Jump to content

Redmi 3s i roaming krajowy

dobr

Recommended Posts

Witam i na początku chciałbym się wytłumaczyć, że jestem świeży. Xiaomi redmi 3s mam z Play od dwóch tygodni i jestem bardzo zadowolony (and 6.0.1 MIUI 8.1). Z jednym wyjątkiem. W poprzednim fonie z kitkatem (na który ze względu na SD kląłem gorzej niż w Psach) miałem cudowne narzędzie "roaming krajowy". Bez problemu łaziłem z endomondo po granicy nie będąc łupiony za dane przez Rumcajsa, który obecnie pracuje w czeskim telekomie. No a teraz zonk. Mój wspaniały telefon nie widzi roamingu krajowego... Jest jakiś sposób by temu zaradzić bez roota?? 

• Like 1

25 minut temu, dobr napisał:

"roaming krajowy"

Niestety Xiaomi jeszcze na to nie wpadło. Jedyne co można zrobić to ustawić swoją sieć na sztywno, ale z roamingu krajowego (zagranicznego też) wtedy nie skorzysta.

• Like 1

3 minuty temu, dobr napisał:

Dzięki za info. Pytanie czy wyłączenie roamingu przez Play wyłączy też roaming krajowy? Bo jeśli tak to pomyślę o rootowaniu i pożegnam miui

Cholera wie, musisz sprawdzić, niby w ustawieniach to się nazywa Roaming międzynarodowy, ale w zakładce o przesyle danych już po prostu tylko roaming.

1 minutę temu, dobr napisał:

Dzięki, skontaktuję się z Play. Może trafię. A tak na marginesie - czy ewentualne przejście na Nougata (jeśli redmi 3s go dostanie) może coś zmienić w tej kwestii? 

Wątpię, dana wersja Miui ma praktycznie taką samą funkcjonalność niezależnie na jakim androidzie jest zrobiona. Może ktoś im podpowie że tego brakuje i wprowadzą kiedyś w Miui.

• Like 1

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...