Ganjax Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Wersja MIUI: Galaxy S2 / 4.3.28 Jakim użytkownikiem jesteś? -- zaawansowanym Opis znalezionego błędu aplikacje takie jak motywy, ustawienie tapety mają nieprzetłumaczone kategorie/zakładki, gdzie na Xperii S jest wszystko po polsku, łącznie z tym co w SGS2 niestety jest chińskie Logcat Dodatkowe informacje
Acid Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Cóż bez komentarza. Polecam czytać moje posty na głównej stronie MIUIPolska. Wszystko jest wyjaśnione. Wysłane z MI3
AmyS Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Cóż bez komentarza. Polecam czytać moje posty na głównej stronie MIUIPolska. Wszystko jest wyjaśnione. No i przecież nie trzeba geniusza by odkryć że nazwy Motywów są po Chińsku ponieważ to treść ładowana z serwerów Xiaomi. Jak niby to ma być tłumaczone? Zgadza się, jeśli pojawia się nowa wersja MIUI to czytaj poświęcony do niej news, a nie tylko ściągaj, instaluj na telefonie i później pojawiają się takie niepotrzebne tematy Musisz wyczyścić dane aplikacji Motywy. Ustawienia -> Aplikacje -> Motywy i na dole masz Wyczyść dane.
Ganjax Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Opublikowano 29 Marca 2014 Rzecz w tym, że ROM pobierałem z XDA, więc nie sugerowałem się by czytać changelogi na MIUI Polska, mimo to dziękuję za pomoc, pomogło
Ganjax Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Opublikowano 29 Marca 2014 No właśnie zauważyłem, wyczyściłem dane, pobrałem jakiś motyw, ustawiłem, i zaraz znów było chińskie :/
AmyS Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 No właśnie zauważyłem, wyczyściłem dane, pobrałem jakiś motyw, ustawiłem, i zaraz znów było chińskie :/ Rzeczywiście, krótki jest czas działania "spolszczenia" dla Motywów. Ale aż w takim szybkim tempie to mi nie zmienia z powrotem na chiński.
Ganjax Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Opublikowano 29 Marca 2014 Więc jestem wyjątkiem, gdyż zwyczajnie ustawiłem motyw, porobiłem coś innego w tel, i przy ustawieniu nowego ekranu blokady już było po chińsku. Dlaczego miałbym kłamać?
kulig007 Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 U mnie też szybko się zmienia na chiński. Bardzo szybko. Ale problemu ja osobiście w tym nie widzę. Póki co ogarniam jakoś te motywy Tapatalk + Mi2S.
Acid Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Nie ma co ponownie dyskutować o motywach. Wyjaśniałem to. Chińczycy bawią się tymi motywami i to jest content dostarczany online. Dlatego aplikacja zmienia się w locie. Czyszczenie danych powoduje tylko przerwanie tego połączenia. Wtedy wchodzi domyślny język czyli polski. Jednak apka znowu się łączy i przestawia na chiński. Powalone to ze strony MIUI ale tak robią już od paru tygodni.
Ganjax Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Opublikowano 30 Marca 2014 Ciekawe czy to poprawią, bo szczerze mówiąc szybko mi się nudzą style i często coś zmieniam, ale akurat w takiej częstotliwości, że zawsze jest po chińsku :/
Rekomendowane odpowiedzi