Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Od niedawna jestem użytkownikiem RN4 Global (snapdragon).

Wszystko jest ok, poza jednym. Po sparowaniu telefonu w samochodzie pojawia się efekt "przesterowania". Tak jakby RN4 podawał zbyt "głośny" sygnał bluetooth. Ściszanie bluetooth w telefonie nic nie daje (brak jakiejkolwiek reakcji na poziom głośności w samochodzie). Próbowałem różnych programów ze sklepu, ale też nie mają wpływu na "głośność" bluetooth. Od razu napiszę, że nie ma tego problemu z innymi telefonami (np RN2). Telefon kupiony z global Roma stable 8.1.15. Teraz przesiadłem się na wersję rozwojową 7.5.11.

Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?

Opublikowano

Też mam ten problem. Podobno w wersji deweloperskiej po wejściu w ustawienia deweloperskie jest opcja która poprawia jakość rozmów ale nikt nic takiego nie widział. Trzeba czekać aż poprawią. Jeśli poprawią.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 minut temu, painball napisał:

Też mam ten problem. Podobno w wersji deweloperskiej po wejściu w ustawienia deweloperskie jest opcja która poprawia jakość rozmów ale nikt nic takiego nie widział. Trzeba czekać aż poprawią. Jeśli poprawią.

Zainstalowałem wersję rozwojową (deweloperską) 7.5.11 Nie widzę tej opcji. Gdzie ona się znajduje? Skąd masz te informacje?

Opublikowano (edytowane)

Prawdopodobnie o tą funkcję Ci chodzi, ale włączenie jej kompletnie nic nie zmienia :( Dalej dźwięk jest przesterowany.

Może temat trzeba nakreślić Chińczykom. Gdzie zgłaszasz tego typu bug-i?

Początkowo chyba źle zrozumiałem tą funkcje. Prawdopodobnie po włączeniu jej będę mógł kontrolować głośność w ustawieniach dźwięku. Sprawdzę to i później i dam znać. :)

Screenshot_2017-05-16-08-14-34-122_com.android.settings.png

Edytowane przez xernes
Opublikowano

Tak, o to mi chodziło. Nie wiem czy tutaj nie zależy też to od słuchawek. Mi słuchawka bt podziała pierdziała, a teraz gra bardzo ładnie na 2.5.0. chociaż tej opcji nie ma w ogóle w tym romie.

Wytapatalkowane z Szajomi Nołta 4 Glołbal

Opublikowano
1 godzinę temu, xernes napisał:

Początkowo chyba źle zrozumiałem tą funkcje. Prawdopodobnie po włączeniu jej będę mógł kontrolować głośność w ustawieniach dźwięku. Sprawdzę to i później i dam znać. :)

Dalej regulacja głośności nic nie zmienia...

Do kogo można zwrócić się z tym problemem (gdzie zgłasza się błędy)?

Opublikowano

Przesterowanie nie dotyczy tylko BT. Testuję już kolejny ROM i to samowystepuje podczas rozmowy telefonicznej na telefonie. Głos jest podciągnięty na maksimum głośności a wszystko co ciszej jest podciągnięte do tego poziomu. Daje to efekt straszny przy głośniejszym rozmówcy. Ściszanie daje tle, że słychać dalej źle tylko ciszej.

Testowałem miuipolska: 7.5.4 oraz 7.5.11 i Multirom 7.5.11. Wszędzie jest ten efekt. Nie pamiątam jak było na globalu bo zmieniłem po kilku godzinach od kupna. 

Opublikowano

Global też słabo. Mam 8.2.2.0

Tak, o to mi chodziło. Nie wiem czy tutaj nie zależy też to od słuchawek. Mi słuchawka bt podziała pierdziała, a teraz gra bardzo ładnie na 2.5.0. chociaż tej opcji nie ma w ogóle w tym romie.

Że który? 8.2.5.0?

Opublikowano

Tak. Na 1.15.0 nie dało się z niej korzystać. Jak odpaliłem muzykę to było jedno wielkie pierdnięcie. Tutaj wystarczy ustawić głośność telefonu mniej niż na maksa i dalej sterować słuchawką i ładnie gra. Kolega ma 1.15.0 dalej i jemu bez problemu działają słuchawki które ma na bt, po podłączeniu kabla grają tak samo.

Opublikowano
23 minuty temu, GoldSnickers napisał:

Tak. Na 1.15.0 nie dało się z niej korzystać. Jak odpaliłem muzykę to było jedno wielkie pierdnięcie. Tutaj wystarczy ustawić głośność telefonu mniej niż na maksa i dalej sterować słuchawką i ładnie gra. Kolega ma 1.15.0 dalej i jemu bez problemu działają słuchawki które ma na bt, po podłączeniu kabla grają tak samo.

To zaraz sobie walnę 8.2.5.0 i sprawdzę.

To nie wina słuchawek. Jeśli w dwóch autach i na zestawie słuchawkowym na poprzednim telefonie wszystko śmigało. Na innym nie. To wina telefonu i pisior. Nie będę teraz latać po salonach auta szukać w którym telefon dobrze działa :P Bez przesady

Opublikowano
Poprawiłem pod siebie. Słuchawek BT nie tykałem, Ogólnie jest ściszony sygnał rozmowy i zmniejszone wzmocnienie. Mam sporo lepiej niż na oryginalnym mikserze.
Plik w załączniku. Ścieżka: /system/etc/ RWX na 644.
mixer_paths_mtp.xml

Jak w najprostszy sposób wrzucić to do telefonu?

Opublikowano (edytowane)

Zaraz zrobię zip pod TWRP i wrzucę w dziale modów.

Gotowe, tyle, że to nie pomoże na BT, można samemu zmieniać wartości w pliku i wrzucać testowo. 

Edytowane przez sp4ubw
Opublikowano

Witam. 
Ja miałem na Redmi Note 3 PRO (kate) cykliczne zakłócenia co równo 4 min. W starszej wersji zestawu głośnomówiącego w VW urywało rozmowę na jakieś 40 sekund. Przy włączonej nawigacji google maps i zestawie głośnomówiącym zrywało całkowicie połączenie i dopiero restart telefonu pomagał. Na wersji global i miupolska dokładnie to samo, zero poprawy. Zwykłe słuchawki z microfonem na jacku też bez dodatkowej aplikacji działają tragicznie. Po kilku miesiącach byłem na etapie zmiany telefonu i jakoś przypadkowo trafiłem na soft lineageos i jak ręką odjął. Wszystko działa nawet kontakty synchronizują się ze zdjęciami. Zero problemów.

Opublikowano

U nas te softy jeszcze mało stabilne. No i sprawdzałem 2 tyg temu i też jakość z pupy. Bazują na oficjalnym kernelu. Źródeł nadal brak więc jest to samo.

Opublikowano

Na początku jechałem na EU ale to od pewnego czasu bezsens. Mają tyle wkurzających błędów. No i BT nie działa dobrze

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...