Skocz do zawartości
  • 0

mi5 czy mi5s

Pytanie

Opublikowano

Witam planuje zmienić wysłużoną moto g na mi5 lub mi5s . Proszę doradźcie który wybrać , głównie zależy mi na baterii i gpsie . W specyfikacji widzę że "eska" ma 200mah więcej , czy ma to odzwierciedlenie w realu ?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Mam mi5 i mi5s w wersjach 4/128.

Mi5 oddałem żonie. Jest ładniejszy, ma irde I ma lepszy czytnik palca, lepszy głośnik zewnętrzny (chyba to kwestia romu) lepsze wsparcie niezależnych developerów, i Rom ciut bardziej dopracowany (ale to ostatnie się chyba powoli zmienia) Na tym plusy się kończą. 

GPS o niebo lepszy w mi5s. Lepszy zasięg,  bateria podobnie, ale chyba lepiej w mi5s po ustawieniu go. Jakby był ciut szybszy w niektórych przypadkach. 

Aparaty są porównywalne, ale chyba lepszy w mi5s. Brak OiS w ogóle mi nie przeszkadza a tego się bałem najbardziej. Ma więcej wodotryskow jeśli chodzi o zdjęcia i nagrywanie filmów. (więcej FPS, RAW itd.) 

• 0
Opublikowano (edytowane)

mi 5s nie jest w niczym lepszy i nie rozumie zachwalania się nim.

Jedyne co ma lepsze to bateria.

Procek jest szybszy ale za to pradozerniejszy.

Więc czas pracy wychodzi na jedno.

Za to znacznie gorsze anteny. I kamerka bez stabilizacji obrazu.

I za to dopłacasz jeszcze 50$.

A na refuba to możesz trafić na lewych aukcjach.

CENA JEST OBECNIE NISKA BO ZAWSZE TAK JEST. Najlepiej jest właśnie kupować zaraz po premierze nowego tel.

Wyszło mi6 i mi5 od razu w dół. Będzie niedługo do dostanie w okolicach 180$. A potem skończą się dostawy i cena podskoczy.

Bo przestanie być produkowany. Zawsze tak jest.

Nic się w xiaomi nie zmieniło i najlepiej wychodzi redmi note 3 pro / redmi pro / mi 5.

Ludzie wybierają redmi note 4 bo łądniejszy. Ale użytkowo jest jw.

Edytowane przez homman
  • Like 1
  • 0
Opublikowano

Acid już kilka krotnie wypowiadał się o aparcie Mi5 i Mi5S. Według niego MI5 ma najlepszy aparat w Xiaomi. A branie mi5s jak foty są dla ciebie ważne  to  bym sobie odpuścił. Bierz  MI5.

• 0
Opublikowano

Przecież to napisałem.

S ka ma lepszy proc i większa baterię.

Tyle że też przesądniejszy. A tak to wszystko na -

5 tka ma OIS czyli optyczną stabilizację

S ka ma EIS czyli elektroniczną stabilizację.

GPS w każdym xiaomi jest słaby. Ale jest to kwestia softowa. Po prostu w historii lokalizacji są raczej kreski od do niż ładne prowadzenie rzeczywistego widoku jak w samsungu np.

• 0
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...