Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, od kilku dni jestem posiadaczem Redmi Pro.

Odblokowałem bootloadera, wgrałem TWRP, a następnie Miui Polska z pliku .zip (MIUI 8.2 xiaomi.eu 7.1.19). Wszystko udało się od strzała.

Niestety ciągle wyskakuje mi powiadomienie "karta sim jest niezarejestrowana". Znalazłem na forum kilka wypowiedzi, że należy przełączyć na

j. angielski, powiadomienie potwierdzić, aby poszły sms-y do rejestracji, następnie można powrócić do j.polskiego. Problem w tym, że tak robię, restartuję i nadal ciągle przychodzi to powiadomienie. Niby wszystko działa, ale jednak trochę to denerwuje. Może ktoś "walczył" również z tym problemem i ma jakieś sprawdzone rozwiązanie. Proszę o wskazówki. Pozdrawiam 

Edytowane przez Marcin P
Opublikowano
11 minut temu, Marcin P napisał:

Niestety ciągle wyskakuje mi powiadomienie "karta sim jest niezarejestrowana".

To zależy czego oczekujesz. Jak jesteś zalogowany do konta Mi i chcesz tą kartę zarejestrować, to zmiana języka na angielski powinna pomóc, wyśle sms-a do Chin (według twojego cennika) i powinna się zarejestrować. Jak nie chcesz rejestrować i wyłączyć to powiadomienie, to wchodzisz w ustawieniach w zainstalowane aplikacje, wszystkie, Usługa aktywacji karty sim (tak to się nazywa w globalu) klikasz w powiadomienia i zaznaczasz żeby nie pokazywało.

• Like 1
Opublikowano

Dziękuje za podpowiedź. Wyłączyłem powiadomienie w ustawieniach według twojej sugestii. Jednak nadmienię, że jestem zalogowany do konta Mi na telefonie i zmiana języka nie pomagała. Dlatego trochę denerwuje brak rozwiązania problemu i dlatego chciałbym rozszerzyć wiedzę na ten temat. Jeszcze raz dzięki za podpowiedź, Pozdrawiam. 

Opublikowano
3 minuty temu, Marcin P napisał:

Jednak nadmienię, że jestem zalogowany do konta Mi na telefonie i zmiana języka nie pomagała.

Może to chwilowy błąd chińskich serwerów, z reguły po zmianie języka w systemie na eng powodowało że się karta rejestrowała. Sprawdź jeszcze w  uprawnieniach tej Usługi aktywacji karty sim czy ma dostęp do wysyłania sms.

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, FromWP napisał:

Sprawdź jeszcze w  uprawnieniach tej Usługi aktywacji karty sim czy ma dostęp do wysyłania sms.

Dostęp do wysyłania sms był wyłączony. Po włączeniu usługi i ponownym wysłaniu sms aktywującego, po około 15-tu minutach otrzymałem powiadomienie o aktywacji sim :-D

Dwie podpowiedzi z Twojej strony okazały się bardzo konkretne i pomocne. Dziękuję za pomoc.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Marcin P napisał:

Witam, od kilku dni jestem posiadaczem Redmi Pro.

Odblokowałem bootloadera, wgrałem TWRP, a następnie Miui Polska z pliku .zip (MIUI 8.2 xiaomi.eu 7.1.19). Wszystko udało się od strzała.

Niestety ciągle wyskakuje mi powiadomienie "karta sim jest niezarejestrowana". Znalazłem na forum kilka wypowiedzi, że należy przełączyć na

j. angielski, powiadomienie potwierdzić, aby poszły sms-y do rejestracji, następnie można powrócić do j.polskiego. Problem w tym, że tak robię, restartuję i nadal ciągle przychodzi to powiadomienie. Niby wszystko działa, ale jednak trochę to denerwuje. Może ktoś "walczył" również z tym problemem i ma jakieś sprawdzone rozwiązanie. Proszę o wskazówki. Pozdrawiam 

To nie jest błąd. Od kilku ROM-ów, po uruchomieniu telefonu wyskakuje monit o niezarejestrowanej karcie SIM. Zauważ, że po kilku, kilkunastu sekundach sam znika. To kwestia logowania karty SIM do konta Xiaomi.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...