Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak jak w temacie od paru godzin wybudza się ekran co parę sekund zauważyłem , pojawiła się ikonka budzika do góry . Restart i wyłączanie telefonu nie pomogło c42ffe7bf4a718f3698a8edf6ae34ab6.jpg

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Posted

Aplikacje w tle wyłączone, wybudzanie powiadomieniami też , aktualizacja miui zrobiona nie mam pomysłu.. a problem dalej

Posted

Nie wiem czy to ma jakiś związek bylem biegać i telefon w kieszeni. Kiedy wróciłem to tak ekran zaczął się wybudzac.2dc55b271c66470e1331a089754b0d0a.jpg

Posted

Ech, nikt nie ma pomysłu? To nie pozostaje nic tylko odesłać

• 3 months later...
Posted

Udalo sie rozwiazac ten problem? U mnie to samo od wczoraj. Reset ani inne romy nie pomagaja.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)
Dnia 18.06.2017 o 16:50, Acid napisał:

LCD lub płyta główna do wymiany.

jesteś pewny ? z dziwnych zachowań jest to że podczas ładowania telefon działa dobrze .

mam to samo co chłopaki ;) ogólnie to zaczynam źle myśleć o marce xiaomi  ciekawe jak z gwarancją u chinczka eh...(czytam i gdyby to była płyta to nie uwzględniają nosz kur:D )

aha i polecam wam probować kalibrować czujnik może u was da rade ;) ja czekam na miui 9 jak dalej będzie taki shit to proboje wysyłać to do chinola

Edited by nowy223
Posted

Ktory czujnik kalibrowac?
U mnie drugi tel od xiaomi i drugi raz plyta... Pierwszy mi note pro i caly czas restarty teraz mi5 ekran wybudza

Posted

U mnie ostatnio też telefon zaczął się wybudzać (ale na ekran główny). Dodatkowo miałem problem z przyciskiem home. Też robiłem wipe i nie pomagało. Zdjąłem plecki i przeczyściłem (trochę syfu było) i pomogło :-D. Przestał się wybudzać i home działa jak należy. 

• 1 month later...
Posted

Dzień dobry

No i muszę się przyłączyć także tutaj żeby nie zakładać nowego tematu bo problemy są identyczne.

Zablokowany telefon wybudza się regularnie, chociaż podczas ładowania to nie występuje. Przycisk home działa przy tym bardzo słabo czasem wywalajac mnie podczas pracy do ekranu głównego. Jak można się domyśleć bateria wysiada po max 10h.

Dobrze by wiedzieć czy to płyta czy LCD? 304321ac34863d460d1c17e6f8dd1d53.jpg

Edit:

LCD lub płyta główna do wymiany.

Odpiąłem od płyty głównej w swoim mi5 przycisk HOME. Ekran się już nie wybudza i poza brakiem guzika cała reszta działa ok. Czy da się na tej podstawie coś stwierdzić który element może być wadliwy?

• 10 months later...
Posted

Witam,
Od ok. 2 miesięcy mam ten sam problem. Cały czas wybudza mi się ekran/ostatnio przez chwile nawet mimowolnie wyskakująca strona google. Android 8.0.0 MIUI Global9.6.

Minął ponad rok od ostatniego postu, może ktoś znalazł rozwiązanie problemu?

Pozdrawiam

• 3 months later...