solaris1985 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Witam, Tak jak w temacie. Mibox czasami nie chce się włączyć. Pomaga tylko ręczne odłączenie/podłączanie zasilacza. Czy ktoś się z czymś takim spotkał? Sprzęt to MiBox 4K International MDZ-16-AB
ghost12 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Miałem problem z pilotem. Czasem nbox nie chciał się włączyć, czasem pilot przestawał działać w losowym momencie, pomagał restart urządzenia lub ponowna synchronizacja pilota, mikrofon działa źle lub odmawiał działania całkowicie. Wymieniłem baterie na akumulatory eneloop i problem znikł.
solaris1985 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2017 Spróbuję wymienić baterie ale obawiam się, że to nie w tym problem. Box nie reaguje też na pilota z telefonu - tego od xiaomi
hhh3 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Opublikowano 19 Czerwca 2017 U mnie też z raz na miesiąc pilot traci kontakt z miboxem, ale w czasie jak coś oglądam. Pomaga jedynie odłączenie na chwilę zasilania z miboxa. Miękki restart z poziomu menu androida nie pomaga.
logremonte Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Mam to samo, trzeba odłączyć czasem od sieci bo się nie chce włączyć ani z pilota dedykowanego ani z pilota harmony, to wadliwy sprzęt czy da się to jakoś obejść? mam jeszcze możliwość oddania do 14 dni i wymiany na nowy, proszę o radę nie mam w opcjach też przycisku do zmiany opcji jak ma się wyłączać box standby/power off do wyboru a wszędzie na filmach z recenzji go widzę ) Edytowane 26 Czerwca 2017 przez logremonte
logremonte Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Widzę, że nie ma chętnych do pomocy a chyba znalazłem rozwiązanie, trzeba wyłączyć w telewizorze opcję "zarządzanie urządzeniami poprzez HDMI" i po sprawie, działa już tydzień bez "zwiechy" i pilot też działa poprawnie a normalnie nie dawał się już włączyć box na drugi dzień a czasem nawet tego samego dnia, producent nic o tym nie wie i chyba ma to "gdzieś" bo na opis problemu odpisali gotowca z instrukcją jak zresetować do ustawień fabrycznych... a jak nie pomoże to mam się skontaktować z lokalnym dostawcą a lokalny dostawca wiedział tyle samo i tak to dziś jest, kup a potem się martw
solaris1985 Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Opublikowano 21 Lipca 2017 (edytowane) Rzeczywiście mam włączona ta opcje. Spróbuję ja wyłączyć i zobaczymy co będzie dalej. Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam Edit: U mnie też już działa tydzień bez problemu. Dzięki logremonte Edytowane 31 Lipca 2017 przez solaris1985
Rekomendowane odpowiedzi