szakal0975 Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Mam problem z połączeniem telefonu z komputerem przez USB.W protokole PTP komputer widzi tylko kilkanaście zdjęć,a gdy przełączam na protokół MTP nie widzi wogóle telefonu.W centrum akcji przy Androidzie jest komunikat:sterownik jest niedostępny.Próbowałem zainstalować ponownie sterownik,ale pokazuje,że system Windows nie może go znalezć lub plik jest uszkodzony.Dodam,że przedtem łączyło się bez problemów,a w protokole PTP komputer widział jeszcze mniej zdjęć niż teraz.Mam telefon Xiaomi redmi 4a,na kompie Windows 10.Kiedy podłączam inny telefon(Lenovo K5) wszystko jest w porządku.
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Debugowanie USB próbowałeś włączyć?
xyzixyqr Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Usuwałem roota z telefonu, podłączyłem pod fastboot, wpisuję komendę, ale cmd daje z powrotem wers o lokalizacji, co robić? Telefon redmi 4a
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Walczymy z kolegą @xyzixyqr, robiliśmy unroota - telefon wpadł w bootlopa. Wersja global najnowsza, a że ze sterami w fastboot coś musiało się porozwalać, to musimy na innym kompie sprawdzić. Edit 21:10 - walczyliśmy bity dzień, ale się udało - okazuje się że MIUI nie zastąpiło TWRP MiRecovery i wpadło w bootloopa. TWRP się zachowało więc odpaliliśmy je i instalujemy właśnie eu. Wniosek? Najprostsze rozwiązania są najlepsze Edytowane 24 Października 2017 przez Orjon 1
Rekomendowane odpowiedzi