Skocz do zawartości
  • 0

Telefon do developmentu do 1500 zł

Pytanie

Opublikowano

Witam,

poszukuje jakiegoś telefonu do developmentu (testowania i debugowanie napisanych aplikacji na telefon). Potrzebuję w telefonie:

• NFC,
  • Bluetooth 4+ koniecznie z BLE - BLUETOOTH LOW ENERGY (teraz chyba każdy bluetooth powyżej 4 jest BLE),
  • Dobrze jakby była dioda podczerwieni

Zdecydował się na Xiaomi, ponieważ widziałem u kumpla jak to działa i jest bardzo duża możliwość modyfikacji softu w telefonie. Jeśli się nie mylę to mogę sobie wgrywać różne wersje Androida. Jednak nie pojęcia o telefonach od Xiaomi i proszę o Waszą pomoc. 

Rozważam takie modele jak Xiaomi Mi 5 lub Xiaomi Redmi Note 4. Z tym, że Note 4 chyba nie posiada NFC. Czy istnieją jakieś inne model niż Mi 5, które posiadają NFC? Idealne rozwiązanie to byłoby połączenie Mi5 z Note 4 :D 

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Od 4.2.2 bodajże coś tam działało z BLE. W miarę sensownie działało dopiero od 4.3 lub 4.4. Nie jestem android devem, ale z tego co kojarzę to android 7 przyniósł też jakieś grubsze zmiany w api do obsługi BLE, więc też warto się zapoznać.

Z ciekawości, co działasz na BLE? Ja robiłem rozwój BLE po drugiej stronie, tzn programowanie urządzeń (czujników itp).

Ze swojej strony, do testowania używam Mi5, ale tak jak mówiłem - tylko do testowania tej "drugiej strony".

Edytowane przez wtbn
  • 0
Opublikowano
7 godzin temu, wtbn napisał:

Z ciekawości, co działasz na BLE?

Chcę sprawdzić czy da się wykorzystać patenty z płatności telefonem oraz (i)beaconów do realizacji pewnej specyficznej funkcjonalności (przesył danych).

Jakieś inne telefony polecacie od Xiaomi, które posiadają NFC?

• 0
Opublikowano

Mi5S+, Mi5S, Wychodzi na to, że tylko topowa półka ma NFC. Polecam ze swojej strony s+. Miałem, bardzo sobie chwaliłem. Bateria jest nie do pobicia. Powinien być już poniżej 1,5 k

Wysłane z mojego MIX przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Po co. Dziś Nexus czy tam Pixel nie są tym czym były kiedyś. Kolega sobie może testować aplikacje na czym chce. Mi5 będzie najlepszym wyborem. Wszystko jest co wymagane. Do tego w przeciwieństwie do 5s i s+ ma więcej Androidów do wyboru i więcej Custom rom w razie czego.

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc. Decyzja padła na Mi5. Tak przy okazji polecacie jakieś sklepy w Polsce lub macie sprawdzonych sprzedawców na allegro?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...