Skocz do zawartości
  • 0

Jakie Xiaomi do 800zł z gwarancją realizowaną w PL?

Pytanie

Opublikowano

Witam. Poszukuję telefonu do 800zł z gwarancją realizowaną w Polsce (mogą być Chiny, ale chciałbym mieć pewność realizacji gwarancji u nas - chyba ibuygou tak działa(?))

Moje preferencje:
- conajmniej 5", a najlepiej 5,5" i większe
- dobry aparat tylny i przedni (wiem, że w Xiaomi nie ma rewelacji, ale w niektórych modelach jest ponoć nieco lepiej)
- dobra bateria
- LTE 800MHz
- najlepszy możliwy stosunek jakości do ceny

Myślałem o Xiaomi Redmi Note 4x (ponoć w wersji Global ma już 800MHz), ale z tego co czytam w wielu tematach to poleca się raczej Note 3 Pro i Note 4 Pro, ciekawi mnie dlaczego tym bardziej, że Note 4x jest chyba najmłodszy z tej trójki.
Dzięki za pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
Opublikowano

Piszę że wysyłka z zagranicy więc gwarancja w Chinach taką samą mam ja w swoim note 4 i jest teoretycznie bo trzeba wysłać im a oni pewnie do chin i ty płacisz przesyłkę

Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-830L przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Miałem note 3 pro prime teraz mam note4 3/64 mi5s 4/128 i zdecydowanie polecam​ i note 3 i 4 a5s też ale to inna półka a co do gwarancji moje wszystkie pochodzą z chin (prywatny import)jak mają zdechnąć to nasze serwisy robią wszystko żeby nie uznać gwarancji (wszystkie mają LTE ) i wszystkie żyją i mają się dobrze (nie polecam serwisu xiaomi Wrocław )

Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-830L przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Podepnę się pod temat żeby nie robić nowego.

Sam się zastanawiam nad telefonem do 800zł.

Myślałem nad note 4 3/32.

Jak by ktoś mógł coś doradzić. 

Telefon używam do słuchania muzyki w pracy.  Zdjęcia robię jak jeżdżę w góry albo jako notatki czegoś. Przeglądam Internet dużo na każdym kroku. Nawigacji też dużo używam. Czasem jakiś film obejrzę online. W gry nie gram.

Teraz mam galaxy j5 ale ma 8gb wbudowanej pamięci i non stop nie mogę żadnej aplikacji zaktualizować.

I niestety telefon nie działa płynnie.

Raczej chciałbym spróbować marki xiaomi bo mają dobry stosunek jakości do ceny.  

Zastanawiam się również czy 5.5 cala to nie za duży ekran. 

Słucham jakiś propozycji.

I gdzie można kupić żeby mieć 2lata gwaracji i z serwisem nie było problemu.

• 0
Opublikowano
5 godzin temu, Senti636 napisał:

Podepnę się pod temat żeby nie robić nowego.

Słucham jakiś propozycji.

I gdzie można kupić żeby mieć 2lata gwaracji i z serwisem nie było problemu.

Dnia 5/24/2017 o 18:28, qwerty7 napisał:

Witam. Poszukuję telefonu do 800zł z gwarancją realizowaną w Polsce (mogą być Chiny, ale chciałbym mieć pewność realizacji gwarancji u nas - chyba ibuygou tak działa(?))
Dzięki za pomoc.

Odpowiedzia na wasze posty bylby redmi note 4 z proline lub sferis, jest to wersja global czyli z obsluga lte800MHz, tyle ze aparat w nich jest bardzo sredni.
Oni maja telefony z dystrybucji CK mediator, natomiast co do serwisu to ciezko cokolwiek powiedziec, to sa zwykle sklepy wiec 24miesiace gwarancji daja.
Wiem ze na forum jest uzytkownik ktory oferuje taniej telefony z dystrybucji ABD data, czyli teoretycznie tej oficjalnej z oficjalnym serwisem. Bo standardowe ceny od ABC data sprawdzicie sobie w x-kom lub eurortv i sa raczej niezbyt atrakcyjne. 
Tylko jak sami wiecie, serwisy w Polsce to jest nadal mentalnosc klient - twoj wrog. Sam nie mialem do czynienia, nie trafilem tez na jakas sensowna opinie jak to dziala. 
Co do pytania o redmi note 4 pro, to nie ma takiego telefonu. Jest redmi note 4 na mediateku, redmi note 4x i rn4 global na snapdragonie x od global rozni sie wtyczka obsluga lte800 i bodajze jakimis szczegolami co do tylu obudowy - ale to by trzeba zweryfikowac. Jak zalezy wam na tym nieszczesnym B20 to w gre wchodzi tylko wersja global.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Z tego co widzę wybór będzie pomiędzy:
- Redmi Note 4x (Snapdragon 625)
- Redmi Note 4 (
MediaTek Helio X20)
- Redmi Note 3/Pro (Snapdragon 650/MediaTek Helio X10)
- Redmi Pro (MediaTek Helio X25) / choć chyba będzie trochę droższy(?)

Jak wygląda sprawa aparatu w tych modelach? Jeśli w 4x aparat jest nieco lepszy to byłbym skłonny go kupić mimo gorszego procesora. Z drugiej strony przewinęło mi się, że Mediatek jest potrafi się grzać i występuje throttlingcpu = spadek wydajności (?).
W moim aktualnym telefonie irytuje mnie totalnie nieostre zdjęcie przy minimalnym poruszeniu (szczególnie na przybliżeniach) i wyraźne przyciemnienie ekranu podczas rozpoczęcia nagrywania video chciałbym by mimo wszystko w nowym telefonie było z tym lepiej.

Edytowane przez qwerty7
  • 0
Opublikowano

- Redmi Note Pro (MediaTek Helio X25) / choć chyba będzie trochę droższy(?)

On się nazywa Redmi pro. ( bez Note)
Ze wszystkich najlepsza propozycja, bateria ok 5-6h SOT, najlepszy z proponowanych aparat (pewniak Sony imx258), zdjęcia są spoko. Do tego ekran OLED i Usb-c.
Tyle że nawet w Chinach nie kupi za 800( z VAT)
Ja bym szukał jakiegoś lekko uzywanego-byl czas ze można było z Chin kolo 170$ wyrwać i nieraz widać oferty na allegro za 7-8 stowek. Potem przyszła podwyżka i z dnia na dzień ceny wzrosly

Wysłano z Redmi Note 4x

• 0
Opublikowano
Dnia 26.05.2017 o 06:59, PurpleHaze napisał:

Wiem ze na forum jest uzytkownik ktory oferuje taniej telefony z dystrybucji ABD data, czyli teoretycznie tej oficjalnej z oficjalnym serwisem. Bo standardowe ceny od ABC data sprawdzicie sobie w x-kom lub eurortv i sa raczej niezbyt atrakcyjne. 

To o mnie mowa:)

Tyle ze z oficjalnej dystrybucji w cenie do 800 zl zadnego Note 4 sie nie wyrwie, chyba ze od firm ktore robia import z AE.

Ogolnie ceny co do Xiaomi mozna zobaczyc tutaj:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=42856675&order=d

https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2FDqR/

• 0
Opublikowano
4 godziny temu, IT4Geeks.Polska napisał:

To o mnie mowa:)

Tyle ze z oficjalnej dystrybucji w cenie do 800 zl zadnego Note 4 sie nie wyrwie, chyba ze od firm ktore robia import z AE.

Ogolnie ceny co do Xiaomi mozna zobaczyc tutaj:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=42856675&order=d

https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2FDqR/

IT4Geeks.Polska, czy w Twojej ofercie będzie niebawem Redmi Note 4x w wersji global (z lte b20) lub Redmi Pro (także z lte b20)?

• 0
Opublikowano (edytowane)

Note 4x nie jest w wersji EU, Redmi Pro tak samo a zadna moja hurtownia nie sprowadza i nie sprzedaje produktow bez oznakowania CE

Edytowane przez Gość
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, IT4Geeks.Polska napisał:

Note 4x nie jest w wersji EU, Redmi Pro tak samo a zadna moja hurtownia nie sprowadza i nie sprzedaje produktow bez oznakowania CE

W wersji EU są tylko te telefony, które dystrybuuje ABC Data?

• 0
Opublikowano
39 minut temu, jestemsuper napisał:

W wersji EU są tylko te telefony, które dystrybuuje ABC Data?

Nie, wersja EU to tzw International/Global Version:) Note 4x z SD625 jest na rynek azjatycki i jest w wersji China Version, Note 4 z SD625 jest na rynek pozaazjatycki i wystepuje w wersji Global Version. Jest tez Note 4 z MTK ktory wystepuje w wersji China Version oraz Global Version.

• 0
Opublikowano
25 minut temu, IT4Geeks.Polska napisał:

Nie, wersja EU to tzw International/Global Version:) Note 4x z SD625 jest na rynek azjatycki i jest w wersji China Version, Note 4 z SD625 jest na rynek pozaazjatycki i wystepuje w wersji Global Version. Jest tez Note 4 z MTK ktory wystepuje w wersji China Version oraz Global Version.

Zgadza się, ale wydawało mi się, że ABC Data dystrybuuje wszystkie telefony Xiaomi, które doczekały się wersji International. Jeśli nie, jest gdzieś lista wszystkich telefonów Xiaomi wydanych w tej wersji?

• 0
Opublikowano

Nie, nie wszystkie. Ogolnie obecnie w swojej ofercie ma r4a 2/32, r4x 3/32, n4 3/32. Wszystkich im by sie nie oplacalo bo oplacalnosc xiaomi jest do okolo 200 usd netto a powyzej tej kwoty konkurencja ma troszke wiecej do zaoferowania

• 0
Opublikowano

Czyli jak rozumiem jedyną opcją jaką mam z gwarancją realizowaną w pl z b20 jest Redmi Note 3 Pro / Redmi Note 4? Gdzieś czytałem, że niedawno wyszła wersja 4x z obsługą b20 nazwana właśnie global version. Spotykałem się też z komentarzami zapewniającymi, że kupno telefonu na ibuygou = gwarancja realizowana w PL, jak to w końcu jest? Gdzieś w Chinach można zamówić telefon na takiej zasadzie (z gwarancją w PL)?

Do tej pory byłem za Redmi Note 4x, ale obsługa b20 by się przydała, stąd nie wiem czy prawdą jest informacja o wersji global 4x, która już tą obsługę ma.
Z drugiej strony zastanawiam się czy nie poczekać sobie na Redmi Pro 2 (5,5" OLED, SD660, 4500mAh, aparat od Sony lepszy niż każdy w serii Redmi - zapowiedź spełnia właściwie wszystkie moje preferencje):
http://komorkomania.pl/34176,xiaomi-redmi-pro-2-zapowiada-sie-kapitalnie

Mimo, że ma to być "średniak" to zastanawiam się czy cena zwłaszcza na początku nie przebije ceny mi5...

• 0
Opublikowano

Witam,

Zakupiłem dla żony i siebie dwa telefony Redmi Note 4 Snapdragon 625 z Global Rom i B20, 4GB RAM, 64GB Storage w cenie 794 zł sztuka + koszty wysyłki przez DHL. Nie naliczono mi VATu, także to cena końcowa. Telefony w dwóch kolorach czarnym oraz złotym. Link do sklepu z AliExpress podaję poniżej. LTE w Orange śmiga na tych telefonach bez problemu. Telefony po uruchomieniu zaktualizowały się do wersji  8.2 Global (8.2.5.0 MCFMIDL). Nie bawiłem się w odblokowywanie bootloadera i instalowanie xiaomi.eu. Nie interesują mnie takie rzeczy, skoro wszystko pięknie działa. Na telefony czekałem około miesiąca. Telefony przyszły starannie zapakowane, w oryginalnych pudełkach. Dodatkowo gratis dostałem oryginalne słuchawki Xiaomi (x2 sztuki). Także w cenie do 800zł można kupić model z 4/64GB na Snapdragonie z działającym LTE, tyle, że nie w Polsce.

https://www.aliexpress.com/item/Global-Version-Xiaomi-Redmi-Note-4-Smartphone-4GB-RAM-64GB-ROM-Snapdragon-625-Octa-Core-CPU/32802702957.html

Do tego zakupiłem sobie oryginalne etui Xiaomi z okienkiem - fajny bajer z tym okienkiem. :)

Pozdrawiam,

• Like 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Chciałbym zapytać w kwestii zakupu Xiaomi...

Mam teraz Redmi note 2 prime. Wszystko fajnie chodziło ale spadł mi i jest pretekst żeby kupić coś nowego :)

Co poradzicie, ekran max 5,5", min 5", głównie chodzi o jak najwiekszą wydajność, żeby telefon chodził jak najszybciej 

Używam go (oprócz rozmów i sms) do neta, jakies fotki, itd...

Myślałem o Remi Note 4 ale powyżej była wzmianka od Redmi Pro który mi sie tez spodobał

Szukam telefonu który mogę kupić w PL do 1tys zł

Co sądzicie o nim : http://allegro.pl/xiaomi-redmi-pro-miui-8-global-pl-3gb-64gb-fv23-i6693289553.html ??? Tzn nie chodzi o cenę tylko ogólnie czy nie wymaga wgrywania czegoś itd ...(sorry ale nie jestem w temacie ; ) )

Edytowane przez dawids
  • 0
Opublikowano

Jak chcesz to poczekaj tydzien dwa bede miec xrn4 za min 8 stow z 2 letnia gw i serwisem u Zexon72

• 0
Opublikowano
37 minut temu, Zeork napisał:

To już nie z oficjalnej dystrybucji z oficjalnym serwisem?

Sent from my MI 5C using Tapatalk

Mam 3 dystrybucje :) Dostosowalem sie do Klientow, dla tych ktorzy chca miec taniej i nieoficjalna dystrybucje to mam z czeskiej hurtowni z 24 miesieczna gwarancja u zexona, a dla tych ktorzy chca miec oficjalna maja od abc door2door lub actiona nie-door2door

• 0
Opublikowano

Bo do usranej śmierci zostanie na Androidzie, który wyjmie z pudełka. Grzanie i krótsze czasy na baterii w porównaniu do RN4 na Snapie.

• 0
Opublikowano

No na snapie owszem dluzej wyciagnie na bateri i moze sie mniej grzeje ale jest tez slabszy xD a co do zostania do usranej smierci na jednym androidzie mysle, ze to juz nie ten etap, pelno customow jest na teka.

Zeby nie bylo, sam mam wersje na snapie bo poszedlem w kierunku baterii

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Mediatek dalej nie udostępnia źródeł i wszelkie romy na nougacie to jakieś ulepy.

Szybszy może w pierwszym przebiegu benchmarków, zanim zacznie się throttling. Adreno 506 będzie w grach szybsze niż mali 880MP4.

• 0
Opublikowano

Miałem oba. MTK jest na codzień szybszy. Bateria ok, ale kiedyś. Na Mtk robiłem od 6-7h SOT, na SD miałem po 10 H. No właśnie... Miałem,na pierwszych globalach. Po kilku aktualizacjach SOT spadł mi do 7-8h. Przejście na xiaomi.eu nic nie pomogło. Ten czas na baterii jest i tak dla mnie spoko, ale na ten moment jakiejś mega różnicy nie ma. No chyba że wersja na mtk też teraz krócej trzyma na nowych romach.
Kwestia źródeł to indywidualna sprawa, jednak większość ludzi kupuje xiaomi dla miui. Ale jak ktoś lubi customy to faktycznie lepiej snapa. Tematu bazy Androida nie komentuje, jesteś już na forum długo. W miui nie ma ona żadnego znaczenia. Ważne żeby dostał miui 9, nie ważne na jakim andku.
Dla mnie wersja na mtk miała dwie zalety:
Mtk enginiering w Google play i przede wszystkim jakość wykonania. 4x inaczej tez leży w dłoni( inne szlify)

Wysłano z Redmi Note 4x

• 0
Opublikowano

@radier mediatek udostepnia zrodla jak producent zabuli a xiaom widac nie buli za taka licencje. Kiedys juz byl gdzies przyklad na htc z jakims mtk
gdzie producent wypuscil zrodla szybko i sprawnie wiec jak sie chce to mozna.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Panowie telefon bede używał na codzien, nie mam zamiaru nic wgrywać itd nie znam sie na tym i nic nie bede robił

Kupuje telefon i ma byc okk, Ze swojego Remi note 2 prime byłem zadowlony, chodz po roku czasu zdarzały mu sie przycięcia ale ogólnie telefon był okk

Tak wiec jeszcze raz, czy taki redmi pro bedzie okk http://allegro.pl/xiaomi-redmi-pro-miui-8-global-pl-3gb-64gb-fv23-i6693289553.html ??? Czy jak go kupie to nie bede musiał nic przy nim grzebać ?

• 0
Opublikowano
Panowie telefon bede używał na codzien, nie mam zamiaru nic wgrywać itd nie znam sie na tym i nic nie bede robił
Kupuje telefon i ma byc okk, Ze swojego Remi note 2 prime byłem zadowlony, chodz po roku czasu zdarzały mu sie przycięcia ale ogólnie telefon był okk
 Tak wiec jeszcze raz, czy taki redmi pro bedzie okk http://allegro.pl/xiaomi-redmi-pro-miui-8-global-pl-3gb-64gb-fv23-i6693289553.html ??? Czy jak go kupie to nie bede musiał nic przy nim grzebać ?

Nie ma globala na redmi pro. To jest tzw syfmiui.

Wysłano z Redmi Note 4x

• 0
Opublikowano

No to lipton :( To jak nie ten Redmi pro to co ? Mi5 ? Ogólnie to chciałbym znowu jakiś Xiaomi bo byłem zadowolony z zakupu Prime 2. Myślałem przez chwile o Honorze 8 ale musiałbym troche dołożyć do niego.. :( a tego wolałbym uniknąć jednak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...