Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem zainteresowany tym telefonem i chciałbym się dowiedzieć czy wibracje podczas dzwonka są mocne. Aktualnie posiadam Redmi 2 prime i tam wibracje są na tyle słabe podczas nadchodzącego połączenia że często nie czuje ich w kieszeni spodni. Mógłby się ktoś wypowiedzieć na ten temat? Ogólnie to zależałoby mi na info od użytkowników Redmi 2 ale każda informacja będzie dobra ;-)

Wysłane z Redmi 2 2GB 813

Opublikowano

Aktualnie jest słaba i cicha. Tylko, że mogą zmienić. np. kilkanaście miesięcy temu na Mi4C była mocna wibra. Teraz jest taka sama jak w R4X. Czyli cicha i raczej słaba. Na Mi4 tak samo było. Początkowo mocna potem osłabili bo na e.miui skarżyli się, że jest za głośna.

Opublikowano

No właśnie nie wiem czy akurat w tę stronę będą chcieli coś zmieniać :-( trochę szkoda też że dioda powiadomień świeci tylko na biało.

A jak wydajnosciowo w porównaniu do MI4?

Opublikowano (edytowane)

Wg mnie ciut wolniej odpalają się apki. Może pamięć jest wolniejsza. Przeglądanie neta po WiFi tak samo szybko. Płynność taka sama. Mi nawet ekran HD nie przeszkadza choć mam nadzieję, że po aktualizacji czcionki będą mniej grube. Bateria za to super. Z Gear S2 24H/dobę 7-8dni czuwania z 5-6 SOT. Dodę olewam bo i tak wszystkie powiadomienia idą na zegarek.

Edytowane przez preston2009
Opublikowano

A jak tam GPS i rozmowy na glosniku? Są jakieś problemy typu gubienie sygnału lub słychać pogłos w rozmowach? Bo pamiętam że takie błędy były w moim Redmi 2.

Opublikowano

GPS łapie fixa przy oknie. Więcej nie testowałem. Nie miałem kiedy. Rozmowy są ok, żadnego pogłosu i brzęczenia. Choć gdy sygnał jest słabszy to słychać różnicę jak wejdzie się w lepsze miejsce (co jest normalne). Zasięg trochę słabszy niż w plastikowym Mi4C. Mi w t-mobile nie gubi zasięgu, ale @maneq pisał że w play tak. Dźwięk z dolnego jest o wiele lepszej jakości niż na Mi4C.

ps. Ja mam wersję 3/32 Global 8.2.1.0.

Opublikowano

No i takich informacji potrzebowałem ;-) kusi mnie też wersja 4/64 ale jednak chyba będę brał z polskiej dystrybucji. Cena 3/32 w Proline jest zachęcająca ;-)

Opublikowano

Osobiście mam 8.3 i na baterii spokojnie zrobiłem ostatnio 2 dni (jakoś 8 godzin na włączonym ekranie, 2h nawigacji, LTE). Nawigacja działa bez zarzutów. Co dziwne, naprawił mi się problem z Play, tzn z gubieniem zasięgu :D:D:D

Opublikowano
13 godzin temu, preston2009 napisał:

@drabollo Jeśli kupisz z wersją 8.2.1.0 to nie aktualizuj. W nowszej wersji bateria leci o wiele szybciej i wydaje mi się że rozmowy są gorszej jakości.

To fakt, troche szybciej leci, aczkolwiek 2 dni spokojnie wytrzyma. Do 8h Sotu. W poprzedniej wersji był problem, jak ktoś dzwonił był chwilowy lag, dzwonek grała ekran czarny i dopiero po kilku sekundach było widać kto dzwoni. Dość uciążliwa sprawa, po aktualizacji wszystko działa już normalnie. Zasięg na poprzedniem jak i na nowym sofcie tak samo, co do jakości rozmów, nie zauważyłem znaczącej różnicy :) 

Opublikowano

A czemu nie macie wersji xiaomi. eu u siebie? Są jakieś problemy czy nie ma jeszcze wsparcia?

Opublikowano (edytowane)

Trochę warto. Choćby po to, aby pozbyć się crapware od google (11 aplikacji). Chętnie bym się ich pozbył. Dodatkowym atutem jest TWRP. Jeśli mamy włączone odblokowanie odciskiem palca to po aktualizacji może okazać się, że nie możemy go odblokować w ten sposób jak i hasłem (dobrze, że miałem zgodę na odblokowanie bootloadera). Wtedy możemy usunąć pliki w TWRP. W oryginalnym recovery po chińsku nawet nie można wyczyścić R4X. Domaga się MiPCSuite, który aktualnie nie wykrywa go. Sic. Z drugiej strony mam dosyć bycia beta testerem i nie chce mi się instalować nowych aktualizacji z nadzieją, że naprawią błędy i nie dodadzą nowych. Nie wiem tylko czy ROM xiomi.eu na bazie china nie ma jakichś dodatkowych funkcji.

ps @gln4X U mnie było 8 dni na czuwaniu i co najmniej 5 SOT z włączonym BT i stale połączonym z GearS2. Teraz może do 5-5,5 dni dojdzie i 4SOT. Mam ew. nadzieję, że to tylko pierwsze ładowanie. Choć na poprzednim ROMie miałem od ręki 8,5 dni czuwania bez BT.

Edytowane przez preston2009
Opublikowano (edytowane)

xiaomi.eu mozesz instalowac z kanalu stable, ktory jest oparty na china stable. chinski pc suite wykrywa nowe fony, tego angielskiego chyba juz nie rozwijaja.

Edytowane przez rezmus
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i faktycznie wibracje są na poziomie Redmi 2 czyli słabe. Do tego jeszcze strasznie słabo gra głośnik jak się rozmawia na głośnomówiącym z telefonem w uchwycie samochodowym. W Redmi 2 też był ten problem ale w którejś aktualizacji to poprawili. Miejmy nadzieję że dla Redmi 4X też tak będzie. U Was też tak jest? Narazie zostaje na GLOBAL 8.2.9 bo nie mam zbytnio czasu na xiaomi. eu

Wysłane z mojego Redmi 4X

• kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...