Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakis czas temu opisywalem swoj dziwny przypadek na Redmi Note 2, min: brak mozliwosci wejscia w ustawienia, zamiana funkcji przyciskow, brak powiadomien, mozliwosc wpisania pinu pojawia sie raz na 20 restartow telefonu itp, zasugerowano mi aktualizacje systemu jako pierwsza mozliwosc stad moje pytanie:
Jak wykonac kopie zapasowa miui bez mozliwosci wejscia w ustawienia?
Czy aktualizacja ta polega na pobraniu paczki zip i wgraniu ja bezposrednio przez aplikacje aktualizacje? Czy wtedy strace wszystkie pliki ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Instalowałem wczoraj najnowszy soft. Zawsze przed instalacją czyszczę wszystko łącznie z pamięcią wewnętrzną - trochę to zawsze oczyści telefon i pozwoli mu szybciej działać po wgraniu nowego softu.

Przed instalacją zrobiłem sobie ręcznie kopie zapasową (kopie robiłem w MIUI nie w recovery czy TWRP), po zrobieniu przerzuciłem ją na czas instalacji softu na komputer.

Zainstalowałem soft samo pobrało mi wygląd pulpitu, sms, aplikacje zdjęcia itd - prawdopodobne z chmury Xiaomi.

Praktycznie większość rzeczy, które potrzebuje to mam.

Natomiast brakuje mi w sms i whatspie korespondencji po 14 sierpnia. NIby 2 tygodnie, ale jednak wolałbym mieć to uzupełnione. Co ciekawe po zalogowaniu się do chmury widzę, że smsy są wszystkie. W sumie nie wiem czy mi po prostu wszystkiego nie pobrało czy system automatycznie nie pobiera z chmury tylko z jakiejś kopii zapasowej? Tylko z jakiej jeśli czyściłem cały telefon.

Druga sprawa to w niektórych aplikacjach nie pobrało mi żadnych danych - są czyste. Naprzykład Mi Band tools mam po uruchomieniu gołą apkę.

Czy jest możliwość ręcznego przywrócenia danej apki z kopii zapasowej?

Widze w kopii zapasowej, która robiłem przed instalacją, że jest plik z Mi Band Tools - prawdopodobne, że jest z ustawieniami. Czy jest możliwość przywrócenia konkretnej aplikacji?

Czy jest w ogóle możliwość przywrócenia kopii zapasowej jeśli przerzuciłem ją na kompa, a później z powrotem na telefon, bo nie mogę znaleźć takiej opcji.

Opublikowano (edytowane)

Sprawdź w Ustawienia/Synchronizacja/Xiaomi/, czy wszystkie elementy są zsynchronizowane. Jeśli nie, to wymuś ręcznie.

Musisz umieścić kopię zapasową w katalogu MIUI/backup/AllBackup/ i wtedy powinieneś ją zobaczyć w Ustawienia/.../Kopia systemu. Jak przejdziesz dalej, to będziesz mógł wybrać i przywrócić ustawienia konkretnej apki.

Edytowane przez wolf
Opublikowano

Trochę mi się wyjaśniło. Tworzenie kopi w chmurze miałem ustawiona co tydzień - stąd pobrało mi sms, połączenia itd z przed tygodnia.

Kopie zapasowa robioną ręcznie wkleiłem do odpowiedniego folderu i udało mi się przywrócić ustawienia systemowe (m.in. smsy co do dnia), niestety jak chciałem przywracać aplikację to wywalało mi błąd - coś tutaj poszło nie tak przy kopiowaniu.

Ale fajnie, ze jest możliwości przywrócenia konkretnej apki czy ustawienia systemowego.

Także w sumie doszedłem do ładu. Mi Band tools niestety nie maiłem zrobione kopii w googlach, ale dużo ustawień nie ma także szybko poszło.

Także dzięki za pomoc.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 23.08.2017 o 11:14, wolf napisał:

Sprawdź w Ustawienia/Synchronizacja/Xiaomi/, czy wszystkie elementy są zsynchronizowane. Jeśli nie, to wymuś ręcznie.

Musisz umieścić kopię zapasową w katalogu MIUI/backup/AllBackup/ i wtedy powinieneś ją zobaczyć w Ustawienia/.../Kopia systemu. Jak przejdziesz dalej, to będziesz mógł wybrać i przywrócić ustawienia konkretnej apki.

Przezucielm ta kopie z komputera na tel, tylko ze mam po angielsku , szukam i nie widze tej kopi w ustawieniach, nie widze mozliwosci jakiegos dziala, jedynie mozna robic nowa kopie;/ hmm albo w zlych ustawieniahc suzkam;/

Dnia 24.08.2017 o 15:59, kumpel_ napisał:
Dnia 24.08.2017 o 15:59, kumpel_ napisał:

Kopie zapasowa robioną ręcznie wkleiłem do odpowiedniego folderu i udało mi się przywrócić ustawienia systemowe (m.in. smsy co do dnia), niestety jak chciałem przywracać aplikację to wywalało mi błąd - coś tutaj poszło nie tak przy kopiowaniu.

hmm, mowisz ze jeydnie kontakty udlao ci sie przywrocic a aplikajcui juz nie? jak recznie przywracac ta kopie, nie moge do tego dojsc;/

Opublikowano

@michals19s

Jeśli chcesz przywrócić kopię którą wcześniej utworzyłeś to wchodzisz: ustawienia--> dodatkowe ustawienia --> Kopia i kasowanie danych --> Kopia zapasowa systemu MIUI.

Tutaj powinieneś mieć dostępne wybrane kopie. Możesz przywrócić wszystko, ale możesz też wybrać konkretne aplikacje czy ustawienia systemowe.

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...