Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Niestety mój Redmi Note 2 padł po równo roku. Nie powiem trochę zraziłem się do Xiaomi, bo w zasadzie z dnia na dzień zostałem bez telefonu i to po roku, więc jakby policzyć cenę przez liczbę miesięcy to dosyć drogo ten telefon wyszedł.

Niestety jak patrzę to podobnej wydajności jak RN2 w tej cenie nie dostanę nigdzie indziej jak w stajni Xiaomi, więc postanowiłem dać jeszcze jedną szansę tej marce. W zasadzie RN2 był dla mnie w zupełności wystarczający, tak więc szukam czegoś co spełni moje oczekiwania, czyli

- Dual SIM (najlepiej dwie karty sim + karta pamięci, bądź więcej niż 16GB pamięci),
- 2GB ramu minimum, zależy mi na płynności bo nierzadko telefon ma odpaloną nawigację, yanosika, skype, facebook i muzyka (spotify).
- Duuuużo i w zasadzie głównie korzystam na telefonie z Internetu, więc wielkość ekranu ma spore znaczenie. RN2 miał 5,5', więc ciężko będzie mi się przestawić na coś mniejszego niż 5'
- Dobrze jakby było FHD
- Wymienna bateria będzie ogromnym plusem
- Coś co mi nie padnie po roku
- W gry praktycznie nie gram, jak już to w jakieś proste 5 minutówki
- Aparat nie musi być super, ten w RN2 był wystarczający, czyli coś czym można zrobić zdjęcie np. notatek lub na wakacjach coś.

Przeglądając natknąłem się na Redmi 4P i Redmi Note 4, oba mieszczą się w budżecie, tylko czym one się w zasadzie różnią w użytku codziennym oprócz wielkości ekranu?
Co możecie polecić, czy może warto zainteresować się czymś innym niż xiaomi?

Edited by tomi127
Posted

Polecam redmi pro. Taki trochę lepszy redmi note 4,z podwójnym aparatem, ekranem OLED i fingerprintem z przodu.

Redmi PRO by TT

• Like 3
Posted
4 godziny temu, tomi127 napisał:

-Wymienna bateria będzie ogromnym plusem

Zapomnij o wymiennej baterii w tych czasach. Popieram tpawel`a, redmi pro  to fajna opcja ;)

• Like 2
Posted

Dzięki, faktycznie ciekawy ten Remi Pro. Jednak znalazłem jeszcze Redmi 4 3/32, który jest sporo tańszy a ma Snapdragona i się zastanawiam pomiędzy tymi dwoma.

Który lepszy? Redmi Pro 3/32 czy Redmi 4 3/32? :)

Posted

No jasne że redmi pro, no chyba że potrzebujesz super baterii. Ta w redmi pro i tak lepiej się sprawuje niż większość telefonów dziś, ale w redmi 4 to już jest elita pod tym względem.

Wysłane z Lenovo P2

• Like 1
Posted
Dzięki, faktycznie ciekawy ten Remi Pro. Jednak znalazłem jeszcze Redmi 4 3/32, który jest sporo tańszy a ma Snapdragona i się zastanawiam pomiędzy tymi dwoma.
Który lepszy? Redmi Pro 3/32 czy Redmi 4 3/32?

A z ciekawości, co się stało z poprzednim Xiaomi?

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Posted
15 godzin temu, milczar86 napisał:

A z ciekawości, co się stało z poprzednim Xiaomi?

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opisywałem to tutaj

Z tym, że teraz już nawet na nic nie reaguje.

Posted
Dnia 4.02.2017 o 20:37, tomi127 napisał:

Który lepszy? Redmi Pro 3/32 czy Redmi 4 3/32? :)

To zależy co weźmiesz pod uwagę, Redmi Pro wydajność oraz Oled (kolory i czerń), Redmi 4 to dla tych co 5 cali to max oraz bateria rewelacyjna

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...