Jerzy1967 Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 Witam wszystkich. W moim Redmi Pro mam taki problem. Prędkość przy połączeniu z internetem jest niska. Zarówno przez wifi (łacze 50Mb/s), jak i przy korzystaniu z sieci. Sieć to mobile vikngs (punkty dostępu skonfigurowane zgodnie z instrukcją na stronie operatora). Prędkość w obu przypadkach nie przekracza 300kB/s. W miejscu, gdzie mieszkam na pasku mam informację o sieci 4G, a internet potrafi być tak wolny, że nie wczytują się nawet grafiki na stronach internetowych. Rom mam wgrany z xiaomi eu, ten z poprzedniego tygodnia, na razie go jeszcze nie aktualizowałem. Bootloader odblokowany i wgrany TWRP. Czy coś jest nie tak z moim telefonem, czy też coś z ustawieniami? Robiłem wipe i dalvik wipe i nic nie pomogło. Proszę o jakąś radę. Dodatkowo przy korzystaniu z sieci zarówno wifi, jak i danych mobilnych szybko zżera mi baterię i dodatkowo grzeje się dość mocno okolica tylnego dolnego prawego rogu tak mniej więcej na 1/3 wysokości telefonu. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam.
@GUTEK@ Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Sprawdź jeszcze w aplikacji SpeedTest od Ookla oraz przy kopiowaniu plików po SMB np. TotalCommanter + wtyczka LAN.
Jerzy1967 Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Opublikowano 26 Marca 2017 Ok, dzięki @GUTEK@. Według speed test wszystko jest ok Pozdrawiam
Grzesiuso Opublikowano 29 Czerwca 2017 Opublikowano 29 Czerwca 2017 1 godzinę temu, kowi123 napisał: Zrestartuj router.
mecedo Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 Mam taki problem z moim Redmi Pro, że co pewien czas zamula mi Internet, tak że praktycznie nie da się go używać. By przywrócić Internet do stanu używalności muszę zrestartować telefon. Co najmniej raz na dzień, a czasami i dwa razy dziennie. Wyłączanie i włączanie transmisji danych nie pomaga. Tylko restart. Wgrałem najnowszy soft, ale to nie pomogło. Czy ktoś z szanownych forumowiczów spotkał się z podobnym problemem?
wojtekmarchewka Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 Czy to samo masz na Wi-Fi, robiłeś wipe cache i dalvik, używałeś innej przeglądarki, wyczyściłeś dane obecnej przeglądarki?
mecedo Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 Nie, na WiFi wszystko śmiga. Tylko na GSM jest problem. W każdej aplikacji: firefox, chrome, google-maps. Dalvika czyściłem.
wojtekmarchewka Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 A jakie masz w tym czasie prędkości ? Czy zwróciłeś uwagę czy może ci sieć zmienia się na 2g
mecedo Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 Prędkość pokazuje się w okolicach 1.5-3 kB/s. Natomiast Technologia połączenia z Internetem to LTE.
Rekomendowane odpowiedzi