Reytgarr Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Witam, dzisiaj kiedy chcialem wejść w kalendarz zauważyłem, że zniknęły 3 ikonki do ww. aplikacji, restart nie pomógł, niby mała rzecz ale irytuje, jak to naprawić? Wysłane z mojego MI MAX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Wersja systemu na pokładzie? Daj zrzut ekranu z info o telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reytgarr Posted March 16, 2017 Author Share Posted March 16, 2017 (edited) Wysłane z mojego MI MAX Edited March 16, 2017 by Reytgarr Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 @Reytgarr Zainstaluj nowszą wersje xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan48 Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 1 godzinę temu, Reytgarr napisał: Wysłane z mojego MI MAX proponuję najnowszego globala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 1 godzinę temu, stan48 napisał: proponuję najnowszego globala Dobry żart ;)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan48 Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 MI MAX, same problemy w starszych softach, opiszę jeden z który najczęściej naprawiałem: jeżeli użytkownik miał ustawioną blokadę (hasło rysunek kod) to po aktualizacji już nie miał dostępu do telefonu, na Global nie spotkałem się z tym "zdarzeniem" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 No ja na xiaomi.eu też nie. Spotkałem się z tym za to w dualboocie, multiboocie, gdzie czasami kod wariował i też nie był wykrywany. Tak czy siak to kwestia jednej operacji w twrp, tj. usunięcia pliczkow *.key i locksettings z data/system A co do kwestii braku tych aplikacji to wystarczy zaktualizować system do najnowszej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts