macey Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 Czesc posiadam Xiaomi mi4c od pol roku, poza lekkimi odchylami ktore opanowalem dzirki forum nie tak dawno pojawil sie nowy problem. Otoz gdzy fo kogos dzwonie czy trz odbieram nie wiem czy za pozno wygasa ekran czy nie lapie tego czujnik ale policzkiem naciskam na "zawies rozmowe" albo "wycisz miktofon" i to notorycznie, telefon w telefon sie tak dzieje. Musze mu blokowac ekran recznie a wtedy slysze jak przyciska mi klawisze na klawiaturze numerycznej... Ktos cos?
RegimeOfTerror Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 Kalibracja czujnika zbliżeniowego
macey Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Opublikowano 22 Marca 2017 Da sie to jakoś ustawic z poziomu telefonu? Btw zły dzial, jak by ktos przerzucił to by bylo fajnie
RegimeOfTerror Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 Zainstaluj Samouczek MiuiPolska lub Ustawienia telefonu - Info o telefonie - klikaj kilka razy w wersja jądra
advcron Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 Ja tak kiedyś miałem. Kalibracja nic nie dawała. Pomogło przywrócenie kopii z twrp. Akurat kopie robiłem dwa dni przed ta sytuacją. Dodam ze w nic nie zmieniałem, nic nie instalowałem. Do tej pory nie wiem co były przyczyną nie wygaszania ekranu. Tu masz kody aby wejść w menu serwisowe: https://miuipolska.pl/?faqs=kody-serwisowe Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
macey Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Opublikowano 22 Marca 2017 A jezeli zadnych kopii nie robilem? Jestem zwykłym prostym użytkownikiem. Czy wiąże sie to z utratą danych? Po wejściu do diagnostyki i wejsciu w kalibracje podczas zakrywania i klikania kalibracji pojawia sie komunikat ze nie udalo sie skalibrowac, nie wiem moze w zlym miejscu zakrywam ten czujnik? Dodam ze od paru godzin pojawia sie pol sekundowy albo sekundowy komunikat zwiazany z kalibracja przy odblokowywaniu telefonu
94smichal Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Nie wiem czy to ma związek, ale w mi4c czasami mam zwiechę czujnika jasności, w sensie mam ustawioną automatyczną jasność, a nie zmienia się ona automatycznie, przy czym w diagnostyce czujnik nie działa - pomaga zwykłe ponowne uruchomienie - może w Twoim przypadku jest podobnie?
kamillm Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 1 godzinę temu, 94smichal napisał: pomaga zwykłe ponowne uruchomienie Miałem tak 2 razy, z tym ze u mnie czunjiki nie zalapaly po restarcie i pomaga kolejny restart, wtedy czujniki dzialaja. Podczas normalnego uzytkownia telefonu nigdy mi sie czujniki nie zawieszaly
94smichal Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 27 minut temu, kamillm napisał: czunjiki nie zalapaly po restarcie Bardzo możliwe, że jest tak jak mówisz, ponieważ ja często uruchamiam ponownie telefon(np. przed ładowaniem, żeby lepiej wywalić wszystkie aplikacje, które w tle spowalniają ładowanie), także może to być właśnie przez to, że czasami czujniki nie załapią przy włączaniu.
macey Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Opublikowano 23 Marca 2017 Objaw z dostosowywaniem jasnosci tez mi sie wlasnie rzucil w oczy, zrestartowalem dwa razy, wykonalem kontrolny telefon i gasnie natomiast w diagnostyce dalej nie chce skalibrowac. Zobaczymy na jak dlugo to podziala, dzieki
mps Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 Ja ostatnio zaobserwowałem ten problem u siebie po aktualizacji systemu. Zrestartowałem telefon i użyłem wbudowanej apki do Diagnotstyki i działa. Zobacz także, czy masz tą opcję włączoną. Wejdź do apki do nawiązywania połączeń ( "Telefon" zielona ikona ze słuchawką) -> Ustawienia ->Połączenia przychodzące -> Wygaś przy twarzy
Rekomendowane odpowiedzi