Skocz do zawartości

Problem podczas wgrywania softu, automatyczna aktualizacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

mając :  . Mam wersje adnroid: 5.1.1 , Wersja MIUI: Miui by xiaomi.eu 7.1(stabilna) 7.1.3.0(LHPCNCK).  Chciałem uaktualnic do nowszej wersji, więc postępowałem zgodnie z tym co tutaj: https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompendium-wiedzy-redmi-33spro-rom-bootloader-recovery-root-faq/  pobrałem to:  Redmi 3/Prime Latest Global Stable Version Fastboot File Download i włączyłem telefon zgodnie z pkt 6 w trybie download, znalazłem urządzenie w miFlash i dałem flash z zaznaczoną opcją flash all jednak w status były tylko błedy a na końcu na czerwono błąd  Nie można odnaleźć określonego pliku.(0x80070002) poczekałem 10 min odłaczyłem urządzenie i nic się nie da zrobić jest w trybie download,  jak mogę go zaaktualizować, dlaczego to nie działa, postępowałem tak jak w tym linku? teraz gdy go podłączam to wyskakuję bład z komputera o błedzie sterownika , dodatkowo teraz mi nie widzi urzadzenia 

edit: zmienilem port i poszlo temat do zamkniecia, spanikowałem że mi telefon nie działa i nie potrzebnie zakładałem temat, ale jak juz zadałem jakieś pytanie to czy mogę wgrać jakąs aktualizacje której nie muszę za każdym razem wgrywać ręcznie, tylko by się automatycznie aktualizowała?

Edytowane przez grapexs
Opublikowano

Prawdopodobnie w ścieżce dostępu była spacja lub wskazałeś folder images. 

Jak obecnie komputer w menadżerze urządzeń wykrywa Ci telefon po podłączeniu ? 

Opublikowano

Już sobie poradziłem, zmieniłem port po prostu i poszło, jednak mam jeszcze pytanie :  czy mogę wgrać jakąs aktualizacje której nie muszę za każdym razem wgrywać ręcznie, tylko by się automatycznie aktualizowała?

Opublikowano
9 godzin temu, grapexs napisał:

czy mogę wgrać jakąs aktualizacje której nie muszę za każdym razem wgrywać ręcznie, tylko by się automatycznie aktualizowała?

Jak ten global stable ci się wgrał to już nic nie musisz robić. Aktualizacje będą automatycznie przez OTA, tylko rzadko co 1-2 miesiące. Lepsze są wersje dev bo nowsze i miałbyś aktualizacje co tydzień.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...