub Xiaomi tak żeby były w telefonie i następnie stamtąd na SIM2. Ja już żyję w XXI wieku i nie korzystam z takich rozwiązań ale sprawdziłem i działa :D

Edytowane przez rock'n'rolla
  • 0
Opublikowano

@imbryk82 synchronizuję kontakty z kontem google. Ma to dwie ogromne zalety względem karty SIM - po pierwsze masz zawsze dostęp do kontaktów i pewność, że nie utracisz razem z kartą SIM, po drugie zachowuje się więcej informacji niż tylko numer telefonu. 

• Like 1
  • 0
Opublikowano
5 minut temu, rock'n'rolla napisał:

po drugie zachowuje się więcej informacji niż tylko numer telefonu. 

Dokładnie, w 21 wieku ludzie potrafią mieć kilka nr  tel, konta pocztowe, jakieś komunikatory, gdzieś mieszkają, pracują, a tego na karcie sim się nie zapisze. Po trzecie jak się straci telefon to można te kontakty i inne informacje zdalnie z niego wykasować, żeby to nie wpadło w niepowołane ręce.

• Like 1
  • 0
Opublikowano

No i na to nie jest się za starym :) Moi znajomi (lat 20-40) co chwila gubią/niszczą telefony a potem piszą na FB prośby o przysyłanie swojego numeru bo mieli wszystko tylko na SIM. Pozostają jedynie przyzwyczajenia jak u mojej mamy (60+), która nadal zapisuje numery na telefonie w stylu "Michał praca", " Michał komórka" mimo, iż wie, że można wszystko wklepać pod jedną pozycję.

• 0
Opublikowano

@rock'n'rolla, ja się akurat Twojej mamie nie dziwię, przynajmniej wiadomo, z którego numeru pacjent dzwoni, ja sobie sama często pluję w brodę, że mam to nierozgraniczone, jak np. przegapię połączenie i nie wiem, gdzie oddzwaniać, bo ten mądry telefon sam z siebie dzwoni na domyślny ;)

• 0
Opublikowano
23 minuty temu, magyarek napisał:

nie wiem, gdzie oddzwaniać, bo ten mądry telefon sam z siebie dzwoni na domyślny ;)

A nie na ten z którego dana osoba dzwoniła? W historii pokazuje kontakt i  nr ten z którego było połączenie (jak jest kilka zapisanych).

• 0
Opublikowano

Wiesz co, nie pamiętam szczerze mówiąc, jak jest w połączeniach, ale chyba pokazuje po prostu nazwę kontaktu i jak dam "zadzwoń", to pyta, na który numer (chyba że ma jeden ustawiony jako domyślny, to wtedy dzwoni na domyślny). I w SMSach tak samo - jak daję "zadzwoń" z poziomu aplikacji, to pyta, na który numer (mimo że każę mu oddzwonić z wątku pod danym numerem). Znajoma zmieniła numer telefonu swego czasu i ja go głupia dodałam do kontaktu, zamiast w tymże kontakcie po prostu zamienić, bo chciałam mieć zachowaną ciągłość SMSów - teraz mam przy niej dwa numery, z czego jeden dawno nieaktualny, i nigdy nie mogę zapamiętać, który jest który, i jak próbuję oddzwonić na SMSa, to zawsze mam zagwozdkę... ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...