dobr Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Witam i na początku chciałbym się wytłumaczyć, że jestem świeży. Xiaomi redmi 3s mam z Play od dwóch tygodni i jestem bardzo zadowolony (and 6.0.1 MIUI 8.1). Z jednym wyjątkiem. W poprzednim fonie z kitkatem (na który ze względu na SD kląłem gorzej niż w Psach) miałem cudowne narzędzie "roaming krajowy". Bez problemu łaziłem z endomondo po granicy nie będąc łupiony za dane przez Rumcajsa, który obecnie pracuje w czeskim telekomie. No a teraz zonk. Mój wspaniały telefon nie widzi roamingu krajowego... Jest jakiś sposób by temu zaradzić bez roota?? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Ustawienia -> sieci komórkowe -> Play -> Operatorzy sieci? + włączony roaming danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 25 minut temu, dobr napisał: "roaming krajowy" Niestety Xiaomi jeszcze na to nie wpadło. Jedyne co można zrobić to ustawić swoją sieć na sztywno, ale z roamingu krajowego (zagranicznego też) wtedy nie skorzysta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobr Posted January 30, 2017 Author Share Posted January 30, 2017 Dzięki za info. Pytanie czy wyłączenie roamingu przez Play wyłączy też roaming krajowy? Bo jeśli tak to pomyślę o rootowaniu i pożegnam miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 3 minuty temu, dobr napisał: Dzięki za info. Pytanie czy wyłączenie roamingu przez Play wyłączy też roaming krajowy? Bo jeśli tak to pomyślę o rootowaniu i pożegnam miui Cholera wie, musisz sprawdzić, niby w ustawieniach to się nazywa Roaming międzynarodowy, ale w zakładce o przesyle danych już po prostu tylko roaming. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobr Posted January 30, 2017 Author Share Posted January 30, 2017 Dzięki, skontaktuję się z Play. Może trafię. A tak na marginesie - czy ewentualne przejście na Nougata (jeśli redmi 3s go dostanie) może coś zmienić w tej kwestii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 1 minutę temu, dobr napisał: Dzięki, skontaktuję się z Play. Może trafię. A tak na marginesie - czy ewentualne przejście na Nougata (jeśli redmi 3s go dostanie) może coś zmienić w tej kwestii? Wątpię, dana wersja Miui ma praktycznie taką samą funkcjonalność niezależnie na jakim androidzie jest zrobiona. Może ktoś im podpowie że tego brakuje i wprowadzą kiedyś w Miui. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Spróbuj xposed + moduł national roaming Wysłane z tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts