Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ponad rok temu kupiłem telefon. Wersja MIUI 5.8.27 (rozwojowa). Używam w aucie OBDII - dokładnie takiego, jeżeli to ma znaczenie http://www.dx.com/p/icar-obdii-elm327-bluetooth-car-diagnostic-black-orange-282968#.WKoIB3-W6ak

Pierwsze kilka miesięcy wszystko działało bez zarzutu, telefon łączył się od razu, po np. godzinie potrafił się czasami rozłączyć, ale na starym telefonie miałem identycznie. Po tych kilku miesiącach zaczęły się problemy (niczego nie zmieniałem jeżeli chodzi o oprogramowanie telefonu itp.), telefon przestał się łączyć za pierwszym razem, musiałem próbować 3-4 razy i jak już się połączył to działał stabilnie jak wcześniej. Potem pomagał już tylko reset telefonu i to nie zawsze, a teraz już w zasadzie praktycznie się nie łączy w ogóle (wczoraj mi się udało połączyć jakimś cudem, ale na bardzo krótko, 3 minuty może, po czym się rozłączył i już nie chciał zaskoczyć). Czasami jest tak, że telefon wykrywa urządzenie, jest na liście, każe podać pin i wygląda, że wszystko jest ok, ale nie działa, a czasami w ogóle nie chce już się połączyć, nie prosi o pin.

I teraz najciekawsze - OBD łączy się ze wszystkimi telefonami jakie mamy w rodzinie (w tym inny xiaomi), mój telefon łączy się bez najmniejszego problemu ze wszystkimi moimi innymi urządzeniami (głośnikami, słuchawkami). Więc i OBD i Redmi działają prawidłowo :), tylko razem nie mogą się dogadać od jakiegoś czasu. Co może być przyczyną? Można to jakoś zdiagnozować, są jakieś programy do tego?

Opublikowano

Ok, podjąłem drastyczne kroki i przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych i działa...

Także problem rozwiązany ale w sumie bez dobrego rozwiązania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...