Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od wczoraj jestem posiadaczem xiaomi mi5 z IbuyGOU, z wgranym globalem. 

dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera, to zabrałem się za tą czynności zgodnie z filmem:

https://www.youtube.com/watch?v=493NflCKaYA

Na windows 10 sterowniki same się zainstalowały, robiłem przez ADB, przechodząc do MIflash, nie widział telefonu. wgrałem starszą wersje MIflash i znalazł telefon. zacząłem wgrywać najnowszą wersje china dev, po czym po kilku procentach wystąpił błąd i go odłączyłem. Teraz mam cały czas pętle bootloop, nie da się go wyłączyć, nie da się wejść w tryb EDL, jak włącze tryb FASTBOOT to komputer widzi telefon jako nieokreślone Android bootloader Interface. 

Nie wiem co mam zrobić i proszę o jakieś rady. Prawdopodobnie załatwiłem sobie to starym Mifleszem. 

Opublikowano

Oglądaj dalej filmiki na YouTube zamiast czytać forum. Może jest jakiś film który Ci pomoże nauczyć się czytać

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W poradniku jest link do tego filmu, jest to samo co w formie tekstowej na forum. Dziękuje za radę, będę wiedział na przyszłość, a czy teraz masz jakiś pomysł jak się z tym uporać? 

Opublikowano

Masz możliwość sprawdzenia tego na innym komputerze - zainstalować ostatniego Miflasha i wejść w fastboot, a potem uruchomić EDL? skoro się włącza fastboot to jeszcze nie koniec świata :P 

Opublikowano

Podłączyłem na innym komputerze. Przy próbie uruchomienia EDL przez komende fastboot oem edl w minimal fastboot and ADB pojawia się informacja:

need to unlock to device to use this comand

logo fastboot się świeci na telefonie i kicha. 

oraz przy próbie włączenia EDL przez trzymanie VOL+ i VOL- i podłączenie pod komputer nic to nie zmienia, dalej jest bootloop.  

Miflash widzi telefon gdy jest on w fastboot. 

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...