DragonM Opublikowano 19 Czerwca 2017 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Chciałbym się przywitać, ponieważ piszę tu pierwszy raz. Mam problem z nagrywaniem filmów w Note 4 global snapdragon. Brakuje płynności, w filmach. Ilość klatek zmienia się w filmie od 10 do 30, zamiast ciągłych 30. Do tego nagrywany dźwięk jest niskiej jakości, zniekształcony i syczący, bitrate tylko 96 kbit. Czy coś da się z tym zrobić? MIUI global 8.2.10Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
tymeg.porwit Opublikowano 19 Czerwca 2017 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Mam Note 4 na MTK i jest tu ten sam problem. Taka kamera, wkurzające to jest ale chyba nic nie poradzisz na to. Chyba że instalacja lineage os coś pomoże Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
DragonM Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2017 To niedobrze, ponieważ często nagrywam filmy. Może to kwestia oprogramowania? Lineage to jakiś OS? Może ktoś jeszcze podzieli się wrażeniami. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
exwindows Opublikowano 19 Czerwca 2017 Opublikowano 19 Czerwca 2017 To niedobrze, ponieważ często nagrywam filmy. Może to kwestia oprogramowania? Lineage to jakiś OS? Może ktoś jeszcze podzieli się wrażeniami. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaMiejsce zapisu telefon czy karta?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
DragonM Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2017 I w pamięci i na karcie jest to samo. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
DragonM Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2017 Dodam, że czym ciemniejsze otoczenie tym mniej klatek na sekundę. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
tymeg.porwit Opublikowano 20 Czerwca 2017 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Lineage OS to następca CyanogenMod. Przez częste używanie różnego rodzaju sociali zastanawiam się nad zmianą telefonu bo z czasem jest to na prawdę uciążliwe Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Rav Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Poruszałem temat kamery w wątku ogólnym. Rozwiązanie to zmiana aplikacji. Ja korzystam z Aparatu Google. Instalowałem ją zdalnie przez Sklep Play na komputerze. W telefonie nie wyszukuje - pewnie przez brak wsparcia dla nowych wersji. Testowałem też Open camera i również działa jak należy, ale googlowa jest bardziej przejrzysta. Wbudowana aplikacja aparatu w miui ma problem z płynnością przy zmianie oświetlenia w kadrze i ciemnych pomieszczeniach. Do zdjęć jest ok, a do nagrywania bezużyteczna. Aparat Google i inne alternatywy bardzo dobrze i zaskakująco płynnie nagrywają nawet ciemne obrazy.
DragonM Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2017 Dziękuję za pomoc. Od dwóch dni testuje aparat z Google wersję 2.7. Rzeczywiście obraz jest płynniejszy ale dźwięk nadal jest słaby. I niestety nie zapisuje na kartę SD tylko w pamięć wbudowaną. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
sebastiw Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Ja na telefonie rejestruję wyjazdy samochodem i nagrania są płynne, a dźwięk w porządku. Tyle, że nie używam wtedy aplikacji systemowej, a programy do nawigacji z funkcją nagrywania, więc może faktycznie to jest rozwiązanie. Takie krótsze 2-3 min. filmy nagrywałem też wiele razy z kamery systemowej (pełna rozdzielczość) i nigdy nie miałem problemu z płynnością, ale nie wiem jak byłoby z dłuższym nagraniem - sprawdze przy okazji.
Chomeini Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) ... na moim nie stwierdzam zacięć, świeżutko po powrocie z Mazur - filmiki są na poziomie 29 klatek na sekundę (FHD), dźwięk też zadowalający. Wszystko kręcone na systemowej aplikacji, filmiki raczej krótkie, rzędu kilkanaście sekund do kilku minut, ale najczęściej tak kręcę bo łatwiej potem obrabiać i łączyć takie filmiki. Zapis filmów na karcie SD Xiaomi Redmi Note 4 MTK 3/64 Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez Chomeini
marcin19883 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Naprawili kiepską jakość audio video. Wgraj sobie lineageos
p89 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Odkopię nieco temat. Systemowy aparat w moim RN4 (snap, global, niegrzebany, miui 9) również nagrywa z przycięciami i brakiem jakiejkolwiek stabilizacji. Co do zdjęć nie mam zarzutów ale nagrane filmy to jakaś masakra. Za jasnego w miarę to wygląda ale jak tylko jest troszkę ciemno to pojawiają się spore szumy i przycina, nie wygląda to na full hd pomimo tak ustawionego. Próbowałem zdalnie zainstalować google camera ale nie pokazuje mi takiej aplikacji, znalazłem natomiast plik apk ale podczas instalacji wywala błąd, że wystąpił błąd podczas analizowania pakietu (zarówno po wrzuceniu na kardę jak i pamięć wew.) Dodam tylko, że posiadam jeszcze samsunga Ativ S z 2013 roku z WP10 i pomimo 8mpx aparatu nagrywa filmy bajecznie nawet w ciemnościach (impreza w klubie) w porównaniu do RN4. Dodam też, że próbowałem instalowanie z dysku google po uprzednim wrzuceniu tam pliku. W ustawieniach mam zezwolenie na instalowanie aplikacji z nieznanych źródeł. Edytowane 30 Grudnia 2017 przez p89
Rekomendowane odpowiedzi