Haitoke Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Witajcie, zarejestrowałem na swojego xiaomi nowe konto, z nowym numerem telefonu. Po zalogowaniu do konta xiaomi na telefonie mi cloud nie może zsynchronizować żadnych danych. Wchodząc na i.mi.com i po zalogowaniu strona dostaje ataku padaczki bo cały czas się odświeża zmieniając adres z i.mi.com na us.mi.com i nie wiem jak temu zapobiec. Kolejny problem jest taki, że nie mogę się wylogować z konta xiaomi na telefonie. Wyskakuje mi błąd "Can't turn off find device" czy coś w tym stylu kiedy jest wyłączone... nie mam pojęcia co się dzieje, ale chciałem tylko zsynchronizować konto xiaomi razem z kontem cloud.
kamillm Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 13 godzin temu, Haitoke napisał: Witajcie, zarejestrowałem na swojego xiaomi nowe konto, z nowym numerem telefonu. Po zalogowaniu do konta xiaomi na telefonie mi cloud nie może zsynchronizować żadnych danych. Wchodząc na i.mi.com i po zalogowaniu strona dostaje ataku padaczki bo cały czas się odświeża zmieniając adres z i.mi.com na us.mi.com i nie wiem jak temu zapobiec. Kolejny problem jest taki, że nie mogę się wylogować z konta xiaomi na telefonie. Wyskakuje mi błąd "Can't turn off find device" czy coś w tym stylu kiedy jest wyłączone... nie mam pojęcia co się dzieje, ale chciałem tylko zsynchronizować konto xiaomi razem z kontem cloud. Jaki soft?
vanillaa.skyy Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Posiadam ten sam problem, (Android 6.0.1 | MIUI Global 8.0)
galakty Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Dnia 28.02.2017 o 08:45, kamillm napisał: Jaki soft? Heh... Pożyczyłem konto do odblokowania i miałem to samo, nie mogłem się wylogować XD W końcu za 2324234 razem się wylogowało. 1
vanillaa.skyy Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Tyle, że ja nie chcę się próbować wylogować, tylko dowiedzieć się czemu chmura nie działa i móc z niej korzystać...
LeserGd Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Z tego co wiem to Mi4c nie ma softu w wersji global i nie było dla tego telefonu MIUI opartego na androidzie 6.Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Haitoke Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Opublikowano 3 Marca 2017 Przepraszam za nieaktywność, ale wysłałem zgłoszenie dla kolejnego konta i właśnie otrzymałem wiadomość od Xiaomi, która potwierdza odblokowanie bootloadera. Nie wiem czy temat mam zamykać, bo widzę, że kolega ma problem, niech admini zdecydują. Mój problem został rozwiązany.
Haitoke Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Opublikowano 3 Marca 2017 Dobra, jednak nie jest tak łatwo. Wyskakuje błąd z 50%. Wyczytałem, że muszę zainstalować china dev rom. Pobrałem, wrzuciłem do telefonu według poradnika na stronie xiaomi. Powinno działać, wyskakuje błąd "Nie można zweryfikować aktualizacji". I tutaj się zatrzymałem, otworzyłem poradnik https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ . Jestem na etapie "instalacji fastboot/ADB. Robię wszystko według poradnika: https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb#more-14743 , tyle, że w konsoli nie wyskakuje moje urządzenie. Po prostu mam kolejną linijkę wiersza. Stoję w miejscu i nie wiem co mam z tym fantem zrobić. Proszę o pomoc. Jeśli to ma jakieś znaczenie, działam na Windows 10.
mrosi Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Tylko nie zakładaj przypadkiem kolejnego tematu w kwestii odblokowania bootloadera czy instalacji MIUI, bo jest sporoi tego typu wątków na Forum. Użyj wyszukiwarki.
Rekomendowane odpowiedzi