Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Przesiadłem się z 3S na Redimi 4 jakieś 2 tygodnie temu . Telefon nowy . Zauważyłem , że co jakiś czas mam komunikat o karcie SD , a wyskakuje on tylko po uruchomieniu telefonu . Wyłapałem kilka razy , że telefon się resetuje . Gaśnie , widać ekran początkowy ładowanie systemu itd. A na 100% się resetuje bo widzę , że odblokowanie palcem nie działa , tylko 1 raz muszę odblokować wzorem .

Wersja android 6.0.1 MMB29M

Wersja MIUI : MIUI GLOBAL 8.0 Stabilna 8.0.3.0.0(MCECNDG)

Aktualizacji brak :(

Nie wiem czy to wina softu czy czego . Odesłałbym go na gwarancję , ale pewnie będzie zmiana softu , a używam aplikacji do banki i do steam , na którym potem będzie 2 tyg. blokady itd. :(

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, kalliber1988 napisał:

Wersja MIUI : MIUI GLOBAL 8.0 Stabilna 8.0.3.0.0(MCECNDG)

Aktualizacji brak :(

Syfmiui ci się nie będzie aktualizowało, a aplikacji bankowych na czymś takim to bym nie używał. Musisz odblokować bl i wgrać rom miuipolska bo dla twojego telefonu nie ma romu global i raczej nigdy nie będzie. Problemy moga być związane z tym romem. Twój rom nazywa się Global, a w nazwie ma CN (chiński) czyli jest to jakiś wytwór sprzedawcy.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano (edytowane)

Aha :( No to pięknie , nigdy nie wgrywałem softa do telefonu . Wyślę telefon to nie dość , że wysyłka , to czas pewnie z 2 tygodnie bez telefonu :(

Tak samo nie mogę ustawić regionu na Polski , bo zmienia się na chiński (systemowy)

Screenshot_2017-03-30-13-34-57-783_com.android.settings.pngScreenshot_2017-03-30-13-35-05-724_com.android.settings.png

BL.jpg

Edytowane przez kalliber1988
Dodanie screenów
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...