Mild Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 Witam, co kilka dni wyskakuje mi komunikat że kończy mi się miejsce w telefonie, po wejściu w clean mastera pokazuje mi że mam dostępne 1,5GB z 26,3GB. Trochę mnie to dziwi ponieważ w telefonie moje aplikacje zajmują 3,9GB a zdjęcia 1,5GB i to wszystko co w nim mam, wątpię by system ważył 20GB. Przeglądając foldery z poziomu komputera nie mogę nic znaleźć co by mi zapychało telefon, jakieś pomysły co może być przyczyną?
bergmen Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 @MildDaj screen z informacji o telefonie
latet Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Kiedyś miałem taki przypadek, że na telefonie z 8GB pamięci (z czego max. ok. 4GB powinno być wolne i dostępne dla użytkownika), miałem dostępne niecałe 0.5 GB i to nie mając żadnych apek oprócz systemowych, żadnych zdjęć, filmów, żadnych backupów – to była sytuacja tuż po zainstalowaniu systemu "na czysto" przez MiFlash z opcją "flash all". Okazało się, że z powodu błędów MiFlash większość pozostałości po starym systemie i danych (włącznie ze zdjęciami!) wylądowała w niemożliwym do "zobaczenia" bez root-a folderze /data/lost+found. Dobrze ponad 3GB tam siedziało! Po usunięciu – odzyskałem całą "należną" mi pamięć. Straciłem jednak na zawsze zaufanie do MiFlash (w aspekcie czyszczenia telefonu ze starych danych). Edytowane 12 Lutego 2017 przez latet
Rekomendowane odpowiedzi