rafalwwl Opublikowano 18 Czerwca 2017 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Witam. Jakis czas temu opisywalem swoj dziwny przypadek na Redmi Note 2, min: brak mozliwosci wejscia w ustawienia, zamiana funkcji przyciskow, brak powiadomien, mozliwosc wpisania pinu pojawia sie raz na 20 restartow telefonu itp, zasugerowano mi aktualizacje systemu jako pierwsza mozliwosc stad moje pytanie: Jak wykonac kopie zapasowa miui bez mozliwosci wejscia w ustawienia? Czy aktualizacja ta polega na pobraniu paczki zip i wgraniu ja bezposrednio przez aplikacje aktualizacje? Czy wtedy strace wszystkie pliki ?
kumpel_ Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Instalowałem wczoraj najnowszy soft. Zawsze przed instalacją czyszczę wszystko łącznie z pamięcią wewnętrzną - trochę to zawsze oczyści telefon i pozwoli mu szybciej działać po wgraniu nowego softu. Przed instalacją zrobiłem sobie ręcznie kopie zapasową (kopie robiłem w MIUI nie w recovery czy TWRP), po zrobieniu przerzuciłem ją na czas instalacji softu na komputer. Zainstalowałem soft samo pobrało mi wygląd pulpitu, sms, aplikacje zdjęcia itd - prawdopodobne z chmury Xiaomi. Praktycznie większość rzeczy, które potrzebuje to mam. Natomiast brakuje mi w sms i whatspie korespondencji po 14 sierpnia. NIby 2 tygodnie, ale jednak wolałbym mieć to uzupełnione. Co ciekawe po zalogowaniu się do chmury widzę, że smsy są wszystkie. W sumie nie wiem czy mi po prostu wszystkiego nie pobrało czy system automatycznie nie pobiera z chmury tylko z jakiejś kopii zapasowej? Tylko z jakiej jeśli czyściłem cały telefon. Druga sprawa to w niektórych aplikacjach nie pobrało mi żadnych danych - są czyste. Naprzykład Mi Band tools mam po uruchomieniu gołą apkę. Czy jest możliwość ręcznego przywrócenia danej apki z kopii zapasowej? Widze w kopii zapasowej, która robiłem przed instalacją, że jest plik z Mi Band Tools - prawdopodobne, że jest z ustawieniami. Czy jest możliwość przywrócenia konkretnej aplikacji? Czy jest w ogóle możliwość przywrócenia kopii zapasowej jeśli przerzuciłem ją na kompa, a później z powrotem na telefon, bo nie mogę znaleźć takiej opcji.
wolf Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Sprawdź w Ustawienia/Synchronizacja/Xiaomi/, czy wszystkie elementy są zsynchronizowane. Jeśli nie, to wymuś ręcznie. Musisz umieścić kopię zapasową w katalogu MIUI/backup/AllBackup/ i wtedy powinieneś ją zobaczyć w Ustawienia/.../Kopia systemu. Jak przejdziesz dalej, to będziesz mógł wybrać i przywrócić ustawienia konkretnej apki. Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez wolf
kumpel_ Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Trochę mi się wyjaśniło. Tworzenie kopi w chmurze miałem ustawiona co tydzień - stąd pobrało mi sms, połączenia itd z przed tygodnia. Kopie zapasowa robioną ręcznie wkleiłem do odpowiedniego folderu i udało mi się przywrócić ustawienia systemowe (m.in. smsy co do dnia), niestety jak chciałem przywracać aplikację to wywalało mi błąd - coś tutaj poszło nie tak przy kopiowaniu. Ale fajnie, ze jest możliwości przywrócenia konkretnej apki czy ustawienia systemowego. Także w sumie doszedłem do ładu. Mi Band tools niestety nie maiłem zrobione kopii w googlach, ale dużo ustawień nie ma także szybko poszło. Także dzięki za pomoc.
michals19s Opublikowano 16 Września 2017 Opublikowano 16 Września 2017 Dnia 23.08.2017 o 11:14, wolf napisał: Sprawdź w Ustawienia/Synchronizacja/Xiaomi/, czy wszystkie elementy są zsynchronizowane. Jeśli nie, to wymuś ręcznie. Musisz umieścić kopię zapasową w katalogu MIUI/backup/AllBackup/ i wtedy powinieneś ją zobaczyć w Ustawienia/.../Kopia systemu. Jak przejdziesz dalej, to będziesz mógł wybrać i przywrócić ustawienia konkretnej apki. Przezucielm ta kopie z komputera na tel, tylko ze mam po angielsku , szukam i nie widze tej kopi w ustawieniach, nie widze mozliwosci jakiegos dziala, jedynie mozna robic nowa kopie;/ hmm albo w zlych ustawieniahc suzkam;/ Dnia 24.08.2017 o 15:59, kumpel_ napisał: Dnia 24.08.2017 o 15:59, kumpel_ napisał: Kopie zapasowa robioną ręcznie wkleiłem do odpowiedniego folderu i udało mi się przywrócić ustawienia systemowe (m.in. smsy co do dnia), niestety jak chciałem przywracać aplikację to wywalało mi błąd - coś tutaj poszło nie tak przy kopiowaniu. hmm, mowisz ze jeydnie kontakty udlao ci sie przywrocic a aplikajcui juz nie? jak recznie przywracac ta kopie, nie moge do tego dojsc;/
kumpel_ Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 @michals19s Jeśli chcesz przywrócić kopię którą wcześniej utworzyłeś to wchodzisz: ustawienia--> dodatkowe ustawienia --> Kopia i kasowanie danych --> Kopia zapasowa systemu MIUI. Tutaj powinieneś mieć dostępne wybrane kopie. Możesz przywrócić wszystko, ale możesz też wybrać konkretne aplikacje czy ustawienia systemowe. 1
Rekomendowane odpowiedzi