acidbrain Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 (edytowane) Miałem xiaomi. Eu i po wgraniu mi flashem global Dev mogę normalnie zeskanować odcisk ale odblokowanie odciskiem kończy się niepowodzeniem.. Wgrałem global stable i nadal to samo.. Zna ktos rozwiązanie tego problemu? Edytowane 20 Maja 2017 przez acidbrain
Zexon72 Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 Flash zrobiony z pełnym formatem, czyli w MiFlash zaznaczona była opcja flash_all?
acidbrain Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Opublikowano 20 Maja 2017 Dziewczyna ma ten sam fon i jest ok.. Mi się coś spitolilo...
bfcs2004 Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 (edytowane) Ja mam dziś podobnie. Miałem Global 8.2.5.0. Odblokowałem fon. Wrzuciłem TWRP + MiUi Polska. Wszystko było ok. Później testowo wrzuciłem RR 5.8.3. Wszystko działało jak należy. Następnie znów wrzuciłem MIui Polska ( ostatnie ) i skaner przestał mi działać. Przed instalacją zrobiłem wipe + format data. Po odpaleniu MIUI, przy próbie dodania odcisku palca mam komunikat: "Nie można dodać odcisku palca. Spróbuj ponownie." Jakiś pomysł? Wrócić do Globala? Powtórzyć całość od nowa? Jak teraz najlepiej wrzucić Globala? pozdr. Edytowane 20 Maja 2017 przez bfcs2004 literówka :)
acidbrain Opublikowano 20 Maja 2017 Autor Opublikowano 20 Maja 2017 Ja też tak zmieniałem globale i było ok.. Po powrocie z Eu jest problem.. Eu cos rozwala niestety.. Co mnie pokusiło z tym Eu... Global lepiej trzyma bateria i GPS.. Ogólnie wiele błędów na Eu mi wyszło...
bfcs2004 Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 (edytowane) A wiec tak...: MIflash + fastboot + http://en.miui.com/a-234.html. Skaner działa jak wcześniej. Czeka mnie chyba ponowne TWRP (fon dalej jest odblokowany) + MiUi Polska. aktualizacja Zrobiłem jak napisałem wyżej. Wrzuciłem TWRP, później MiUi Polska + Magisk (magisk jest tu bez znaczenia dla opisywanego problemu, po prostu wrzuciłem go przy okazji). Całość zakończyła się "wielkim powrotem" skanera odcisków oraz ROM'u EU na moim RN4X Podsumowując: Jak ktoś straci "skaner odcisków" na skutek działań jak opisałem wyżej. Spokojnie - można to odkręcić w sposób jaki również opisałem wyżej pozdro. danqq Edytowane 20 Maja 2017 przez bfcs2004
acidbrain Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Ale je chce żeby mi na globalu działał.. Edytowane 21 Maja 2017 przez acidbrain
acidbrain Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Opublikowano 21 Maja 2017 Wrzucałem.... Wcześniej cały czas mi flashem wgrywanie Dev czy stable i wszystko ok było. Chciałem zobaczyć czy jakaś różnica na xiaomi Eu i mi nie odpowiadalo więc chciałem wrócić na global Dev i wyszedł już ten problem...
bfcs2004 Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Zobacz co napisałem wyżej. MIFlash + fastboot + Global z linka co podałem wyżej. MIFlash na : Clean all oraz "flash_all.bat" ( profilaktycznie uruchamiaj exe jako admin na swoim kompie ) Ja dokładnie wybrałem "Redmi Note 4X Latest Global Stable Version Fastboot". Po całej akcji wg instrukcji (w linku) skaner wrócił na Globalu Stable 8.2.5.0. Działał bez problemu, czyli akcja z fastboot i czystą wrzutką romu załatwiła cały temat. Teraz już jestem na EU z Miui Polska i skaner działa też bez problemu. ps. Diagnostyki nie ma co włączać *#*#6484#*#* i sprawdzać skaner bo u mnie jak był problem to apka diagnostyczna wisiała w tym punkcie. W tym momencie pierwsze co myślisz - to "uwaliłem skaner fizycznie". Teraz oczywiście skaner przechodzi cały test poprawnie. pozdr. danqq Edytowane 21 Maja 2017 przez bfcs2004
acidbrain Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Zakładając posta już napisałem, że tak robiłem i nadal jest lipa. W sumie teraz nie wiem co dalej Edytowane 21 Maja 2017 przez acidbrain
GoldSnickers Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 A jak wejdziesz w menu testowe (*#*#6484#*#*) i zrobisz test czytnika to twierdzi, że jest dobry czy nie ?
Rekomendowane odpowiedzi