Skocz do zawartości
  • 0

Następca REDMI pro nie note

Pytanie

Opublikowano

Rozwaliłem redmi pro 3/64GB wymieniłem wyświetlacz bo rozwaliłem. I zacząłem dumać nad zmianą tel.

Bo wymiana wyświetlacza to zawsze nie to samo co oryginał.

W dodatku telefon rzadki mimo że super to jednak w razie w problem z częściami. Wyświetlacz do redmi note 3 4 to 30$ do mi pro 80!

Widzę że mi5 3/64GB kosztuje ok 220$

Mi4X wymiana w zasadzie nic mi nie daje poza tym że tańsze wyświetlacze..

Generalnie minimum to 64GB pamięci.

Mógłby mi ktoś 3 zdaniami napisać czym różnią się Mi5 ?

Bo akurat nigdy nie celowałem w flagowca. Mi pro drogie. A tu taka wymiana wydaje się jakoś zdrowo rozsądkowa. mi 5 pójdzie ostro w dół bo 6 wchodzi. 

Wymieniając i sprzedając mi pro może się udać nic nie dołożyć. 

Mi 5C widzę że telefon bez sensu.

S plus  drogo.

Czym różnic się mi5 od international chyba kazdy ma b20

A i dla pewności Mi 5 ma już dual sim lub sim + karta sd. Nie jak mi 4 brak sd.?

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
11 godzin temu, homman napisał:

I nie ma karty SD.

Więc chyba poczekam na redmi pro aż mi 6 stanieje do rozsądnych 200 250$.

Tam jest 64GB

USB C

Karta SD

i dwa aparaty.

Mi6 nie ma slotu na karty SD, tylko dual sim.
B20 tez nie obsluguje.
A co do czekania to obecnie mi5 kosztuje 220$ + ewentualny vat itd... I to jest rok po premierze.
Na tak tanie mi6 przyjdzie ci czekac pewnie do poczatkow 2018 roku. Chyba ze wyjdzie jakis fuckup od xiaomi i telefon bedzie gwaltownie tanial. Ale watpie zeby zszedl z ceny 50% w ciagu kilku miesiecy.  

• 0
Opublikowano
24 minuty temu, tpawel napisał:

Dokładnie, natomiast mi6 w wersji International ma się pojawić, może akurat stanieje do tej pory

Wysłano z Redmi Note 4x

O to nie wiedzialem, tylko zeby to nie byla wersja international jak kiedys w mi4. Czyli europejska ladowarka i instrukcja po angielsku i czesc czapka.

• 0
Opublikowano

Pisałem kiedyś z abc data w tej sprawie. Ma Być, Narazie jednak tylko Chiny. Plus taki ze zanim pojawi się w PL oficjalnie to na Ali kupi go dużo wcześniej

Wysłano z Redmi Note 4x

• 0
Opublikowano

Czyli generalnie dla mnie nic poza serią redmi pro i redmi note nie istnieje. Narobią telefonów a każdy pozostały w zasadzie bez sensu.

Po co było robić np mi 4 bez LTE.  Nie dać złącza USB C w redmi note już. Albo właśnie ograniczanie do braków kart sd w seriach MI.

Bezsens...

A redmi pro jako jedyny jako taki to zepsuli sobie pijar i nawet globala nie dostał. 

Ucinanie tego i owego przez brak jacka i karty SD w mi 6...

No gdzie tu logika 

• 0
Opublikowano

Męczy mnie wciąż wymiana redmi pro na mi5.

Mi 5 3 / 64 GB na promo jest już po 199$.

Przez jakieś 2 miesiące podobnie jak było z mi pro będzie można dostać ten tel w dobrej cenie a potem pewnie cena pójdzie w górę.

5,5 cala to trochę za dużo na spodnie. 5 trochę mało. Nigdy nie miałem 5,15 cala w rękach.

Tylko ten brak sim i brak 2 cam.... 

Mi 5 international nie ma B20?

• 0
Opublikowano
23 godziny temu, homman napisał:

Tylko ten brak sim i brak 2 cam.... 

Mi 5 international nie ma B20?

Nie ma tego pasma.
Chyba nie tyle brak sim co brak slotu SD.

A patrzyles na mi5s? On obecnie zaczyna taniec w chinach i to calkiem ciekawie:
(przykladowy sklep: https://www.banggood.com/Xiaomi-Mi-5s-Mi5s-5_15-inch-Fingerprint-3GB-RAM-64GB-ROM-Snapdragon-821-Quad-Core-4G-Smartphone-p-1091260.html )

Z drugiej strony czy warto doplacac te 50$ do mi5 zeby "s" kupic? 
Moze poczekaj na redmi pro 2 (tylko nic nie wiadomo co i jak, a poza tym cena na poczatku pewnie nie bedzie zachecac).
Poki co telefon masz, topic od miesiaca wisi, to moze powisiec i nastepny zapewne.

• 0
Opublikowano

Wiesz redmi pro nie ma 5GHz.

USB C jest bez Quick supportu i bez wyjścia obrazu i dżwięku.

Rozbiłem już 2 telefony 5,5 cala. Bo jednak jest to troche za dużo na kieszeń.

Aparat w redmi pro jest bdb w brew pozorom co początkowo miało miejsce. Bo to nic innego niż ten z mi 4c.

Efekt 3d jest fajny.

No i brak globala na ten tel czego całkowicie nie rozumie

mi 5 to gorsza bateria, brak sd, za to 5Ghz, nfc i stabilizacja obrazu. I dużo eui tylu love mei.

Choć bateria w redmi pro jest bez szału i podejrzewam że zmiany totalnie nie odczuję. Redmi note 3 pro trzymało dwa dni. Tutaj codzienne ładowanie.

mi 5s nic mi nie wnosi. Gorszy aparat, ciut większa bateria za to bardziej prądożerny proc.

Z kolei mi 5 s plus ma drugi aparat tylko do lepszej jakości zdjęć a nie dla ostrości.

No i ma czytnik palca z tyłu. Gdzie własnie plusem jest czytnik na palcu w samochodzie.

Podejrzewam że redmi pro 2 będzie za minimum 250$ przez najbliższe pół roku.

Za pół roku lub rok będzie problem ze sprzedażą redmi pro.

A tak w zasadzie nie powinno być problemu ze sprzedaniem redmi pro za 800pln i kupieniem za to mi 5 199$ była promo np.

Dlatego jw przestałem rozumieć politykę xiaomi. Do redmi note 3 było super wyborem.

Potem przy 4 zaczęli kombinować z mediatekiem. Wydali nie wiadomo po co wersje x a itd. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...