Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z moim redmi 3s 3/32. Kupiłem go wczoraj, chciałem włożyć kartę sim do niego, wyłączyłem go i już nie wstaje. Wchodzi na logo Mi i reset, nawet te kropeczki od ładowania systemu się nie pokazują.  Próbowałem wgrać miui global i china MiFlashem w trybie fastbot i nic,ciągle to samo. Macie jakię pomyły jak przywrócić go do życia ? Czy już raczej po telefonie ? 

Dzięki z góry.

Opublikowano

Pierwsze uruchomienie może trwać nawet 20 minut, więc jeśli "latają" kropki nad napisem android, a tył telefonu jest ciepły - znaczy że startuje i trzeba dać sobie na wstrzymanie ;))

Opublikowano

ROM wgrywasz w trybie download. W trybie fastboot możesz wgrać jeśli masz odblokowany bootloader. W trybie download ekran jest czarny, nic się nie wyświetla. Redmi 3s ma problem z dwonload, dlatego lepiej zaopatrzyć się w Deep Flash cable.

Opublikowano

4 godziny temu, Zexon72 napisał:

więc jeśli "latają" kropki nad napisem android, a tył telefonu jest ciepły

Własnie że nie latają, ale telefon sie nagrzewa.

4 godziny temu, Pepso94 napisał:

ROM wgrywasz w trybie download. W trybie fastboot możesz wgrać jeśli masz odblokowany bootloader.

Ale w trybie fastboot wgrywało się. Status pokazaywał że ukończono. ale telefon nadal się nie uruchamia.

w trybie download uruchamianym z menu do korego wchodziłem poprzez kombinację klawiszy vol+ i power też próbowałem i nadal to samo. 

A ten Deep Flash Cable by pomógł ?

Opublikowano
14 godzin temu, Gierek napisał:

A ten Deep Flash Cable by pomógł ?

Deep Flash Cable jedynie wymusza wejście telefonu w tryb download. Jeśli nie da się zainstalować systemu w download i fastboot to coś nie tak z telefonem musi być. Ewentualnie jeśli masz taką możliwość spróbuj na innym komputerze, win 64 bit, sprawdź wszystkie sterowniki, MiFlash 2016.04.01, inny kabel USB, sprawdź czy to na pewno dobry ROM (3s -> land/HM3SHM3X) i sprawdź jeszcze sumę kontrolną pobranego pliku MD5, może coś się źle ściągnęło.

Opublikowano

Rom jest napewno dobry bo pobrany ze strony producenta, wgrywany na win7 64bit mi Flashem 2016.04.01 w trybie Fastboot i download (status MiFlash:ukończono pomyślnie) i nic. resetuje się ciągle.  Czy może być uszkodzona płyta główna ?

Przed wyłączniem działał normalnie ten telefon.

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam podobny problem jak kolega Gierek, w weekend kupiłem redmi 3s 3/32. MIUI 7.5.8.0 MALMIDE global. Od niedzieli do wtorkowego wieczoru działał super (swoją drogą bateria w tym telefonie to bajka), jednak wczoraj coś mnie podkusiło i chciałem sprawdzić tryb automatycznego wyłączania telefonu w określonych godzinach ustawiłem godzinę wyłączenia na 22:30 a włączenia na 23:10. 3s pięknie się wyłączył o określonej godzinie jednak z włączeniem nie było już tak różowo tzn. włączył się ekran i wyświetlił logo "mi" świecił tak z 10-15 sekund po czym lekko przygasał i  tak w koło macieju. Po przejrzeniu forum znalazłem sposób na na wgranie oryginalnego romu i wszystko poło cacy, telefon odpalił. Po włączeniu redmi postanowiłem zrobić hard reset i wszystko przebiegło bez problemów, telefon znowu odpalił. jednak po konfiguracji, połączenie z wifi, synchronizacja konta google, pobraniu kilku apek ze sklepu (notes, yanosik itp.) po uruchomieniu telefonu ponownie znowu stoi na ekranie z "MI" czekam już dobre 20-30 minut i ciągle wyświetla się ekran po kilku kilkunastu sekundach przyciemnia się i przygasa i tak w kółko.  Jeżeli ktoś miał taki problem to bardzo proszę o poradę.

redmi 3s screen.jpg

Opublikowano

A czy w przypadku oddania go na gwarancje nie będzie problemu z tym romem dev? Boje się że to może być coś z płytą główną lub inną częścią hardware. Jaki rom w wersji dev polecasz, coś z MIUI 7 czy może 8. Poczytałem trochę i ludzie narzekają na szybki spadek baterii w 8 więc wole dopytać. Mam jeszcze na dysku wersję 8.1.1.0 w wersji stable ale puki co jej nie flaszowałem bo nie wiedziałem czy nie będzie problemów z zablokowanym bootloaderem.  p.s. rozumiem że mając zablokowany bootloader nie ma problemu z wgraniem dev.

Opublikowano

Dzisiaj znowu wgrałem system global dev i po kilku kilkunastu próbach ciągłego resetowania samoczynnie załapał, ,ale po włączeniu sie zablokował, pisze żeby jakieś hasło podac. O to tu chodzi ? Masakra jakas.

Opublikowano

Po wielokrotnym wgrywaniu romu przez mi flash zauważyłem jedną rzecz, telefon wpadał w bootloopa przy wyłączeniu i ponownym włączeniu lub resecie tylko w tedy gdy w ustawieniach>aplikacjach miałem wyłączone "Aplikacje google" zrobiłem mały test i po skonfigurowaniu telefonu i konta google nie wyłączałem tych aplikacji i po resecie telefon normalnie wstawał. Po ich wyłączeniu redmi znowu wpadał  w pętle. Powtórzyłem taki test dwukrotnie i za każdym razem kończyło się tak samo czyli wgrywaniem romu przez miflash. Dziwne bo pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. We wcześniejszym telefonie taki problem nie występował. W moim przypadku nie wyłączanie aplikacji od googla załatwiło sprawę.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...