Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, zarejestrowałem na swojego xiaomi nowe konto, z nowym numerem telefonu. Po zalogowaniu do konta xiaomi na telefonie mi cloud nie może zsynchronizować żadnych danych. Wchodząc na i.mi.com i po zalogowaniu strona dostaje ataku padaczki bo cały czas się odświeża zmieniając adres z i.mi.com na us.mi.com i nie wiem jak temu zapobiec. Kolejny problem jest taki, że nie mogę się wylogować z konta xiaomi na telefonie. Wyskakuje mi błąd "Can't turn off find device" czy coś w tym stylu kiedy jest wyłączone... nie mam pojęcia co się dzieje, ale chciałem tylko zsynchronizować konto xiaomi razem z kontem cloud.

Opublikowano
13 godzin temu, Haitoke napisał:

Witajcie, zarejestrowałem na swojego xiaomi nowe konto, z nowym numerem telefonu. Po zalogowaniu do konta xiaomi na telefonie mi cloud nie może zsynchronizować żadnych danych. Wchodząc na i.mi.com i po zalogowaniu strona dostaje ataku padaczki bo cały czas się odświeża zmieniając adres z i.mi.com na us.mi.com i nie wiem jak temu zapobiec. Kolejny problem jest taki, że nie mogę się wylogować z konta xiaomi na telefonie. Wyskakuje mi błąd "Can't turn off find device" czy coś w tym stylu kiedy jest wyłączone... nie mam pojęcia co się dzieje, ale chciałem tylko zsynchronizować konto xiaomi razem z kontem cloud.

Jaki soft?

Opublikowano
Dnia 28.02.2017 o 08:45, kamillm napisał:

Jaki soft?

Heh... Pożyczyłem konto do odblokowania i miałem to samo, nie mogłem się wylogować XD W końcu za 2324234 razem się wylogowało.

• Like 1
Opublikowano

Z tego co wiem to Mi4c nie ma softu w wersji global i nie było dla tego telefonu MIUI opartego na androidzie 6.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Opublikowano

Przepraszam za nieaktywność, ale wysłałem zgłoszenie dla kolejnego konta i właśnie otrzymałem wiadomość od Xiaomi, która potwierdza odblokowanie bootloadera. Nie wiem czy temat mam zamykać, bo widzę, że kolega ma problem, niech admini zdecydują. Mój problem został rozwiązany.

Opublikowano

Dobra, jednak nie jest tak łatwo. Wyskakuje błąd z 50%. Wyczytałem, że muszę zainstalować china dev rom. Pobrałem, wrzuciłem do telefonu według poradnika na stronie xiaomi. Powinno działać, wyskakuje błąd "Nie można zweryfikować aktualizacji". I tutaj się zatrzymałem, otworzyłem poradnik https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ . Jestem na etapie "instalacji fastboot/ADB. Robię wszystko według poradnika: https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb#more-14743 , tyle, że w konsoli nie wyskakuje moje urządzenie. Po prostu mam kolejną linijkę wiersza. Stoję w miejscu i nie wiem co mam z tym fantem zrobić. Proszę o pomoc. Jeśli to ma jakieś znaczenie, działam na Windows 10. 

fastboot.png

Opublikowano

Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.

Tylko nie zakładaj przypadkiem kolejnego tematu w kwestii odblokowania bootloadera czy instalacji MIUI, bo jest sporoi tego typu wątków na Forum. Użyj wyszukiwarki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...