SphunaR Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Witam! Od jakiegoś czasu przestały mi przychodzić powiadomienia. Z telefonem nic nie było robione (żadnych zmian ustawień, czyszczenia itp.), jedynie normalne aktualizacje. Zorientowałem się nagle, że w pewnym momencie nie dostaję powiadomień z aplikacji typu np. Snapchat, Tinder, itp.itd.. Jedynie Messenger w miarę normalnie działa, ale też nie zawsze. Wygląda to tak, jakby aplikacje były usuwane z pamięci, bo po włączeniu danego programu, przez jakiś czas działa poprawnie. Ustawienia oszczędzania energii, wyświetlanie powiadomień itd. – są poprawne. Nie zmieniałem ich, a działały cały czas dobrze. Aplikacje są w autostarcie.
majdan12 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) @SphunaR Jaki masz system? może się tak zdarzyć że będziesz należał do grupy ludzi którym MIUI nie odpowiada przez częstotliwość powiadomień i będziesz musiał się alternatywnym systemem zainteresować co złym pomysłem nie jest. Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez majdan12
majdan12 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 @Nezumi Są takie czasami przypadki że i to nie pomaga
Nezumi Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Są, nie przeczę, ale jeżeli tego nie zastosuje, to się nie dowiemy, są też softy, na których działa lepiej, np. któryś z marcowych bodajże działal idealnie od tej strony, dochodziły wszystkie powiadomienia! Aż miałem momentami ochotę je wypierdzielić .
majdan12 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 @Nezumi To jedna z kilku spraw których w MIUI, nie rozumiem czemu ubijanie aplikacji/powiadomień działa jak chce...
Nezumi Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 8 minut temu, majdan12 napisał: @Nezumi To jedna z kilku spraw których w MIUI, nie rozumiem czemu ubijanie aplikacji/powiadomień działa jak chce... To nie jest tyle ubijanie, bo apka sobie dalej w tle siedzi i jak tapniesz, to się normalnie odpala, ale tak jakby MIUI ustawiało priorytet na jedne powiadomienia, a na inne nie. Zauważyłem, że aplikacje, które mają swoje własne ustawienia powiadomień działają gorzej, niż te z domyślnymi ustawieniami.
majdan12 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 @Nezumi Wiele osób przez takie zachowania MIUI, przechodzi na alternatywne systemy aby telefon mógł działać jak być powinno domyślnie, bez kombinacji. Warto o tym pisać aby ktoś nie pomyślał że Xiaomi to wyłącznie MIUI i takie problemy jak ten tutaj opisany w temacie.
Nezumi Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 1 minutę temu, majdan12 napisał: @Nezumi Wiele osób przez takie zachowania MIUI, przechodzi na alternatywne systemy aby telefon mógł działać jak być powinno domyślnie, bez kombinacji. Warto o tym pisać aby ktoś nie pomyślał że Xiaomi to wyłącznie MIUI i takie problemy jak ten tutaj opisany w temacie. Niech przechodzą. MIUI to świetny system, ale nie jest to system dla kogoś, kto chce, aby mu producent podał wszystko na tacy, jak to jest w iPhone, czy jak próbują to zrobić producenci telefonów Androidowych... na siłę... Android to zabawa, oczywiście, można go używać z opcjami "domyślnymi" i będzie działać, ale nie można zapominać o tym, że jest to własnie system pod "zabawę" i grzebanie . Przynajmniej takie mam zdanie .
majdan12 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 @Nezumi Ja z MIUI byłem zadowolony przez rok na kilku modelach Xiaomi, ale przypadkowo dowiedziałem się o tym jak sprawują się dobrze alternatywne systemy i od października 2016 nie powrócę do MIUI, bo instalacja systemu jest taka sama jak Xiaomi.eu a mam wszystko od razu na tacy podane i telefon działa genialnie i każdemu polecam znaleźć alternatywny system pod siebie. MIUI można jakoś ustawić i mieć lepiej niż na domyślnych ustawieniach, ale jednego to w MIUI się nie osiągnie i jest tym, wielozadaniowość, MIUI przegrywa na całej linii
Nezumi Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 11 minut temu, majdan12 napisał: @Nezumi Ja z MIUI byłem zadowolony przez rok na kilku modelach Xiaomi, ale przypadkowo dowiedziałem się o tym jak sprawują się dobrze alternatywne systemy i od października 2016 nie powrócę do MIUI, bo instalacja systemu jest taka sama jak Xiaomi.eu a mam wszystko od razu na tacy podane i telefon działa genialnie i każdemu polecam znaleźć alternatywny system pod siebie. MIUI można jakoś ustawić i mieć lepiej niż na domyślnych ustawieniach, ale jednego to w MIUI się nie osiągnie i jest tym, wielozadaniowość, MIUI przegrywa na całej linii Niby dlaczego? Trzymam całe dnie po kilka apek w tle na Mi5 3/32 wszystkie pięknie w tle działają, powiadomienia mam, wszystko śmiga. Xiaomi używam już 3 rok . Redmi 2, Mi4, Mi4s, Mi5, Redmi 3, Redmi 3s...
majdan12 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) @Nezumi Kilka aplikacji to nie kilkanaście aplikacji. Gdyby to była 1-2 lekkie aplikacje więcej na korzyść innego systemu to bym odpuścił temat, ale tu jest wyraźnie lepiej i to jest niepodważalne. Xiaomi od 2015 roku używam Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez majdan12
Nezumi Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 [mention=5168]Nezumi[/mention] Kilka aplikacji to nie kilkanaście aplikacji. Gdyby to była 1-2 lekkie aplikacje więcej na korzyść innego systemu to bym odpuścił temat, ale tu jest wyraźnie lepiej i to jest niepodważalne. Xiaomi od 2015 roku używam Nie wiem co ty tam uzywasz, ale powiadomienia z fb(oraz apek pokrewnych, osobiscie uzywam Simple Pro), taptalka, map, kasperskiego, yt, spotify, netflixa, squid'a dzialaja idealnie, a apki startuja z tla bez problemu.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
bergmen Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 2 godziny temu, majdan12 napisał: @Nezumi To jedna z kilku spraw których w MIUI, nie rozumiem czemu ubijanie aplikacji/powiadomień działa jak chce... działa tak jak masz ustawione. Nic się nie dzieje ponad to. Jeśli ktoś sobie nie poradził z ustawieniem, to najprościej to wytłumaczyć mówiąc że system "działa jak chce". Zgodzę się z tym że personalizacja i ustawienie MIUI nie jest proste. I to tu tkwi problem. Wiele rzeczy się jakby dubluje/nachodzi na siebie a jedno nieopatrzne kliknięcie gdzieś zupełnie indziej potrafi wywalić wiele ustawień czegoś innego... Całą ewolucję systemu widać, Chińczycy w końcu powinni się wziąć za uporządkowanie tego burdla... Ale dla tych, co to tak pogmatwali, ten burdel jest chlebem powszednim, dlatego zmian się nie spodziewam...chyba że weźmie się za to inna grupa ludzi.... a to chyba niewykonalne....
majdan12 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 @bergmen Mi się wydaje że na tyle dobrze zbadałem MIUI a też nie jestem chyba zwykłym kowalskim abym mógł popełnić taki post ''działa jak chce'' bez wcześniejszych testów.
bergmen Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 20 minut temu, majdan12 napisał: @bergmen Mi się wydaje że na tyle dobrze zbadałem MIUI a też nie jestem chyba zwykłym kowalskim abym mógł popełnić taki post ''działa jak chce'' bez wcześniejszych testów. może zbadałeś te zbugowane wydania
majdan12 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 @bergmen Przez moje telefonu sporo się MIUI przewinęło dlatego że co tydzień instalowałem najnowsza wersje Xiaomi.eu przez rok na różnych modelach.
SphunaR Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2017 4 godziny temu, majdan12 napisał: @SphunaR Jaki masz system? może się tak zdarzyć że będziesz należał do grupy ludzi którym MIUI nie odpowiada przez częstotliwość powiadomień i będziesz musiał się alternatywnym systemem zainteresować co złym pomysłem nie jest. Oczywiście najnowszy weekly Raczej wgrywam na bieżąco. Telefon mam od wakacji i nigdy nie miałem tego problemu. Wszystkie powiadomienia poustawiałem jak chciałem i nie było żadnych niepotrzebnych - tylko te które chciałem. Więc częstotliwość była odpowiednia, a teraz jest za mała mimo tych samych ustawień. Jeszcze jedno co mi się rzuciło w oczy.. od czasu jak niektóre przestały działać (przychodzą kiedy chcą/jeśli chcą) włączyły się powiadomienia z chrome. Odnośnie zużycia RAMu - mam tyle samo co miałem wcześniej gdy wszystko działało.
mezutelni Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 U mnie kompletnie nie przychodzą powiadomienia ze snapa, kłódka jest, uprawnienia są, najnowszy weekly, ale znajomy na jakimś starym xiaomi eu ma to samo, od niedawna Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
SphunaR Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Opublikowano 7 Maja 2017 Po ostatniej aktualizacji (jednej albo dwóch wcześniej nie miałem) - system sam się naprawił, wszystkie powiadomienia (nawet w nadmiarze) przychodzą. Temat można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi