miki_ Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Wersja MIUI: Galaxy S2 Jakim użytkownikiem jesteś? -- używam MIUI od pewnego czasu Opis znalezionego błędu Używam MIUI od dawna. Do wczoraj używałem jakiejś wersji ze stycznia 2014 i przez cały czas działał mi budzik - Alarm Droid. Nagle w marcu przestał działać budzik Alarm Droid. Próbowałem uruchamiać różne inne budziki: Timely, Budzik (Alarm) Xtreme i inne. Wydaje mi sie, że są dwie zależności, że: a) jeśli zamknę poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku "wstecz" to aplikacja już nie będzie działać i nie wzbudzi alarmu. jeśli wyjdę na pulpit wciskając duży klawisz na środku i potem nacisnę widget oczyszczania pamięci - to również aplikacja już nie będzie działać i nie wzbudzi alarmu Tak jak podkreślam - wydaje mi sie, że jeśli tak sie robi to budzik nie będzie działał. Jest jedno ALE - zawsze tak robiłem - czyli co jakiś czas klikałem oczyszczanie pamieci za pomocą widgetu i zawsze budzik działał. Nagle przestał działać i żaden budzik nie działa. Zainstalowałem wczoraj najnowsze obecne MIUI i też żaden budzik nie wzbudza alarmu. Czy może być jakaś inna przyczyna tego stanu rzeczy? Widać nie jest to problem jednej aplikacji AlarmDroid bo nie działa także Timely i inne. Logcat Dodatkowe informacje
kulig007 Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Spróbuj dać aplikację Alarm Droid do autostartu, w panelu sterowania. Możesz też przyciskając klawisz Home dłużej (wyskoczy właśnie okno do czyszczenia pamięci) , zjedź jego ikonką na dół, by pokazała się kłódka.
miki_ Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Opublikowano 28 Marca 2014 Jest dodana do Autostartu - to już próbowałem. Nie pomogło. Na pasku u góry ekranu jest cały czas ikonka budzika ale sie nie wzbudza jak trzeba.
Lalo Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Zegar chyba jest dodany w romie do autostartu... Zobacz może w tej wersji nie dodali zegara. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
miki_ Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Opublikowano 28 Marca 2014 Acid, masz jakies pomysły dlaczego budziki sie nie wzbudzają ?
Acid Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Tego typu aplikacje często nie działają z MIUI. Wynika to z mechanizmu oszczędzania energii w systemie. Na konferencji Xiaomi było to wyjaśnione. Ogólnie to chyba w wsm tools była biała list wyjątków gdzie można było dodać te aplikacje. Rozwiązaniem jest też używanie budzika w MIUI. Przecież jest dobry i działa. Wysłane z MI3
miki_ Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Opublikowano 28 Marca 2014 Co to jest WSM Tools i gdzie to znaleźć? Przez chyba 2 lata jak używam MIUI zawsze budzik mi działał w każdej wersji MIUI i nigdy nie miałem żadnych kłopotów. Nagle przestał działać - ale nie zmieniałem MIUI. Standardowy budzik nie spełnia zupełnie moich potrzeb.
kulig007 Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 No właśnie trzeba się czasem liczyć, że na MIUI nie wszytko dobrze wystartuje. Na szczęście nie jest to dla mnie bardzo uciążliwe. link niżej odnośnie WSM tools http://miuipolska.pl/wsm-tools-zaawansowane-modyfikacje-systemowe/
miki_ Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Opublikowano 31 Marca 2014 Zainstalowałem WSM Tools. Przewertowałem wszystkie ustawienia 5 razy i nigdzie nie widzę WhiteListy dotyczącej kilowania pamięci czy czegoś podobnego. To niemożliwe aby to była kwestia MIUI. Przez ostatni rok, czy 2 MIUI zmieniałem ze 20 albo 30 razy i zawsze mi ten budzik działał. Przestał działać nagle - mimo, że nie zmieniałem MIUI. Używam róznych aplikacji, które mimo kilowania pamięci cały czas działają. Dziwne. Czy jakaś aplikacja mogła coś zmieniać w systemie, że mi to przestało działać?-- 2 kwi 2014, o 22:25 --Czy ktoś mi pomoże? Czy jest jakieś narzędzie, które będzie zapobiegać kilowaniu konkretnych aplikacji?
Rekomendowane odpowiedzi