Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, próbowałem odblokować bootloader w moim Mi 5. Po zaktualizowaniu romu do najnowszej wersji global developer przez program Miflash telefon włącza się i występuje komunikat the system has been destroyed. Jak można to naprawić. Fastboot i recovery można uruchomić.

Opublikowano (edytowane)

@broebr

Odpuść ten poradnik ile to ja razy już pisałem w tamtym temacie aby go usunęli z pierwszego postu...

Masz Windows 64-Bit?

Do EDL w jaki sposób chciałeś się dostać?

Edytowane przez majdan12
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy mogę wklejać link z innego forum jak coś usunę. Kożystałem z tego poradnika ale nic nie działa  . Znalazłem na allegro specjalny kabel do wejścia w tryb EDL może on pomoże.

Może dało by radę wgrać starszą wersję romu przez tryb fastboot.

Edytowane przez broebr
Opublikowano

@broebr

Raczej nie wolno wklejać adresu do tamtej strony.

Jeśli nie zadziałał ci sposób 

1. W oknie wpisz polecenie: fastboot devices a po chwili fastboot oem edl to masz zablokowany EDL w swoim egzemplarzu Mi 5 co się zdarza dla pewnej partii telefonów i nie tylko Mi 5.

Ten przewód z allegro za drogi jest a po drugie możesz sam zrobić przewód EDL na wiele sposobów.

Masz zablokowany bootloader? jeśli tak to czy w poprzednim systemie byłeś zalogowany na konto Mi? jeśli byłeś zalogowany to spróbuj odblokować bootloader przez 

Spoiler

http://www82.zippyshare.com/v/N8bxeFTq/file.html
Na stronie kliknij w DOWNLOAD NOW, po pobraniu włącz aplikacje i odblokuj bootloader mając telefon w trybie fastboot.

Opublikowano

Niestety mam zablokowany EDL i bootloader co nie zdążyłem go odblokować. Byłem zalogowany na konto Mi na którym dostałem pozwolenie na odblokowanie bootloadera.

Użyłem twojego Mi Unlock i udało się odblokować bootloader. Teraz telefon stoi na logo Mi. 

Opublikowano

@broebr

Ostatnio na MIUI Polska stworzyłem na szybko poradnik instalacji systemu przez MIFlash a następnie instalacja Xiaomi.eu z tym że opisałem tam instalacje w trybie EDL ale jak go masz zablokowanego to w trybie fastboot trzeba zainstalować system przez MiFlash (mój MiFlash) więc jak chcesz mojej pomocy to zaczekaj kilka minut a podeśle ci poradnik od A do Z dla twojego Mi 5 :)

Opublikowano (edytowane)

Zainstalowałem inna wersje miflash i poszło. Wszedłem w tryb fastboot, podłączyłem tel i telefon zflashował się. Teraz po włączeniu ikona Mi miga..

Czuję że jesteśmy blisko ;)

Edytowane przez broebr
Opublikowano

Udało mi się wejść w tryb EDC, jeszcze raz flashuje może tym razem się uda

Telefon po zflashowaniu wgl nie chce się włączyć.... Teraz to ja już nwm co zrobić

Opublikowano

@broebr

Jeśli w MiFlash była zaznaczona ta opcja to powinieneś mieć zablokowany bootloader ale to nie problem bo wystarczy abyś był zalogowany na konto Mi w telefonie i odblokujesz bez problemu bootloader w aplikacji MiFlashUnlock :)

Oczywiście system działa?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...