Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od czasu aktualizacji do Android 4.4.2 mam problem z synchronizacją sms i rejestrów rozmów.

Konto powiązałem, na i.xiaomi.com się loguję, synchronizuje się galeria, notatki, konfiguracja.

Jedynie sms-y oraz rozmowy jakby się zatrzymały. Kilka dni temu nie wiem co zrobiłem ale dostałem sms-a od xiaomi z (chyba) autoryzacją. Zatwierdziłem i ruszyło. Następnego dnia znowu przestały się synchronizować. Ktoś mi wytłumaczy o co kaman ?

Dziekuję.

(MIUI 4.5.23)

Opublikowano

Trzeba czekać. 
Log jest taki:

E/CloudHelper( 1914): failed to get SIM activate info, code:10017, reason:, description:参数值非法
D/CloudManager(  879): service unbinded
E/CloudManager(  879): internal get result
E/CloudManager(  879): java.util.concurrent.ExecutionException: miui.net.exception.CloudServiceFailureException
E/CloudManager(  879): 	at java.util.concurrent.FutureTask.report(FutureTask.java:93)
E/CloudManager(  879): 	at java.util.concurrent.FutureTask.get(FutureTask.java:163)
E/CloudManager(  879): 	at miui.net.CloudManager$CmTask.internalGetResult(CloudManager.java:576)
E/CloudManager(  879): 	at miui.net.CloudManager$CmTask.getResult(CloudManager.java:639)
E/CloudManager(  879): 	at miui.net.CloudManager$CmTask.getResult(CloudManager.java:515)
E/CloudManager(  879): 	at miui.net.MiCloudSyncAdapterBase.getPhoneInfo(MiCloudSyncAdapterBase.java:294)
E/CloudManager(  879): 	at com.miui.cloudservice.mms.h.onPerformMiCloudSync(MmsSmsSyncAdapter.java:24)
E/CloudManager(  879): 	at miui.net.MiCloudSyncAdapterBase.onPerformSync(MiCloudSyncAdapterBase.java:142)
E/CloudManager(  879): 	at android.content.AbstractThreadedSyncAdapter$SyncThread.run(AbstractThreadedSyncAdapter.java:259)
E/CloudManager(  879): Caused by: miui.net.exception.CloudServiceFailureException
E/CloudManager(  879): 	at miui.net.CloudManager$CmTask.convertErrorCodeToException(CloudManager.java:689)
E/CloudManager(  879): 	at miui.net.CloudManager$CmTask.access$100(CloudManager.java:515)
E/CloudManager(  879): 	at miui.net.CloudManager$CmTask$ICloudManagerResponseImpl.onError(CloudManager.java:677)
E/CloudManager(  879): 	at miui.net.ICloudManagerResponse$Stub.onTransact(ICloudManagerResponse.java:68)
E/CloudManager(  879): 	at android.os.Binder.execTransact(Binder.java:404)
E/CloudManager(  879): 	at dalvik.system.NativeStart.run(Native Method)
E/MiCloudSyncAdapterBase(  879): getPhoneInfo: 
E/MiCloudSyncAdapterBase(  879): miui.net.exception.CloudServiceFailureException
E/MiCloudSyncAdapterBase(  879): 	at miui.net.CloudManager$CmTask.convertErrorCodeToException(CloudManager.java:689)
E/MiCloudSyncAdapterBase(  879): 	at miui.net.CloudManager$CmTask.access$100(CloudManager.java:515)
E/MiCloudSyncAdapterBase(  879): 	at miui.net.CloudManager$CmTask$ICloudManagerResponseImpl.onError(CloudManager.java:677)
E/MiCloudSyncAdapterBase(  879): 	at miui.net.ICloudManagerResponse$Stub.onTransact(ICloudManagerResponse.java:68)
E/MiCloudSyncAdapterBase(  879): 	at android.os.Binder.execTransact(Binder.java:404)
E/MiCloudSyncAdapterBase(  879): 	at dalvik.system.NativeStart.run(Native Method)
V/CloudService.Mms(  879): MmsSmsSyncAdapter.java(29): Neither of the phone info is available. Bail
D/SyncManager( 1251): failed sync operation 38032998 u0 (com.xiaomi), sms, SERVER, latestRunTime 96093901, reason: AutoSync, SyncResult: stats [ numIoExceptions: 1]
Opublikowano

Trzeba czekać. 

W jakim sensie? Tzn. ile czekać? Mi od 19 maja nie zsynchronizował tych rzeczy. Aby sprawdzić, czy po ponowny uruchomieniu telefonu pojawi się komunikat o aktywacji karty SIM, niby dokonała się synchronizacja (pisze 26.05.2014 12:34), ale od tego momentu znowu stoi, a już dokonałem kilka połączeń i napisałem z 15 SMSów.

Opublikowano

...Tzn. ile czekać? ...

Do najbliższej pełni Księżyca.

... skąd mam wiedzieć?

Przecież widzisz, że oni bawią się aktualnie w przerabianie i.xiaomi.com. Nie czytasz en.miui.com? Tweetera? 

Jak skończą to będzie działać i tyle. 

Mi też się nie synchronizuje. SMS i call recordy. 

Lokalizacja urządzenia też umarła... Działała już na nowym UI i.xiaomi.com a teraz znowu nie.

Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie sprawy, nareszcie. Gdybym czytał en.miui.com lub miał Tweetera to bym nie pytał o to.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...