pawel852 Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 Witam, od wczoraj jestem posiadaczem xiaomi mi5 z IbuyGOU, z wgranym globalem. dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera, to zabrałem się za tą czynności zgodnie z filmem: https://www.youtube.com/watch?v=493NflCKaYA Na windows 10 sterowniki same się zainstalowały, robiłem przez ADB, przechodząc do MIflash, nie widział telefonu. wgrałem starszą wersje MIflash i znalazł telefon. zacząłem wgrywać najnowszą wersje china dev, po czym po kilku procentach wystąpił błąd i go odłączyłem. Teraz mam cały czas pętle bootloop, nie da się go wyłączyć, nie da się wejść w tryb EDL, jak włącze tryb FASTBOOT to komputer widzi telefon jako nieokreślone Android bootloader Interface. Nie wiem co mam zrobić i proszę o jakieś rady. Prawdopodobnie załatwiłem sobie to starym Mifleszem.
redkontakt Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 Oglądaj dalej filmiki na YouTube zamiast czytać forum. Może jest jakiś film który Ci pomoże nauczyć się czytać Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
pawel852 Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Opublikowano 13 Lutego 2017 W poradniku jest link do tego filmu, jest to samo co w formie tekstowej na forum. Dziękuje za radę, będę wiedział na przyszłość, a czy teraz masz jakiś pomysł jak się z tym uporać?
r0bertt Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 Masz możliwość sprawdzenia tego na innym komputerze - zainstalować ostatniego Miflasha i wejść w fastboot, a potem uruchomić EDL? skoro się włącza fastboot to jeszcze nie koniec świata
pawel852 Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Opublikowano 13 Lutego 2017 Podłączyłem na innym komputerze. Przy próbie uruchomienia EDL przez komende fastboot oem edl w minimal fastboot and ADB pojawia się informacja: need to unlock to device to use this comand logo fastboot się świeci na telefonie i kicha. oraz przy próbie włączenia EDL przez trzymanie VOL+ i VOL- i podłączenie pod komputer nic to nie zmienia, dalej jest bootloop. Miflash widzi telefon gdy jest on w fastboot.
Soren Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Może spróbuj jeszcze raz go przeflashować skoro miflash go widzi. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
JacekBB Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Na starszym kompie zainstaluj miflash i wtedy flaszuj....
mariusz.ur Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Spróbuj kablem deepflash przejść w tryb edl
Rekomendowane odpowiedzi