Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Pilnie potrzebuję nowego telefonu ponieważ mój stary uległ awarii.
W moim budżecie który wynosi mniej więcej 700-800 zł wpadły mi w oko dwa modele Xiaomi Redmi Note 4 i Xiaomi Redmi Note 4X.
Mam wielki dylemat który z nich kupić, nie mam wielkich wymagań i wiem że te dwa modele różnią się tylko procesorami.
Ale który z tych procków lepiej spisuje się w codziennym użytkowaniu ?
A może w tej cenie dorwę coś lepszego ?

Pozdrawiam. 

Opublikowano (edytowane)

Sam będę kupować właśnie Redmi Note 4X, dalej mam dużo dylematów.. ale na twoje pytania mogę odpowiedzieć.

Note 4 ma mocniejszy procesor, Note 4X ma bardziej oszczędny.

Według niektórych opinii note 4X robi lepsze zdjęcia, chodź z tym bywa różnie tak naprawdę ^^
Różnica w działaniu obu urządzeń jest minimalna, Note 4 lepiej sprawdzi się w wymagających grach.

Jeśli chodzi o wydajność to Note 3 Pro góruje nad Note 4, ale wygląd Note 3 Pro jest dużo gorszy.
Note 4X jest identyczny w wydajności jak samsung galaxy A5.

Ogólnie ja chyba wybieram Note 4X ze względu na większą energooszczędność i wygląd.

Myślałem też nad Mi Max który jest wydajniejszy od Note 4 ale jest duży i myślę, że to jednak trochę będzie przeszkadzać jeśli chodzi o codzienne użytkowanie..

Ogólnie 4X również wychodzi najtaniej: 844 zł razem z wysyłką i ubezpieczeniem od VAT, ponieważ jest promocja..

Podziel się swoją opinią jeśli możesz.

Edytowane przez Omikron
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Note 4 ze snapem 625 to bodajże Note 4 na rynek europejski z pasmem 800mz zasięgu LTE papierkami w j. angielskim i ładowarką europejska 

Opublikowano

Też się zastanawiam który, bo szukam czegoś z 5,5".
Gdzieś czytałem, że Note 4X ma problemy z jakością rozmów i ogólnie dźwięku przez BT. A że w Redmi 3s mam problem z mikrofonem (bezpośrednio w telefonie), to wolałbym tego uniknąć w nowym sprzęcie.

Opublikowano (edytowane)

Podpinam się pod dyskusję. Też zastanawiam się nad wyborem pomiędzy:

- Note 4 Pro z 4GB RAMu i 64GB pamięci - Snapdragon 625 oraz Adreno 506 - według zapewnień ma obsługę LTE 800 MHZ

- Note 4X z 4GB RAMu i 64GB pamięci - Media Tek Helio X20 oraz ARM Mali-T880 MP4 - oraz bez wsparcia LTE 800 MHZ

Za pierwszym przemawia obsługa LTE oraz trochę niższa cena, za drugim większa wydajność.

Ktoś jest jeszcze w stanie wskazać jakieś różnice?

Edytowane przez Święty
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Note 4 że że snapem 625 ma lte800, znaczki CE i ładowarkę eu. Note 4x nie ma tefo. Ładowarkę ma chińską, niektórzy sprzedawcy dorzucają przejaciowki

Opublikowano

To czym się różni Redmi Note 4 z MTK od Redmi Note 4X z MTK oprócz tylnej obudowy? Wymiary takie same, w wadze 10g różnicy - reszta taka sama, co z softem w takim przypadku?

Podsumowując:

Redmi Note 4 ze Snapdragonem: rynek europejski z pasmem 800 mhz, certyfikatami etc.

Redmi Note 4 z MTK: rynek chiński - cały metalowy tył

Redmi Note 4X ze Snapdragonem: rynek chiński - prawie cały metalowy tył (dolna i górna część tyłu z plastiku?)

Redmi Note 4X z MTK: rynek chiński - prawie cały metalowy tył (dolna i górna część tyłu z plastiku?)

Na angielskim internecie znalazłem takie coś:

Cytat

1. Note 4 (MediaTek) has MediaTek Helio X20 (MT6797) CPU with Arm Mali-T880 780MHz GPU - Note 4X has Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 with Qualcomm Adreno 506 GPU

2. Note 4 offers 4 colors: Gold, Gray, Silver, Black - Note 4X offers 5 colors Black, Gold, Pink, Silver, Turquoise

3. Note 4 has all metal body - Note 4X has mix between metal and plastic (plastic are downside where micro USB is and upperside where 3.5mm connector and IR port are; i.e above and bellow antenna lines)

4. Note 4 has dual band Wi-Fi 802.11ac conectivity - Note 4X does NOT have dual band Wi-Fi 802.11ac conectivity

5. Note 4 has weight of 175 g - Note 4X has weight 165 g

6. Note 4 has screws on micro usb side and can easily be opened - Note 4X has no screws on micro USB side and I didn't find anywhere how to open it.

7. Note 4 has IR port in the middle of upper side - Note 4X has IR port on side of the upper side (this means Note 4 cover will not match with Note 4X)

8. Note 4 has compass - Note 4X has NO compass

9. Note 4 has Samsung S5K3L8 camera sensor - Note 4X has Sony IMX258 camera sensor

10. Note 4 does NOT support fast charging - Note 4X does support fast charging

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jak z oprogramowaniem w redmi note 4 i redmi note 4x? Dobrze rozumiem, że redmi note 4 to oficjalna wersja globalna, a redmi note 4 x to global rom oparty na wersji chińskiej? Jeżeli coś pomieszałam to przepraszam.

Skoro redmi note 4x nie ma certyfikatów to może zostać zatrzymany na granicy?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

A powiedzcie mi proszę. Kupiłem na Allegro Xiaomi Redmi Note 4x, ale w telefonie w zakładce informacja o telefonie jest nazwa Redmi Note 4. To ta oferta http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-4x-grey-3-32gb-nowy-sd625-5-5-i6896699736.html. Wcześniej kupiłem u tego użytkownika mamie Remi 4x i wszystko było w porządku. Powiedzcie mi zwracać czy zostawić go? Bo co do tych różnic to już nie wiem który lepszy. Czy w jakiejś wersji 4x po prostu wyświetla się Redmi Note 4? 

Edytowane przez damplu
Opublikowano

Jest git. Z tymi oznaczeniami w tych note'ach jest dramat. Ale masz na pokładzie snapdragona więc to na "nasze" note 4x a wyświetlane w telefonie informacje pomiń. Jeśli zmieniasz soft itd to nazwa kodowa tego modelu to "mido" . Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad tym:

redmi 4x a redmi 4

Może ktoś powiedzieć, który lepiej wybrać? Bo zaczynam się gubić powoli ;/

zastanawiałem się jeszcze nad tym telefonem:

mi 5X Ale bateria o wiele mniejsza ;/ a mi zależy na długim czasie pracy na baterii

Opublikowano
10 godzin temu, k3lt napisał:

A dlaczego rozwazasz Note 4x skoro Note 4 global to ten sam telefon tylko z obsluga B20?

z tego co piszą różni sie też np brakiem Wi Fi w standardzie AC, co mnie dziwi, bo już Redmi Note II takie coś posiadał :x

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też rozważam zakup note 4 ze snapem, ale zastanawiam się gdzie kupić. Od razu mówię, że z chin samemu ściągać nie będę. Pytanie czy ten telefon z allegro za 715zl http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6843089741
To ten sam telefon co w Rtv euro agd za 1000zl?
https://m.euro.com.pl/telefony-komorkowe/xiaomi-redmi-note-4-32gb-czarny.bhtml
Głównie mi chodzi o wersję oprogramowania, ten w Rtv będzie też miał global? Bo dystrybutorem tych telefonów do rtv jest ABC data.

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przeczytaj regulamin tam gdzie chcesz kupic telefon i nie kieruj sie tylko cena byle najtaniej.

Tak sa to te same telefony ale rozni je jakosc i prawdopodobienstwo prawdziwego serwisu w razie W

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...