Skocz do zawartości

Kartka SIM nie jest zainstalowana....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie, w koncie xiaomi w "aktualne urzadzenie" mam taki tapis:

"Kartka SIM nie jest zainstalowana lub aktywnowana."

Plus co jakis czas wyskakuje mi komunikat na pasku zadan TWOJA KARTA SIM NIE JEST AKTY....

Jak na to kline to wychodzi: Aktywuj ponownie synchronizacja... i ponizej jest tak: Karty sim zostaly zamienione. Wyslane zostana 2 miedzynarodowe wiadomosci SMS w celu synchronizacja historii polaczen. Koszt wedlug....

Pod tym jest  przycisk anuluj oraz aktywuj: jak klikne aktywuj to mam: potwierdz swoj numer telefony... aby wlaczyc synchronizacja historii polaczen, xiaomi ... wysle sms w celu weryfikacji...

i pod tym jest przycis " weryfikuj" , jak go klikne TO NIC SIE NIE DZIEJE! I ZNOWU TO SAMO, MIJA MINUTA I ZNOWU KOMUNIKAT!

P.S. Mam 2 karty sim w komie i OBYDWIE DZIALAJA W 100%!

Moglby mi ktos wytlumaczyc o co chodzi mojemu fonowi? Zalamac sie mozna...

Z gory dzieki za odp.

Edytowane przez krzynu
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dudek napisał:

Próbowałeś ustawić język angielski w telefonie i jeszcze raz zarejestrować karty?

nie, sprobuje tak zrobic.

ale jak to zarejestrowac karty? tz? bo nie bardzo rozumiem (mam tego koma od wczoraj)

Edytowane przez krzynu
Opublikowano
28 minut temu, krzynu napisał:

ale jak to zarejestrowac karty? tz? bo nie bardzo rozumiem (mam tego koma od wczoraj)

Chodzi o zarejestrowanie kart na koncie Xiaomi i wtedy będziesz miał synchronizację historii połączeń, sms-ów itd. Bez rejestracji będziesz miał ten komunikat po każdym restarcie telefonu, ale można to wyłączyć w ustawieniach.

Opublikowano
3 godziny temu, FromWP napisał:

Chodzi o zarejestrowanie kart na koncie Xiaomi i wtedy będziesz miał synchronizację historii połączeń, sms-ów itd. Bez rejestracji będziesz miał ten komunikat po każdym restarcie telefonu, ale można to wyłączyć w ustawieniach.

Tylko, ze ja dodalem jeden numer (A MAM DWA) na koncie xiaomi. Gdzie to mozna wylaczyc?

Opublikowano
11 minut temu, krzynu napisał:

Tylko, ze ja dodalem jeden numer (A MAM DWA) na koncie xiaomi. Gdzie to mozna wylaczyc?

Powiadomienia o niezarejestrowanej karcie? Ustawienia, Zainstalowane aplikacje, Usługa aktywacji kart SIM, Pokazuj powiadomienia i tam odznaczasz. Tylko wtedy dla obydwu kart nie będzie powiadomień o stanie aktywacji. Możesz zarejestrować też drugą, w niczym to nie przeszkadza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...