Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników MI 5 i nie tylko, czy ktoś zna sposób by odblokować telefon zabezpieczony hasłem, po aktualizacji został zablokowany tryb EDL a w telefonie ustawione konto xiaomi, teoretycznie można by odblokować bo jest zgoda ale nie można przestawić deburgowania. Czy to już cegła ?

Czy ktoś spotkał się już z takim problemem.

Opublikowano
Dnia 8.02.2017 o 18:16, stan48 napisał:

czy ktoś zna sposób by odblokować telefon zabezpieczony hasłem

Troche z innej strony zapytam, gdzie kupiles telefon, na allegro?

10 godzin temu, jan1994 napisał:

Myślę, że "kabelek" pozwoli Ci wejść w tryb EDL.

Jesli zaktualizowal do najnowszego MIUI to juz nie pozwoli niestety...

Opublikowano
3 godziny temu, kamillm napisał:

Jesli zaktualizowal do najnowszego MIUI to juz nie pozwoli niestety...

A to niby dlaczego ? Co ma do rzeczy najnowsze MIUI do wejścia w tryb EDL za pomocą odpowiedniego kabla ?

Opublikowano
46 minut temu, jan1994 napisał:

W takim razie należy skorzystać z tego sposobu:

https://www.youtube.com/watch?v=ED96PJ-qYMM

Tez bylem zdzwiony nowym pomyslem xiaomi, tak oni znowu nam ulatwili zycie i poblokowali edl w nowych softach. Testpoint to chyba już ostatnia deska ratunku 

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję za zainteresowanie się tematem a już myślałem że zagadnienie nikogo nie interesuje, rozwiązania znalazłem jeszcze tego samego dnia (pokazane na filmiku) tylko z powodu braku czasu nie napisałem o tym.

Jest jeszcze jedno wyjście, jak jest założone konto xiaomi w telefonie to można odblokować kodem wysłanym z MI Cloud zakładka lokalizacja.

Jeszcze jedna informacja istotna dla użytkowników tych cudeniek, wyłączać hasło lub blokady przed aktualizacją do nowszej wersji bo może być właśnie taki kłopot.

Edytowane przez stan48
bardziej widoczne
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...