xernes Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Cześć, Od niedawna jestem użytkownikiem RN4 Global (snapdragon). Wszystko jest ok, poza jednym. Po sparowaniu telefonu w samochodzie pojawia się efekt "przesterowania". Tak jakby RN4 podawał zbyt "głośny" sygnał bluetooth. Ściszanie bluetooth w telefonie nic nie daje (brak jakiejkolwiek reakcji na poziom głośności w samochodzie). Próbowałem różnych programów ze sklepu, ale też nie mają wpływu na "głośność" bluetooth. Od razu napiszę, że nie ma tego problemu z innymi telefonami (np RN2). Telefon kupiony z global Roma stable 8.1.15. Teraz przesiadłem się na wersję rozwojową 7.5.11. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
painball Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Też mam ten problem. Podobno w wersji deweloperskiej po wejściu w ustawienia deweloperskie jest opcja która poprawia jakość rozmów ale nikt nic takiego nie widział. Trzeba czekać aż poprawią. Jeśli poprawią. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
xernes Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Opublikowano 16 Maja 2017 5 minut temu, painball napisał: Też mam ten problem. Podobno w wersji deweloperskiej po wejściu w ustawienia deweloperskie jest opcja która poprawia jakość rozmów ale nikt nic takiego nie widział. Trzeba czekać aż poprawią. Jeśli poprawią. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Zainstalowałem wersję rozwojową (deweloperską) 7.5.11 Nie widzę tej opcji. Gdzie ona się znajduje? Skąd masz te informacje?
painball Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 https://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/25328-Słuchawka-bluetoothWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
xernes Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Prawdopodobnie o tą funkcję Ci chodzi, ale włączenie jej kompletnie nic nie zmienia Dalej dźwięk jest przesterowany. Może temat trzeba nakreślić Chińczykom. Gdzie zgłaszasz tego typu bug-i? Początkowo chyba źle zrozumiałem tą funkcje. Prawdopodobnie po włączeniu jej będę mógł kontrolować głośność w ustawieniach dźwięku. Sprawdzę to i później i dam znać. Edytowane 16 Maja 2017 przez xernes
GoldSnickers Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Tak, o to mi chodziło. Nie wiem czy tutaj nie zależy też to od słuchawek. Mi słuchawka bt podziała pierdziała, a teraz gra bardzo ładnie na 2.5.0. chociaż tej opcji nie ma w ogóle w tym romie.Wytapatalkowane z Szajomi Nołta 4 Glołbal
xernes Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Opublikowano 16 Maja 2017 1 godzinę temu, xernes napisał: Początkowo chyba źle zrozumiałem tą funkcje. Prawdopodobnie po włączeniu jej będę mógł kontrolować głośność w ustawieniach dźwięku. Sprawdzę to i później i dam znać. Dalej regulacja głośności nic nie zmienia... Do kogo można zwrócić się z tym problemem (gdzie zgłasza się błędy)?
sp4ubw Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Przesterowanie nie dotyczy tylko BT. Testuję już kolejny ROM i to samowystepuje podczas rozmowy telefonicznej na telefonie. Głos jest podciągnięty na maksimum głośności a wszystko co ciszej jest podciągnięte do tego poziomu. Daje to efekt straszny przy głośniejszym rozmówcy. Ściszanie daje tle, że słychać dalej źle tylko ciszej. Testowałem miuipolska: 7.5.4 oraz 7.5.11 i Multirom 7.5.11. Wszędzie jest ten efekt. Nie pamiątam jak było na globalu bo zmieniłem po kilku godzinach od kupna.
painball Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Global też słabo. Mam 8.2.2.0 Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Tak, o to mi chodziło. Nie wiem czy tutaj nie zależy też to od słuchawek. Mi słuchawka bt podziała pierdziała, a teraz gra bardzo ładnie na 2.5.0. chociaż tej opcji nie ma w ogóle w tym romie.Wytapatalkowane z Szajomi Nołta 4 GlołbalŻe który? 8.2.5.0?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
GoldSnickers Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Tak. Na 1.15.0 nie dało się z niej korzystać. Jak odpaliłem muzykę to było jedno wielkie pierdnięcie. Tutaj wystarczy ustawić głośność telefonu mniej niż na maksa i dalej sterować słuchawką i ładnie gra. Kolega ma 1.15.0 dalej i jemu bez problemu działają słuchawki które ma na bt, po podłączeniu kabla grają tak samo.Wytapatalkowane z Szajomi Nołta 4 Glołbal
sp4ubw Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Poprawiłem pod siebie. Słuchawek BT nie tykałem, Ogólnie jest ściszony sygnał rozmowy i zmniejszone wzmocnienie. Mam sporo lepiej niż na oryginalnym mikserze. Plik w załączniku. Ścieżka: /system/etc/ RWX na 644. mixer_paths_mtp.xml
painball Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 23 minuty temu, GoldSnickers napisał: Tak. Na 1.15.0 nie dało się z niej korzystać. Jak odpaliłem muzykę to było jedno wielkie pierdnięcie. Tutaj wystarczy ustawić głośność telefonu mniej niż na maksa i dalej sterować słuchawką i ładnie gra. Kolega ma 1.15.0 dalej i jemu bez problemu działają słuchawki które ma na bt, po podłączeniu kabla grają tak samo. Wytapatalkowane z Szajomi Nołta 4 Glołbal To zaraz sobie walnę 8.2.5.0 i sprawdzę. To nie wina słuchawek. Jeśli w dwóch autach i na zestawie słuchawkowym na poprzednim telefonie wszystko śmigało. Na innym nie. To wina telefonu i pisior. Nie będę teraz latać po salonach auta szukać w którym telefon dobrze działa Bez przesady
xernes Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Opublikowano 16 Maja 2017 Poprawiłem pod siebie. Słuchawek BT nie tykałem, Ogólnie jest ściszony sygnał rozmowy i zmniejszone wzmocnienie. Mam sporo lepiej niż na oryginalnym mikserze. Plik w załączniku. Ścieżka: /system/etc/ RWX na 644.mixer_paths_mtp.xmlJak w najprostszy sposób wrzucić to do telefonu?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
sp4ubw Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Zaraz zrobię zip pod TWRP i wrzucę w dziale modów. Gotowe, tyle, że to nie pomoże na BT, można samemu zmieniać wartości w pliku i wrzucać testowo. Edytowane 16 Maja 2017 przez sp4ubw
nobi Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Witam. Ja miałem na Redmi Note 3 PRO (kate) cykliczne zakłócenia co równo 4 min. W starszej wersji zestawu głośnomówiącego w VW urywało rozmowę na jakieś 40 sekund. Przy włączonej nawigacji google maps i zestawie głośnomówiącym zrywało całkowicie połączenie i dopiero restart telefonu pomagał. Na wersji global i miupolska dokładnie to samo, zero poprawy. Zwykłe słuchawki z microfonem na jacku też bez dodatkowej aplikacji działają tragicznie. Po kilku miesiącach byłem na etapie zmiany telefonu i jakoś przypadkowo trafiłem na soft lineageos i jak ręką odjął. Wszystko działa nawet kontakty synchronizują się ze zdjęciami. Zero problemów.
painball Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 U nas te softy jeszcze mało stabilne. No i sprawdzałem 2 tyg temu i też jakość z pupy. Bazują na oficjalnym kernelu. Źródeł nadal brak więc jest to samo. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
painball Opublikowano 17 Maja 2017 Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Zaktualizowałem do 8.2.5.0i nadal tragedia z BT w obu autach i na słuchawce BT Założyłem BUG Reporta odnośnie BT na en.miui: http://en.miui.com/thread-616046-1-1.html Możecie podbijać confirmy. Może zwrócą uwagę. Edytowane 17 Maja 2017 przez painball
GoldSnickers Opublikowano 17 Maja 2017 Opublikowano 17 Maja 2017 Nie czytałem co napisałeś, ale confirma masz Nie testowałeś innych rozmów, jakichś dev czy xiaomi.eu ?
painball Opublikowano 18 Maja 2017 Opublikowano 18 Maja 2017 Na początku jechałem na EU ale to od pewnego czasu bezsens. Mają tyle wkurzających błędów. No i BT nie działa dobrzeWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi