sleyoo Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) mam to samo co kolega A moze dało by sie wgrac tak cały rom? Edytowane 29 Maja 2014 przez sleyoo 1
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Chwila inaczej... Moja pomyłka. Wskażcie ten scatter i odptaszkujcie wszystko prócz recovery i dajcie Download a nie upgrade firmware. P.S: nie wgracie żadnego romu zip w ten sposób. Dlatego wcześniej pisałem, że trzeba zrobić poprawny image czyli partycje system, data, cache itp zapisane jako .img. No tak.. ale nawet jeśli wgracie recovery to i tak nie macie jak tam wejść bo nie działa wchodzenie w recovery z poziomu bootloadera ;/
mtmwielgosz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Ten Twoj nowy scatter? On nie chce sie wgrac bo wyskakuej to co napisałem wcześniej. A jak ze starego scattersa: download z podłączonym urzadzeniem od razu?
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Tak. Próbuj co się da. Tzn nie. Podłącz telefon wg. instrukcji.Tylko Download zamiast Upgrade.
mtmwielgosz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 To sie pojawiło jak zrobiłem to co powiedziales z na starym .txt i podłączyłem komórke (załącznik).
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Ok to jeszcze nie koniec. Kolega uploaduje cały rom do spflasha.
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Ok to pobierzcie to: https://mega.co.nz/#!GwQADaCY!-kvQLy0pkYUKV3MoJmbbReDz0tLhrDtrWEBUPvegOTA 311MB w 7zip, I teraz uwaga: Zmiana planów We flash tool wrzućcie tylko system.img + MT6592_Android_scatter.txt Bez recovery ponieważ i tak do niego nie wejdziemy
mtmwielgosz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) OK mam tak: Edytowane 29 Maja 2014 przez mtmwielgosz
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Można screena prosić z załadowanym system.img i scatter? Musisz utrzymać strukturę katalogów. Jeśli dodasz scatter to chyba pojawi się katalog romu z tymi .img. Tam na liście odznacz wszystko prócz system.img.
mtmwielgosz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) @up ostatni post edytowany. Wygląda ok? To sie pojawiło jak zrobiłem to co powiedziales z na starym .txt i podłączyłem komórke (załącznik). To samo sie teraz pojawia jak wczesniej tutaj. Edytowane 29 Maja 2014 przez mtmwielgosz
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 ... No a co ja napisałem wyżej? Dlaczxego masz zaznaczone wszystko? Pisałem, że system a Ty masz wszystko. Zostaw ANDROID. Albo próbuj i tak i tak. Czyli tak jak masz na screenie. I daj download. A jak nie to Upgrade firmware. Coś musi zaskoczyć.
mtmwielgosz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Spróbowałem z Androidem samym. Dalej ten sam problem. Miszmasze też nie działają. Cały czas wyskakuje: W sensie samo okno pierwsze. To co w tle jest z poprzednich prób.
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Spróbuj jeszcze raz. Wyłącz wszystko, włącz ponownie wg instrukcji. Zaznacz boot, cache, data i system. Dobra... spróbujemy z innym SP Flash.
mtmwielgosz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Cały czas to samo. jak naciskam firmware -> upgrade pojawia sie żebym sprawdził czy na pewno wszystkie potrzebne obrazy są zaznaczone do pobrania i podłączając kom. nic się nie dzieje. Dając na download i podłączając kom dzieje się to ze screena. I nie ważne jaka kombinacja obrazów.
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Upewnij się, że żadna ścieżka do plików nie ma chińskich znaków. Podłączasz fona bez baterii?
mtmwielgosz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Tak podłączam bez baterii. Pozmieniałem nazwy wszystkich chińskich folderów ale teraz wyskakuje mi problem przy ładowaniu scatter'a. Error initializing scatter file failed. Pleas check the name of the scatter file which you load is legal."
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 To jest prawie niemożliwe by tak było. Na pewno ładujesz ten scatter z tego romu co pobrałeś? W nazwach folderów i plików nie ma spacji? Jeśli jest to usuń. Dobra to jeszcze nowszą wersję FlashToola: https://drive.google.com/uc?id=0BwSiHc_5wjHJWlFtdUJibTc5QXc
mtmwielgosz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Na pewno nie ma spacji ani nic. Już pobieram ten nowy. jaki ładny layout nowy xD COŚ SIĘ DZIEJE. Jest jakiś dowload i idzie.
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Tylko nie zaznaczaj nigdzie opcji FORMAT. Wybierz DOWNLOAD.
mtmwielgosz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 DZIAŁA! Jeeest piękny świeżutki oryginalny romik ;D Trzeba by pozbierać do do kupy i opublikować bo to może sie jeszcze nie raz przydać. W sumie kilka minut roboty a ile czasu żeby dośc jakie kilak minut xD Tak czy inaczej wielkie dzięki
sleyoo Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Czyli do tego nowego flash tools co dajemy?bo juz sie pogubilem
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 To spoko. Poprawię rom i dam Ci to testów. Jesteś jedyny więc musisz mi potestować. Postaram się tym razem dużo naprawić. Czyli do tego nowego flash tools co dajemy?bo juz sie pogubilem Tak. Tylko nowy FlashTool. DZIAŁA! Jeeest piękny świeżutki oryginalny romik ;D Trzeba by pozbierać do do kupy i opublikować bo to może sie jeszcze nie raz przydać. W sumie kilka minut roboty a ile czasu żeby dośc jakie kilak minut xD Tak czy inaczej wielkie dzięki Jakie opcje zaznaczyłeś? Wszystko czy tylko system.img?
sleyoo Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 zaznaczyłem system i download i poszlo,zakonczona sukcesem ale teraz stoi na logo mi i dalej nic
mtmwielgosz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Zaznacząłem wszystko. Te logo MIUI pierwszy tak z 3 minuty było ale potem włączył się. BTW teraz mam problem z Play Store xD
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Pewnie trzeba wszystko. Bo jak dasz data i cache to zrobi się taki full wipe (system, data, cache). Daj tak: http://i.imgur.com/nbzwj2Y.png Zaznacząłem wszystko. Te logo MIUI pierwszy tak z 3 minuty było ale potem włączył się. BTW teraz mam problem z Play Store xD Jaki masz Serial number? Powinno być w Settings > About phone > Info about phone.. czy jakoś tak.
mtmwielgosz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Na razie naciesze sie nim jakiś czas a może po jakimś tygodniu pomyślę. Chętnie pomógłbym Ci w tworzeniu polskiego wsparcia ale sam rozumiesz, że na razie jestem lekko zrażony do tego xD
sleyoo Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Ok ,poszło. A to jest orginalny rom czy jakis custom?
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Nie mam tu serial number... Na pewno jest. About phone > Status > Serial Number.
mtmwielgosz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 A jest. Jakiś domyślny chyba bo 0123456789ABCDEF Co to oznacza?
Acid Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Ok ,poszło. A to jest orginalny rom czy jakis custom? Oryginalny. Tylko jest root bo widnieje tam wersja 4.5.24. Jednak zachęcałbym do współpracy ze mną. Ludzie czekają na rom a ja nie mam jak testować. Skoro wiemy jak podnieść telefon to nic nie stoi na przeszkodzie by testować dalej. Chyba, że nie checie polskiego...A jak z IMEI? Sygnałem? SIM? Połączenia?
mtmwielgosz Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 W poniedziałek trochę się pobawię i pomyślę. W sumie sesja na Polibudzie sie zbliża, a oglądanie żubrów już mi się znudziło xD Co oznacza że mamy taki serial number?
sleyoo Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Ja moge pomóc tylko nie za bardzo znam sie na tym. Bede go testował jak narazie jest dużo chinskich smieci
Rekomendowane odpowiedzi