Jump to content

[ROM] Lineage OS dla Redmi 3S(LAND) Android 6.0

Blom

Recommended Posts

@tor: dzięki za info o AEX, muszę sobie kiedyś potestować :-)
Co do weekly w RR to wiem, że nie ma problemu z wgraniem na official ale nie jest dla mnie jasne czy po wyjściu następnej wersji official uda się ją wgrać bez problemu na weekly czy skończy się na factory reset.

W dawnym CM np. na stable zawsze można było wgrać nightly ale odwrotnie już nie bo to były osobne linie software.

Także pytanie jak to jest z tym weekly w RR i czym się różni od official?

6 godzin temu, fredek napisał:

akże pytanie jak to jest z tym weekly w RR i czym się różni od official?

Mi się wydaje że jest tak samo jak z miui.

Official to stable a wekkle to jest miui beta więc z tego wynika ze, na official można zainstalować weekle ale na weekle nie można zainstalować official to zapewne nie działa wstecz.

Edited by Findfox

@fredek 

@Findfox

Moim zdaniem nie jest w tym przypadku jak w CM, tam była potężna, dopracowana, zautomatyzowana machina z jasnym odróżnieniem stable od weekly. W RR z tego co widzę w konstrukcji zupełnie niczym się nie różnią poza nazwą, nie ma tu z resztą absolutnie żadnego wsparcia OTA puki co...obawiam się też, że zbyt długo ten official nie pożyje. Obym się mylił.

Zrobiłem paczkę, która automatycznie podmienia kamerę w RR na stabilną, dobrze działającą. W nocy przy oświetleniu samą diodą zdjęcia i filmy były ok. Instalacja przez TWRP bez wipe:

http://www24.zippyshare.com/v/mPuifQRD/file.html

Na zdjęciach poniżej pokazuję tylko o którą kamerę chodzi.

Screenshot_20170820-082306.pngScreenshot_20170820-082047.pngScreenshot_20170820-081959.png

• Like 1

@tor pewne masz rację co do weekly, zobaczymy co to będzie dalej, wgrałem tą nową wersję weekly i testuję. Z tego co widzę, bt nadal nie poprawili. Problem z BT jest taki, że po restarcie zmienia się adres BT telefonu co wymusza powtórne sparowanie urządzeń.

Dzięki za kamerkę next mod7, wgrałem i wygląda, że jest lepsza od snap kamerki :-)