rower Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Od wczoraj uruchomiłem Redmi 4, wersja MIUI: Global 8.1.2.0 MBEMIDI. Niestety zasadniczą ułomnością jest pisanie smsów. Polskie wyrazy (pomimo, że mam język polski) są podkreslane i zastępowane wyrazami angielskimi.I za chorobę nie mogę odkryć jak to zmienić. Musze czasami po 3-4 razy poprawiać wyraz zanim zaakceptuje pisownię. Ktoś ma jakieś pomysły co z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 A język w samej klawiaturze, poprawny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rower Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 Język i wprowadzanie tekstu: Polski sprawdzanie pisowni Google GBoard polski klawiatura Swiftkey Ale już odkryłem powód, w klawiaturze był ustawiony język angielski qwerty nie polski. Zmieniłem, działa. Watek do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts