Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Zexon72

Telefon jest popsuty i wraca do sprzedawcy z Polski.

Global Developer 6.11.10 (zainstalowany przez MiFlash 2016.04.01) > zainstalowanie TWRP > wykonanie format data > działa ładnie ale już zainstalowanie systemu xiaomi.eu się nie udaje bo stoi pasek na 100% w TWRP.

Global Developer 7.4.27 (zainstalowany przez MiFlash 2016.04.01) > zainstalowanie TWRP  > wykonanie format data > działa ładnie ale już zainstalowanie systemu xiaomi.eu się nie udaje bo stoi pasek na 100% w TWRP. 

Edytowane przez majdan12
Opublikowano

Dzisiaj jeszcze raz podjąłem próbę instalacji. zainstalowałem przez miflash wersje romu China Developer Fastboot 7.4.27. Telefon ładnie się zflashował następnie zainstalowałem TWRP w wersji 3.0.2-2 wszystko przebiegło pomyślnie bez żadnych błędów. Zrzuciłem na telefon Miui Polska 6.11.10 zainstalowałem, pasek doszedł do końca i pojawił się przycisk reboot (gdzie we wcześniejszych próbach tego przycisku nie było). Telefon ładnie wstał bez większych komplikacji.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@broebr

Zrobiłeś coś czego się nie powinno robić czyli zainstalowanie Android 7 a następnie aktualizacja do Android 6 i TWRP umożliwiło włączenie tego systemu :?

To moim pytaniem jest dlaczego przejście z Global Developer Android 6 na Xiaomi.eu Android 6 nie zadziałało jak wykonuje takie operacje na moim Mi 5 i innych na których miałem zadanie zainstalować Xiaomi.eu

Oczywiście dla Xiaomi.eu Android 7 trzeba najnowsze TWRP zainstalować przed zainstalowaniem systemu :)

Jeśli w pewnej ilości egzemplarzy telefonów trzeba zastosować się do takiej procedury, to co poszło nie tak w fabryce Xiaomi, że trzeba zastosować się do odwrotnej instrukcji aby móc zainstalować Xiaomi.eu

@Zexon72

@Acid

Spotkałeś się z takim przypadkiem? bo ja miałem sporą ilość Mi 5 okazję przeprowadzać do Xiaomi.eu Android 6 > Android 7 ale o takim sposobie instalacji nie słyszałem.

Edytowane przez majdan12
Opublikowano

Teraz zauważyłem że @broebr zainstalował China i to na nim mu zadziałał Xiaomi.eu :) może jego telefon nie lubi się z Globa Developer co powoduje problem z zainstalowaniem Xiaomi.eu Developer.

Zaraz podeśle adres do China Developer ostatniej wersji Android 6 i będzie Xiaomi.eu zainstalowany zgodnie ze sztuką. 

Temat uważam za zamknięty i ta przygoda z tym Mi 5, powiększyła zakres wiedzy u mnie i u innych ;-)

Opublikowano

Widocznie problem leżał po stronie Global Dev. Najważniejsze że się problem rozwiązał. Dzięki wielkie za pomoc ;) Temat zakończony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...