goofas Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Witam w czasie próby instalacji softu z zeszłego tygodnia wyskakuje mi taki błąd "failed to extract "system" to "/system" " próbowałwm różnych wersji twrp jednak zawsze wyskakuje ten błąd. MD5 sprawdzone, miflash przechodzi wtedy podmieniłem mirecovery na twrp i nadal mam ten błąd :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Miałem to samo. Za mała partycja systemowa. Otworzyłem ROM w 7-Zip i usunąłem kilka zbędnych aplikacji z system/app. W sumie około kilkanaście MB. Zapisałem i wgrałem na telefon. Przy instalacji odznaczyłem weryfikacje zip i poszło. Najlepiej byłoby powiększyć partycję systemową, ale tego nie potrafię. Może ktoś pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goofas Posted February 13, 2017 Author Share Posted February 13, 2017 hmm dziwne, bo nie przypominam sobie aby była jakaś zmiana partycji na naszym telefonie a to by znaczyło, że nie powinno działać u wszystkich nie tylko u nas.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Po prostu ten ROM jest większy. Dodano aplikacji, nowsze wersje są większe i stąd problem. Zresztą podobnie było wcześniej w wersji Redmi Note WCDMA. U mnie pomogło, a ty zrobisz jak uważasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goofas Posted February 13, 2017 Author Share Posted February 13, 2017 nie no rozumiem w czym problem ale przeszukałem forum i nikt nie narzekał dopiero Ty się zgłosiłeś więc mnie to zdziwiło. Kurde a global taki wielki jednak wolę miuipolska. Muszę zobaczyć vo tam można wywalić, wiesz o ile trzeba go odchudzić aby wlazł ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Pisałem w wątku o aktualizacji, ale ponieważ model już mało popularny, to nie było odzewu. Sprawdziłem wielkości w instalce ROM-u i dla próby zmniejszyłem go. Katalog system z 771MB (na dysku 778) zmniejszyłem do 754MB (na dysku 762). Może można mniej. Ale zadziałało, a usunięte aplikacji i tak w większości zamrażałem, więc tak zostało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goofas Posted February 13, 2017 Author Share Posted February 13, 2017 (edited) ok zaraz zobaczę kiedyś dawno też tak było ale @Acid poprawił wtedy szybko rom. Może wywalenie klawiatury itp pomoże, bo ja raczej nic nie zamrażam a na globalu brakuje mi funkcji z naszego romu @fred dzięki za pomoc wywalenie z romu aplikacji poczta i browser wystarczyło a i tak nigdy ich nie używałem Edited February 14, 2017 by goofas Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Cieszę się, że pomogłem. Miłego korzystania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts