amourserre Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Witam, problem jest następujący. Jako że przeszukałam cały internet wzdłuż i wszerz i kompletnie nic nie pomogło, zwracam się do was. Kilka dni temu ni z gruchy ni z pietruchy telefon nie chciał mi się odblokować przy przyłożeniu palca (Xiaomi Redmi 3s Pro). Telefon nie spadł, nic mu się kompletnie nie działo, a wcześniej odcisk palca działał jak ta lala (telefon mam od kilku miesięcy). Gdy weszłam w ustawienia opcji już nie było, jak w większości przypadków które wyczytałam na necie. Próbowałam chyba wszystkiego, oprócz tego na czym totalnie się nie znam - setki restartów telefonu, ładowanie, podłączanie pod komputer, aż ostatecznie powrót do ustawień fabrycznych.. nic nie pomogło. Opcji odcisku palca dalej nie ma, a gdy wpiszę w wyszukiwarkę ustawień "odcisk", owszem pojawia się - ale widnieje przy niej czerwona kłódeczka. Błagam doradźcie! Bo już zdzierżyć nie mogę braku tej opcji
Eragon Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Ostatnio widziałem identyczny post... ale nie wiem gdzie 1. Jaki masz system? dad screen z ustawień => Info o tel 2. Zainstaluj sobie Samouczek od Miui Polska. Tam masz test czytnika...
amourserre Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Opublikowano 5 Lutego 2017 Dodam też że nigdy nie wgrywałam innego systemu, nie odblokowywałam bootloadera (cokolwiek to znaczy, nie znam się kompletnie) - jedyne co to aktualizowałam system tymi cotygodniowymi aktualizacjami. Telefon zamawiałam prosto z Chin, wszystko było na gotowo gdy do mnie przyszedł. Zaraz ściągnę Samouczek i zobaczymy Wygląda na to że mój czujnik nie reaguje totalnie. Zainstalowałam Samouczek, przeprowadziłam test, i w momencie kiedy każe przyłożyć palec do czujnika.. nie dzieje się nic
Eragon Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Niby możesz zainstalować sobie soft od nowa.... To ja bym uczynił. Brak mi lepszego pomysłu.
amourserre Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Opublikowano 5 Lutego 2017 Nie mam kompletnie pojęcia od czego miałabym zacząć. Czy mógłbyś polecić mi jakiś poradnik, może być po angielsku?
Nezumi Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Pobierz aktualizacje ze strony en.miui.com, wrzuć na telefon i zainstaluj z poziomu aplikacji "Aktualizacje" wybierając plik .zip.
Eragon Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Uważaj tylko na to czy Twój telefon to wersja global czy chińska.
FromWP Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 1 godzinę temu, amourserre napisał: Wygląda na to że mój czujnik nie reaguje totalnie. Zainstalowałam Samouczek, przeprowadziłam test, i w momencie kiedy każe przyłożyć palec do czujnika.. nie dzieje się nic To twój trud będzie daremny. Jeżeli nie wykrywa ci czytnika, to najprawdopodobniej coś się z nim złego stało. Jeszcze można wejść w to chińskie menu serwisowe i tam sprawdzić czy czujnik działa (vol+ i power przy uruchomieniu telefonu). Jak nie to raczej tylko naprawa.
amourserre Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Jestem na milion procent pewna że nic się z nim nie stało, hm. Traktowałam ten telefon z wielką czcią Przestał działać w momencie kiedy nic z nim nie robiłam, dosłownie pomiędzy sprawdzaniem godziny leżąc spokojnie na biurku. A co do ewentualnej naprawy, nawet nie wiem gdzie mogłabym się z tym zwrócić skoro kupowałam go na Ali. Chyba że po prostu pójść do pierwszego lepszego serwisu, ale cóż, wątpię że mi to naprawią - nie wiem czemu Jeszcze ewentualnie screen tego o czym mówiłam w pierwszym poście, kłódeczka raczej oznacza że się popsuło na amen.. Ah, i jeszcze co do tego chińskiego menu. Gdy w nie wchodzę mam tylko opcję reboota i wyczyszczenia danych. Nie wiem gdzie mogłabym sprawdzić działanie czytnika. Dobra cofam to. Dostałam się do tego menu, tyle że za nic nie mogę go rozszyfrować Edytowane 5 Lutego 2017 przez amourserre
FromWP Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 3 minuty temu, amourserre napisał: Ah, i jeszcze co do tego chińskiego menu. Gdy w nie wchodzę mam tylko opcję reboota i wyczyszczenia danych. Nie wiem gdzie mogłabym sprawdzić działanie czytnika. To chyba tego menu nie uruchomiłaś. tu masz jak to zrobić, co prawda dotyczy czujnika zbliżeniowego, ale tam testowanie wszystkiego: https://miuipolska.pl/forum/topic/11144-czujnik-zbliżeniowy-w-połączeniach-przychodzących-nie-działa-redmi-3/?do=findComment&comment=257926
amourserre Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Opublikowano 5 Lutego 2017 Eh, ten chiński też mi nie wykrywa odcisku palca. Nie mam bladego pojęcia co się mogło stać, i ile kosztowałaby ewentualna naprawa. No nic, dzięki za pomoc.
mrosi Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Spójrz, a mi zajęło 20 sekund znalezienie tego: To dubel, zwany spamem. Kosz
mrosi Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi