Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chwila inaczej... Moja pomyłka.

Wskażcie ten scatter i odptaszkujcie wszystko prócz recovery i dajcie Download a nie upgrade firmware.

P.S: nie wgracie żadnego romu zip w ten sposób. 

Dlatego wcześniej pisałem, że trzeba zrobić poprawny image czyli partycje system, data, cache itp zapisane jako .img.

No tak.. ale nawet jeśli wgracie recovery to i tak nie macie jak tam wejść bo nie działa wchodzenie w recovery z poziomu bootloadera ;/

Opublikowano

Ten Twoj nowy scatter? On nie chce sie wgrac bo wyskakuej to co napisałem wcześniej.

A jak ze starego scattersa: download z podłączonym urzadzeniem od razu?

Opublikowano

Można screena prosić z załadowanym system.img i scatter?

Musisz utrzymać strukturę katalogów. Jeśli dodasz scatter to chyba pojawi się katalog romu z tymi .img. 

Tam na liście odznacz wszystko prócz system.img.

Opublikowano (edytowane)

@up ostatni post edytowany. Wygląda ok?

To sie pojawiło jak zrobiłem to co powiedziales z na starym .txt i podłączyłem komórke (załącznik).

To samo sie teraz pojawia jak wczesniej tutaj. 

Edytowane przez mtmwielgosz
Opublikowano

...

No a co ja napisałem wyżej? Dlaczxego masz zaznaczone wszystko?

Pisałem, że system a Ty masz wszystko. Zostaw ANDROID.

Albo próbuj i tak i tak. Czyli tak jak masz na screenie. I daj download.

A jak nie to Upgrade firmware. Coś musi zaskoczyć.

Opublikowano

Spróbowałem z Androidem samym. Dalej ten sam problem.

Miszmasze też nie działają. Cały czas wyskakuje:

W sensie samo okno pierwsze. To co w tle jest z poprzednich prób.

post-2326-0-38356400-1401383558_thumb.jp

Opublikowano

Spróbuj jeszcze raz. Wyłącz wszystko, włącz ponownie wg instrukcji. Zaznacz boot, cache, data i system.

Dobra... spróbujemy z innym SP Flash.

Opublikowano

Cały czas to samo.

jak naciskam firmware -> upgrade pojawia sie żebym sprawdził czy na pewno wszystkie potrzebne obrazy są zaznaczone do pobrania i podłączając kom. nic się nie dzieje.
Dając na download i podłączając kom dzieje się to ze screena. I nie ważne jaka kombinacja obrazów.

Opublikowano

Tak podłączam bez baterii.
Pozmieniałem nazwy wszystkich chińskich folderów ale teraz wyskakuje mi problem przy ładowaniu scatter'a. Error initializing scatter file failed. Pleas check the name of the scatter file which you load is legal."

Opublikowano

DZIAŁA! Jeeest piękny świeżutki oryginalny romik ;D
Trzeba by pozbierać do do kupy i opublikować bo to może sie jeszcze nie raz przydać. W sumie kilka minut roboty a ile czasu żeby dośc jakie kilak minut xD Tak czy inaczej wielkie dzięki ;)

Opublikowano

To spoko. Poprawię rom i dam Ci to testów. Jesteś jedyny więc musisz mi potestować. 

Postaram się tym razem dużo naprawić.

Czyli do tego nowego flash tools co dajemy?bo juz sie pogubilem

Tak. Tylko nowy FlashTool.

DZIAŁA! Jeeest piękny świeżutki oryginalny romik ;D
Trzeba by pozbierać do do kupy i opublikować bo to może sie jeszcze nie raz przydać. W sumie kilka minut roboty a ile czasu żeby dośc jakie kilak minut xD Tak czy inaczej wielkie dzięki ;)

Jakie opcje zaznaczyłeś? Wszystko czy tylko system.img?

Opublikowano

Pewnie trzeba wszystko. Bo jak dasz data i cache to zrobi się taki full wipe (system, data, cache). 

Daj tak: http://i.imgur.com/nbzwj2Y.png

Zaznacząłem wszystko. Te logo MIUI pierwszy tak z 3 minuty było ale potem włączył się.

BTW teraz mam problem z Play Store xD

Jaki masz Serial number? Powinno być w Settings > About phone > Info about phone.. czy jakoś tak. 

Opublikowano

Na razie naciesze sie nim jakiś czas a może po jakimś tygodniu pomyślę. Chętnie pomógłbym Ci w tworzeniu polskiego wsparcia ale sam rozumiesz, że na razie jestem lekko zrażony do tego xD

Opublikowano

Ok ,poszło.

A to jest orginalny rom czy jakis custom?

Oryginalny. Tylko jest root bo widnieje tam wersja 4.5.24.

Jednak zachęcałbym do współpracy ze mną. Ludzie czekają na rom a ja nie mam jak testować. Skoro wiemy jak podnieść telefon to nic nie stoi na przeszkodzie by testować dalej. Chyba, że nie checie polskiego...

A jak z IMEI? Sygnałem? SIM? Połączenia?

Opublikowano

W poniedziałek trochę się pobawię i pomyślę. W sumie sesja na Polibudzie sie zbliża, a oglądanie żubrów już mi się znudziło xD

Co oznacza że mamy taki serial number?