Modyfikacje systemowe
5 topics in this forum
-
- 1 follower
- 385 replies
- 25.8k views
Cześć. Ktoś z was próbował instalować czystego androida albo Cyanogena na Mi Maxie? Jak wrażenia? X. PS. Trochę mnie MIUI denerwuje, chciałbym spróbować czegoś innego... /// JestemMortem Przekształcam temat na ogólny, dotyczący custom romów.
Last reply by Migoku, -
-
- 14 replies
- 12.9k views
Test przeprowadzony na aplikacji Snap Camera HDR na systemach Xiaomi.EU oraz LineageOS 14.1 Ilość funkcji aplikacji Snap Camera zależnie od systemu bez włączonego Camera2 API: Spoiler Xiaomi.EU (6.0.1): Aparat: Rozmiar zdjęcia Tryb scenerii Samowyzwalacz Tryb zdjęć seryjnych Tryb ostrości Lampa błyskowa Ekspozycja Nawiasy ekspozycji Blokowanie ekspozycji Balans bieli Dotknij aby przechwycić Zapis lokalizacji Jakość JPEG Efekty Przetwarzanie końcowe Wzór Zebra Próg Zebra Obszar pomiaru Migotanie Ilość klatek na sekundę podczas... Wykrywanie twarzy …
Last reply by damndog, -
- 2 replies
- 1.6k views
Poradnik dotyczy: Mi Max (hydrogen) HELIUM (3/64 oraz 4/128) NIEOBSŁUGIWANY MultiROM v33 Na początek zaznaczam, iż MultiROM v33 na Hydrogen jest w fazie rozwojowej. Oficjalna aplikacja MultiROM v33 na dzień dzisiejszy nie obsługuje naszego telefonu. Przetestowane systemy: ResurrectionRemix (android 7.1.1), Xiaomi.EU 7.2.24, LineageOS 14.1 Przed wykonaniem jakichkolwiek czynności kopia zapasowa urządzenia jest nad wyraz wskazana. Czego potrzebuję? Root Posiadane TWRP TWRP 3.0.3 (MultiROM modded) MultiROM v33 Installer Flashable ZIP MultiROM Uninstaller Flashable ZIP…
Last reply by Grothgar, -
- 5 replies
- 3.6k views
Ostatnio przerzuciłem się z klawiatury Google na klawiaturę Xperia która moim zdaniem jest lepsza. Aby zainstalować klawiaturę Xperia,trzeba zastosować się do poniższych kroków. 1. Przechodzimy na stronę https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/sony-z3-keyboard-lollipop-update-t3056448 pobieramy plik Xperia_Keyboard_7.3.A.0.54_ARM64_ONLY.zip do pamięci wewnętrznej telefonu / karty pamięci / nośnik danych USB OTG. 2. Wyłączamy telefon. 3. Przytrzymujemy klawisz ''Głośność +'' oraz ''Włącznik'' puszczamy oba klawisze kiedy wyświetli nam się logo MI na czarnym tle czekamy aż uruchomi się TWRP. 4. W TWRP > Install > Select Sto…
Last reply by majdan12, -
- 0 replies
- 1.1k views
W alternatywnych systemach (oprócz Resurrection Remix) spotkałem się ze zjawiskiem że w aplikacji ''Menedżer plików'' nie wykrywa nam Pendrive po OTG, ale można szybko rozwiązać ten problem. 1. Ustawienia. 2. Informacje o telefonie. 3. Klikamy 5 razy na ''Numer komplikacji'' następnie cofamy się do ustawień. 4. Opcje programistyczne. 5. Włączamy ''Dostęp do roota - aplikacje i ADB'' i ''Terminal lokalny'' następnie cofamy się do aplikacji. 6. Włączamy ''Terminal'' 7. Wpisujemy su i dajemy uprawnienie ''Root''. 8. Wpisujemy sm set-force-adoptable true 9. Wyłączamy aplikacje ''Terminal''. 10. Restartujemy system. 11. Od…
Last reply by majdan12,