Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI: Galaxy S2 / 4.3.28

Jakim użytkownikiem jesteś? -- zaawansowanym

Opis znalezionego błędu

aplikacje takie jak motywy, ustawienie tapety mają nieprzetłumaczone kategorie/zakładki, gdzie na Xperii S jest wszystko po polsku, łącznie z tym co w SGS2 niestety jest chińskie

Logcat

Dodatkowe informacje

post-1134-13980030908376_thumb.png

Opublikowano
Cóż bez komentarza. Polecam czytać moje posty na głównej stronie MIUIPolska. Wszystko jest wyjaśnione.

No i przecież nie trzeba geniusza by odkryć że nazwy Motywów są po Chińsku ponieważ to treść ładowana z serwerów Xiaomi. Jak niby to ma być tłumaczone?

Zgadza się, jeśli pojawia się nowa wersja MIUI to czytaj poświęcony do niej news, a nie tylko ściągaj, instaluj na telefonie i później pojawiają się takie niepotrzebne tematy :P Musisz wyczyścić dane aplikacji Motywy. Ustawienia -> Aplikacje -> Motywy i na dole masz Wyczyść dane.

Opublikowano

Rzecz w tym, że ROM pobierałem z XDA, więc nie sugerowałem się by czytać changelogi na MIUI Polska, mimo to dziękuję za pomoc, pomogło

Opublikowano
No właśnie zauważyłem, wyczyściłem dane, pobrałem jakiś motyw, ustawiłem, i zaraz znów było chińskie :/

Rzeczywiście, krótki jest czas działania "spolszczenia" dla Motywów. Ale aż w takim szybkim tempie to mi nie zmienia z powrotem na chiński.

Opublikowano

Więc jestem wyjątkiem, gdyż zwyczajnie ustawiłem motyw, porobiłem coś innego w tel, i przy ustawieniu nowego ekranu blokady już było po chińsku.

Dlaczego miałbym kłamać?

Opublikowano

Nie ma co ponownie dyskutować o motywach. Wyjaśniałem to. Chińczycy bawią się tymi motywami i to jest content dostarczany online. Dlatego aplikacja zmienia się w locie.

Czyszczenie danych powoduje tylko przerwanie tego połączenia. Wtedy wchodzi domyślny język czyli polski. Jednak apka znowu się łączy i przestawia na chiński.

Powalone to ze strony MIUI ale tak robią już od paru tygodni.

Opublikowano

Ciekawe czy to poprawią, bo szczerze mówiąc szybko mi się nudzą style i często coś zmieniam, ale akurat w takiej częstotliwości, że zawsze jest po chińsku :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...