tomi127 Opublikowano 4 Lutego 2017 Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) Niestety mój Redmi Note 2 padł po równo roku. Nie powiem trochę zraziłem się do Xiaomi, bo w zasadzie z dnia na dzień zostałem bez telefonu i to po roku, więc jakby policzyć cenę przez liczbę miesięcy to dosyć drogo ten telefon wyszedł. Niestety jak patrzę to podobnej wydajności jak RN2 w tej cenie nie dostanę nigdzie indziej jak w stajni Xiaomi, więc postanowiłem dać jeszcze jedną szansę tej marce. W zasadzie RN2 był dla mnie w zupełności wystarczający, tak więc szukam czegoś co spełni moje oczekiwania, czyli - Dual SIM (najlepiej dwie karty sim + karta pamięci, bądź więcej niż 16GB pamięci), - 2GB ramu minimum, zależy mi na płynności bo nierzadko telefon ma odpaloną nawigację, yanosika, skype, facebook i muzyka (spotify). - Duuuużo i w zasadzie głównie korzystam na telefonie z Internetu, więc wielkość ekranu ma spore znaczenie. RN2 miał 5,5', więc ciężko będzie mi się przestawić na coś mniejszego niż 5' - Dobrze jakby było FHD - Wymienna bateria będzie ogromnym plusem - Coś co mi nie padnie po roku - W gry praktycznie nie gram, jak już to w jakieś proste 5 minutówki - Aparat nie musi być super, ten w RN2 był wystarczający, czyli coś czym można zrobić zdjęcie np. notatek lub na wakacjach coś. Przeglądając natknąłem się na Redmi 4P i Redmi Note 4, oba mieszczą się w budżecie, tylko czym one się w zasadzie różnią w użytku codziennym oprócz wielkości ekranu? Co możecie polecić, czy może warto zainteresować się czymś innym niż xiaomi? Edytowane 4 Lutego 2017 przez tomi127
tpawel Opublikowano 4 Lutego 2017 Opublikowano 4 Lutego 2017 Polecam redmi pro. Taki trochę lepszy redmi note 4,z podwójnym aparatem, ekranem OLED i fingerprintem z przodu.Redmi PRO by TT 3
MD13 Opublikowano 4 Lutego 2017 Opublikowano 4 Lutego 2017 4 godziny temu, tomi127 napisał: -Wymienna bateria będzie ogromnym plusem Zapomnij o wymiennej baterii w tych czasach. Popieram tpawel`a, redmi pro to fajna opcja 2
tomi127 Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Opublikowano 4 Lutego 2017 Dzięki, faktycznie ciekawy ten Remi Pro. Jednak znalazłem jeszcze Redmi 4 3/32, który jest sporo tańszy a ma Snapdragona i się zastanawiam pomiędzy tymi dwoma. Który lepszy? Redmi Pro 3/32 czy Redmi 4 3/32?
tpawel Opublikowano 4 Lutego 2017 Opublikowano 4 Lutego 2017 No jasne że redmi pro, no chyba że potrzebujesz super baterii. Ta w redmi pro i tak lepiej się sprawuje niż większość telefonów dziś, ale w redmi 4 to już jest elita pod tym względem.Wysłane z Lenovo P2 1
milczar86 Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 Dzięki, faktycznie ciekawy ten Remi Pro. Jednak znalazłem jeszcze Redmi 4 3/32, który jest sporo tańszy a ma Snapdragona i się zastanawiam pomiędzy tymi dwoma. Który lepszy? Redmi Pro 3/32 czy Redmi 4 3/32? A z ciekawości, co się stało z poprzednim Xiaomi?Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
tomi127 Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Opublikowano 7 Lutego 2017 15 godzin temu, milczar86 napisał: A z ciekawości, co się stało z poprzednim Xiaomi? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Opisywałem to tutaj Z tym, że teraz już nawet na nic nie reaguje.
wojtekmarchewka Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Dnia 4.02.2017 o 20:37, tomi127 napisał: Dzięki, faktycznie ciekawy ten Remi Pro. Jednak znalazłem jeszcze Redmi 4 3/32, który jest sporo tańszy a ma Snapdragona i się zastanawiam pomiędzy tymi dwoma. Który lepszy? Redmi Pro 3/32 czy Redmi 4 3/32? To zależy co weźmiesz pod uwagę, Redmi Pro wydajność oraz Oled (kolory i czerń), Redmi 4 to dla tych co 5 cali to max oraz bateria rewelacyjna
Rekomendowane odpowiedzi