Jump to content

MultiROM v33 - Kilka systemów jednocześnie (Hydrogen)

Grothgar

Recommended Posts

Poradnik dotyczy: Mi Max (hydrogen)

HELIUM (3/64 oraz 4/128) NIEOBSŁUGIWANY

MultiROM v33

Na początek zaznaczam, iż MultiROM v33 na Hydrogen jest w fazie rozwojowej. Oficjalna aplikacja MultiROM v33 na dzień dzisiejszy nie obsługuje naszego telefonu.

Przetestowane systemy:

ResurrectionRemix (android 7.1.1), Xiaomi.EU 7.2.24, LineageOS 14.1

Przed wykonaniem jakichkolwiek czynności kopia zapasowa urządzenia jest nad wyraz wskazana.

Czego potrzebuję?

Jak zainstalować?

1. Podmieniamy recovery na zmodowane (TWRP -> Install -> Install Image -> wybieramy pobrane TWRP 3.0.3 -> Recovery -> Instalujemy -> TWRP -> Reboot-Recovery)

2. Na nowym TWRP instalujemy MultiROM v33 Installer, a następnie znów wykonujemy Reboot Recovery

Gotowe, MultiROM zainstalowany. W prawym górnym rogu zmodowanego TWRP mamy 3 paski. To menu MultiROM.

Jak wgrywać systemy?

W TWRP wchodzimy do menu MultiROM, następnie wybieramy Add ROM. Zostawiamy Android, na dole wybieramy na którą pamięć zainstalować system (zalecana pamięć wewnętrzna). Przechodzimy dalej

Jak zmieniać systemy?

W trakcie uruchamiania telefonu pojawia się menu z wyborem.

Czy mogę wgrywać paczki .zip na wybrane systemy?

Tak, by to zrobić wystarczy wejść w TWRP -> Menu MultiROM -> LIST ROMs -> *wybrany system* -> Install ZIP

Rozwiązania niektórych problemów:

Spoiler

Błędny kod odblokowywania po zmianie systemu.

W takim wypadku udajemy się do TWRP > Mount > Zaznaczamy Data, następnie TWRP > Advanced > File Manager > /data/system

Usuwamy pliki: locksettings.db, locksettings.db-shm, locksettings.db-wal; oraz pliki z końcówką *.key.

Uruchamiamy telefon ponownie - kod blokady został zresetowany, należy ustawić go ponownie.

⚠ NIE JESTEM ODPOWIEDZIALNY ZA BOOTLOOPY, CEGŁY, ZBITE EKRANY, WYBUCHY, EKSPLOZJE WODOROWE I INNE SZKODY PONIESIONE PODCZAS NIEUMIEJĘTNEGO KORZYSTANIA Z TEGO PORADNIKA.

Źródło XDA

Ostatnia aktualizacja: 18.04.17 20:47

• 1 month later...
  • Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...