Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

O problemie z moim telefonem pisałem na końcu wątku podanego niżej.

Generalnie chodzi o zmianę preferowanej sieci - zależy mi aby Aero2 działało w 4G zaś Play w 2G.

Z Aero (sim1) problemu nie ma - jest aktywne okienko dla wyboru pożądanej opcji i sa zachowywane ustawienia.

Problem jest z Play (sim2) - po przestawieniu metodą podaną przez kolegę na końcu wątku (link niżej) po jakimś czasie telefon sam zmienia konfigurację i karta sim2 znowu pracuje w 3G.

Co radzicie?

Edytowane przez Darekkk
Opublikowano

Ja mam ogólnie problem z kartą rbm(roming i połączenia) zawsze wraca spowrotem na 3g 

Ale na Play(forumła) ustawie na t.mobile 2g i święte.

Opublikowano
Dnia 27.01.2017 o 17:41, Darekkk napisał:

Cześć,

O problemie z moim telefonem pisałem na końcu wątku podanego niżej.

Generalnie chodzi o zmianę preferowanej sieci - zależy mi aby Aero2 działało w 4G zaś Play w 2G.

Z Aero (sim1) problemu nie ma - jest aktywne okienko dla wyboru pożądanej opcji i sa zachowywane ustawienia.

Problem jest z Play (sim2) - po przestawieniu metodą podaną przez kolegę na końcu wątku (link niżej) po jakimś czasie telefon sam zmienia konfigurację i karta sim2 znowu pracuje w 3G.

Co radzicie?

A próbowałeś ustawić tylko GSM dla sim 2 w menu serwisowym

*#*#4636#*#*

Opublikowano (edytowane)
7 hours ago, mariusz.ur said:

A próbowałeś ustawić tylko GSM dla sim 2 w menu serwisowym

*#*#4636#*#*

Dziękuję.

Ten sposób jest skuteczny w przypadku mojego tel.

Ustawiłem: TD-SCDMA and GSM - czy jest to konfiguracja najlepsza dla zapewnienia najmniejszego zużycia energii? Karta ma służyć wyłącznie do połaczeń głosowych i sms.

Edytowane przez Darekkk
Opublikowano

Nic to nie da. Z tego co widzę w nowszych xiaomi te ustawienia chwilę później się resetują. Miałem tak na redmi 3 i mam na redmi pro. Na mi4 ustawiając na sztywno only LTE trzymał to dopóki sam z tego nie zrezygnowałem. Z tego co widzę to w redmi pro działa tylko w zasięgu jednego nadajnika. Jak jedziesz czy idziesz i łapiesz zasieg z kolejnego to następuje reset

Redmi PRO by TT

Opublikowano (edytowane)
On 30.01.2017 at 5:06 PM, tpawel said:

Nic to nie da. Z tego co widzę w nowszych xiaomi te ustawienia chwilę później się resetują. Miałem tak na redmi 3 i mam na redmi pro. Na mi4 ustawiając na sztywno only LTE trzymał to dopóki sam z tego nie zrezygnowałem. Z tego co widzę to w redmi pro działa tylko w zasięgu jednego nadajnika. Jak jedziesz czy idziesz i łapiesz zasieg z kolejnego to następuje reset

Redmi PRO by TT

Hm, mam wrażenie, że tak się działo, kiedy dokonywałem zmiany przez zwykłe menu ustawień.

Teraz, po konfiguracji przez podane przez kolegę mariusza.ur menu serwisowe ... trzyma a po drodze przejechałem się z jednego miasta do drugiego.

Edit:

Telefon nie pamięta ustawień - restart telefonu powoduje powrót do ustawień domyślnych (preferowane sieci).

Edit II:

Podbiję pytanie:

Ustawiłem: TD-SCDMA and GSM - czy jest to konfiguracja najlepsza dla zapewnienia najmniejszego zużycia energii? Karta ma służyć wyłącznie do połaczeń głosowych i sms.

Edytowane przez Darekkk
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...