Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wersja MIUI i posiadany smartfon: 4.4.25 (4.2.2), Samsung Galaxy S II GT-i9100

Opis znalezionego błędu / problemu: Zauważyłem, że pod folderami, pod menu zasilania i pod ostatnimi aplikacjami mam czarne tło zamiast rozmycia tła. W tej samej wersji MIUI dla SGS2, lecz na bazie Androida 4.1.2 ten problem nie występuję. Do tego, kiedy mam ustawione niektóre ekrany blokady, gdzie normalnie podczas odblokowywania widać, co za nim jest, w tym przypadku jest czarne tło, tak jak w powyższym przypadku. Wiem, że rozmycie można naprawić w libskia i framework_base, lecz robienie tego samemu co tydzień mija się z celem.

Logcat

Dodatkowe informacje

bug nie występuje w MIUI 4.4.25 na bazie Androida 4.1.2

Screenshoty:

post-1646-0-46066500-1399532177_thumb.pnpost-1646-0-08604200-1399532189_thumb.pn

Edytowane przez Krzy256
Opublikowano

Wiem, że rozmycie można naprawić w libskia i framework_base, lecz robienie tego samemu co tydzień mija się z celem.

Dlaczego miałbyś robić to co tydzień? Fixy, o których wspomniałeś są nie pod miui, a pod cm/aosp i by zrobić fix musisz zbudować całe cm/aosp z tą poprawką wtedy będziesz miał chyba z 6 czy 8 nowych libów do podmiany i będą one już dożywotnio działać na miui.

Ja miałem ten problem w S3 i L9 4.2.2, a źródła aosp miałem tylko dla L9 i w nich tym fixem naprawiłem blur na stałe, w S3 gimnastykuję się z patchami w smali i to je muszę nakładać co tydzień (wszystko przez to, że zanim znalazłem ten fix to źródła zostały już wywalone z githuba).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...